woensdag 18 oktober 2017

Siemens investeert in Wi-Tronix

Siemens en Wi-Tronix, dat gevestigd is in Bolingbrook nabij Chicago, V.S., lanceren een partnership om digitaal predictief onderhoud voor spoordiensten uit te breiden. Door de integratie van hun technologieën en de ontwikkeling van gezamenlijk nieuwe innovaties, willen de bedrijven een nieuwe stap zetten in de richting van de doelstelling van honderd procent beschikbaarheid van een veilige en efficiënte dienst in deze sector:. Siemens heeft een belangrijke kapitaalsinvestering gedaan in Wi-Tronix. Beide bedrijven zijn overeengekomen om de financiële details van de deal vertrouwelijk te houden.

woensdag 4 oktober 2017

Siemens breidt aanbod van hoogspanningsmotoren uit met nieuwe reeks tot 70 MW

Met zijn nieuwe reeks van Simotics HV HP- hoogspanningsmotoren kan Siemens nu oplossingen aanbieden voor een vermogensbereik tot 70 megawatt (MW). Door het flexibele en modulaire concept maakt deze reeks bijzonder precieze maatoplossingen mogelijk voor om het even welke industriële toepassing in het hoge vermogensbereik. Bovendien onderscheidt de nieuwe reeks zich door korte leveringstermijnen en minder werk bij planning en engineering, zodat projectrealisaties en algemene indienststellingen van installaties worden versneld. De hoogspanningsmotoren kunnen worden ingezet voor een brede waaier van toepassingen op tal van domeinen zoals scheepsbouw, elektriciteitscentrales, olie-, gas-, metaal-,  en vezelindustrie.

woensdag 4 oktober 2017

Innoverend ontwerpconcept voor Simotics HV C

Simotics HV C is een nieuwe reeks van compacte hoogspanningsmotoren voor toepassingen waarbij watermantelkoeling of een explosieveilige behuizing conform Ex d IIB vereist zijn. Met nieuwe en innoverende ontwerpeigenschappen biedt de Simotics HV C-reeks een hoge vermogensdichtheid en betrouwbaarheid, zelfs in de meest extreme omstandigheden. De drukvaste uitvoering maakt gebruik van een innoverend koelingconcept om een aanzienlijke prestatieverhoging te realiseren zonder de afmetingen hiervoor te moeten vergroten. De watergekoelde uitvoering realiseert een hoger rendement door middel van een geoptimaliseerd koelingsysteem. De betrouwbaarheid en de duurzaamheid werden verhoogd dankzij een verbeterde temperatuurverdeling. Deze voordelen in combinatie met het trillingsgeoptimaliseerde ontwerp van de robuuste behuizing geven de hoogspanningsmotoren een uitgebreid vermogensspectrum en een ruimer toepassingsbereik. De compacte, betrouwbare Simotics HV C-motoren zijn geschikt voor een brede waaier van toepassingen in sectoren zoals scheepsbouw en mijnbouw, evenals in de papier-, metaal-, olie- en gas- en de chemische industrie.

woensdag 4 oktober 2017

Vectron MS gecertificeerd voor Nederland

De multisysteem-variant van de Vectron-locomotief heeft op 21 september 2017 van de Nederlandse veiligheidsautoriteit ILT de certificering gekregen voor gebruik in Nederland. Met deze autorisatie heeft de Vectron nu toegang tot de havens in Nederland en werd een belangrijke mijlpaal gehaald om de volledige Rijn-Alpencorridor met Oostenrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland te bedienen. 121 van de voordien verkochte Vectron-locomotieven kunnen nu in Nederland worden gebruikt.

woensdag 27 september 2017

Siemens en Alstom bundelen hun krachten en creëren een Europese kampioen in mobiliteit

Vandaag hebben Siemens en Alstom een principeakkoord ondertekend om de mobiliteitsafdeling van Siemens inclusief zijn afdeling tractieaandrijvingen te combineren met Alstom. De transactie brengt twee innovatieve spelers op de spoorwegmarkt samen met unieke klantenwaarde en operationeel potentieel. De twee bedrijven zijn grotendeels complementair op het vlak van activiteiten en geografie. Siemens ontvangt nieuw uitgegeven aandelen in het gecombineerde bedrijf die 50 procent vertegenwoordigen van het Alstom-aandelenkapitaal op volledig verdunde basis en warrants zodat het Alstom-aandelen kan verkrijgen die overeenkomen met twee procentpunten van zijn aandelenkapitaal.

dinsdag 26 september 2017

Atellica SolutionTM, vanaf nu commercieel beschikbaar bij Siemens Healthineers:

Siemens Healthineers kondigt  vandaag de CE-markering aan en de bijhorende wereldwijde commerciële lancering van de Atellica™ Solution: flexibel, gemakkelijk uitbreidbare analysers voor immunologische en scheikunde testen, en onmiddellijk koppelbaar aan  Aptio™ Automation automatisatie tracks. De oplossing is nu wereldwijd verkrijgbaar in Europa, de Verenigde Staten en Azië3.

dinsdag 19 september 2017

Siemens en BESIX leveren eerste fietstelpaal in Brussel

Vorige week werd in Brussel de eerste fietstelpaal in gebruik genomen. Deze bevindt zich in de Wetstraat maar op termijn wil men in de stad nog een 10-tal extra palen installeren. De palen brengen de fietsstromen in kaart en verhogen het community-gevoel onder de fietsers. Voor de levering van de hardware en software van de palen deed het Brusselse gewest een beroep op de kennis en expertise inzake mobiliteit van Siemens, en voor de opstelling ervan op Van den Berg, filiaal van BESIX Group.

maandag 18 september 2017

MRCE plaatst order voor 30 Vectron-locomotieven

Mitsui Rail Capital Europe (MRCE), een fullservice leasingmaatschappij actief in de spoorwegsector, heeft bij Siemens een order voor 30 Vectron-locomotieven geplaatst. Tien van de locomotieven worden als Vectron MS-uitvoering (meerspanningslocomotieven) geleverd met het oog op het verzorgen van internationale spoorverbindingen tussen Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Nederland. De twintig andere locomotieven worden uitgerust als Vectron DC-uitvoering (gelijkstroomlocomotieven) om te worden ingezet in Italië. De start van levering van de locomotieven is gepland vanaf januari 2018. Het contract met MRCE omvat tevens een optie voor nog 20 extra locomotieven.

vrijdag 25 augustus 2017

Siemens toont het concrete potentieel van digitalisering in de werktuigmachinesector

Ook dit jaar is digitalisering het centrale thema op EMO in Hannover, ‘s werelds grootste beurs voor de werktuigmachinesector. Onder het motto "Digitalization in Machine Tool Manufacturing" zal Siemens tonen hoe gebruikers en fabrikanten van werktuigmachines voordeel kunnen halen uit de digitalisering. Alles zal worden voorgesteld op een stand van zo’n 1.200 m² in hal 25. Bezoekers zullen er ontdekken hoe Siemens inzet op digitalisering in de werktuigmachinesector vanuit zijn toonaangevende positie op dat domein. Bij de presentaties van Siemens op deze beurs zal de nadruk liggen op het uitgebreide, geïntegreerde end-to-end digitaliseringsaanbod van het bedrijf. Met dit unieke aanbod wil het technologiebedrijf aantonen hoe de fabrikanten van werktuigmachines hun productieflexibiliteit en -efficiëntie aanzienlijk kunnen verhogen, hun engineeringinput en time-to-market drastisch kunnen reduceren, en hun concurrentiepositie in de wereldmarkt kunnen verstevigen door hun processen te digitaliseren.

vrijdag 25 augustus 2017

Innovatieve automatiserings- en technologieportfolio verhoogt de productiviteit van werktuigmachines

Siemens zal op EMO Hannover 2017 uitpakken met een reeks nieuwe hardware- en softwareoplossingen voor zijn geïntegreerde Sinumerik-aanbod. De reeks omvat geïntegreerde industriële software en automatiseringstechnologie ontworpen om fabrikanten van werktuigmachines de mogelijkheid te bieden het productiviteitspotentieel van de digitale fabriek volledig te benutten.

donderdag 24 augustus 2017

Siemens brengt digitalisering van de vastgoedsector in stroomversnelling

Onder het motto “#CreatingPerfectPlaces” stelt Siemens dit jaar op de internationale vakbeurs Expo Real in München oplossingen en diensten voor de vastgoedsector voor. Door de combinatie van de laatste nieuwe gebouwtechnologie met geavanceerde analysemogelijkheden en digitale diensten, ontstaat er een nieuwe dimensie van gebouwprestaties., De door digitalisering geboden mogelijkheden komen, indien consistent gebruikt, tegemoet aan alle eisen voor duurzame, energie-efficiënte, veilige en comfortabele gebouwen. Dit resulteert in perfecte omgevingen die de waarde en het concurrentievermogen van vastgoed vergroten.

maandag 21 augustus 2017

Siemens bouwt eHighway in Duitsland

Siemens heeft van de Duitse deelstaat Hessen de opdracht gekregen om de bovenleiding te bouwen voor geëlektrificeerd goederentransport op een autobahn-traject van tien kilometer. De lijn levert elektriciteit voor de elektrische aandrijving van een hybride vrachtwagen. Siemens heeft reeds in 2012 zijn innovatieve "eHighway"-concept voorgesteld. Het systeem wordt geïnstalleerd op de A5-autobahn tussen de verkeerswisselaar Zeppelinheim/Cargo City Süd aan de luchthaven van Frankfurt en de verkeerswisselaar Darmstadt/Weiterstadt.

donderdag 17 augustus 2017

57 gelede regionale treinen van Siemens voor Deutsche Bahn

Siemens zal 57 Mireo-treinstellen leveren aan DB Regio AG, de lokale transportafdeling van Deutsche Bahn. Na de lancering van de Mireo in de zomer van 2016 is dit de tweede bestelling voor het nieuwe treinplatform van Siemens, bestemd voor regionaal en pendelverkeer. De Mireo's zijn bestemd voor de Rijn-Neckar S-Bahn (regionaal voorstedelijk spoornet). De treinen worden gebouwd in de fabriek van Siemens in Krefeld, Duitsland.

dinsdag 8 augustus 2017

Siemens ondertekent raamcontract voor 100 locomotieven met Deutsche Bahn

Siemens en DB Cargo AG hebben een raamcontract ondertekend voor de levering van 100 locomotieven. Bij het afsluiten van het contract heeft de afdeling goederentransport van Deutsche Bahn 60 Vectron multisysteem-locomotieven opgeroepen. De locomotieven worden gebruikt op de Rijn-Alpen-Corridor (DACHINL: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Nederland). De levering van de voertuigen begint eind 2017. De locomotieven zullen ook vanaf 2020 in België rijden. De locomotieven hebben een maximaal vermogen van 6,4 MW en een topsnelheid van 160 km/h en zijn uitgerust met het Europese treincontrolesysteem (ETCS). Ze worden gebouwd in de Siemens-fabriek in München-Allach, Duitsland.

donderdag 3 augustus 2017

Resultaten 3de trimester: Volledig op koers voor een volgend sterk jaar

"Ons wereldwijde team heeft een stevig kwartaal neergezet, met een omzetstijging van 8 % en een toename van de nettowinst met 7 %. Daarbij heeft onze Digital Enterprise-business zijn toonaangevende marktpositie indrukwekkend benadrukt. We zitten volledig op koers met Vision 2020 en voor een volgend sterk jaar", aldus Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG.

donderdag 3 augustus 2017

Aanstelling Joe Kaeser verlengd

De Raad van Toezicht van Siemens AG heeft de aanstelling van Joe Kaeser als President en Chief Executive Officer vroegtijdig verlengd. Hierdoor zal hij deze functies verder bekleden tot aan de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in 2021. Doel hiervan is de continuïteit en stabiliteit te verzekeren die voor de duurzame en succesvolle implementatie van de bedrijfsstrategie Vision 2020 vereist zijn.

woensdag 2 augustus 2017

Voorstelling prototype van de Rhein-Ruhr-Express (RRX)

Siemens heeft het eerste prototype van de Rhine-Ruhr Express (RRX) voorgesteld. Het testen van het meerledige elektrische treinstel zal nu van start gaan in het test- en validatiecentrum van Siemens (PCW) in Wegberg-Wildenrath. De zeven testtreinen zullen in het PCW in dienst worden gesteld, waar ze de komende maanden aan uitgebreide en omvattende tests zullen worden onderworpen voor ze hun eerste testritten op het openbare spoornet maken. De RRX is voorzien om tegen eind 2018 operationeel te zijn in het metropoolgebied Rijn-Ruhr.

donderdag 13 juli 2017

Globale expertise, lokaal vakmanschap: de motor van 15 jaar Siemens en AMR

Aandrijfspecialist AMR is al meer dan 15 jaar Siemens Motor Partner. Het familiebedrijf, met vestigingen in het Antwerpse Zandhoven en het Limburgse Alken, groeide in die tijd uit tot een absolute referentie voor aankoop, onderhoud en de herstelling van industriële aandrijvingen. Vandaag ondersteunen de meer dan 30 AMR-medewerkers tal van grote en kleine ondernemingen in hun streven naar maximaal machinerendement. Dankzij een duurzame overeenkomst met Siemens vullen lokale en globale expertise elkaar daarbij perfect aan.

maandag 10 juli 2017

Vermeire Belting treedt toe tot het Approved Partner Programma Simolog

Siemens en Vermeire Belting voegen een nieuw hoofdstuk toe aan hun nauwe samenwerking. In juni trad Vermeire Belting  immers toe tot het Approved Partner Programma Simolog (Siemens Modification and Logistics partner). Hierdoor mag de specialist in aandrijftechniek met vestigingen in Verviers en Gent (Wondelgem) als eerste erkende Approved Partner in België het logo van het partnership gebruiken.

dinsdag 4 juli 2017

Siemens legt de eerste steen voor de uitbreiding in Walpole (Massachusetts), een mijlpaal in de investeringsstrategie om de zorgsector te transformeren

Siemens investeerde de voorbije 15 jaar 40 miljard dollar in de VS en vandaag legde het bedrijf de eerste steen voor een forse uitbreiding van een belangrijke productie- en R&D-faciliteit van Siemens Healthineers voor laboratoriumdiagnostiek in Walpole (Massachusetts). Daardoor zullen er in de loop van de volgende 10 jaar tot 700 nieuwe hoogtechnologische banen gecreëerd worden. De investering van 300 miljoen dollar in Walpole maakt onderdeel uit van de bredere strategie van Siemens om lokale waarde te creëren in de VS, de grootste markt van het bedrijf. Daartoe krijgt het bedrijf een extra impuls om de gezondheidsdiensten van klanten om te vormen zodat zij het leven van hun patiënten kunnen verbeteren.

maandag 3 juli 2017

Siemens Healthineers lanceert een echte High-Sensitivity Troponin I IVD-test voor vroegere diagnose van myocardinfarcten

Siemens Healthineers kondigde de verkrijgbaarheid van zijn nieuwe in-vitrodiagnosetest voor High-Sensitivity Troponin I (TNIH)1 aan, ontwikkeld ter ondersteuning van de diagnose van acute myocardinfarcten (AMI) door de kwantitatieve bepaling van cardiaal troponine I in serum of plasma. High-Sensitivity troponine speelt een kritieke rol bij de (vroeg)tijdige diagnose van AMI, of hartaanvallen. Zonder snelle behandeling kan een AMI of hartaanval levensbedreigend zijn. Als gevolg van de blokkering van de bloedstroom naar het hart begint de hartspier al na 30 tot 60 minuten af te sterven.

dinsdag 27 juni 2017

500ste elektrische Vectron-locomotief besteld

European Locomotive Leasing (ELL), een leverancier van "full-service" leasing voor elektrische locomotieven, heeft nog eens acht Vectron-locomotieven besteld bij Siemens. ELL is momenteel de grootste Vectron-klant. De multisysteem-locomotieven hebben een maximumvermogen van 6,4 MW en een topsnelheid van 200 km/h. ELL zal de locomotieven in leasing geven aan České Dráhy voor het reizigersvervoer op de lijn Praag-Berlijn. Met deze bestelling heeft Siemens de kaap van 500 verkochte elektrische locomotieven overschreden – de teller staat momenteel op in totaal 507.

dinsdag 13 juni 2017

Siemens Healthineers kondigt nieuwe strategische samenwerking voor moleculaire testing met Fast-track Diagnostics aan

Vanuit het streven om zijn klanten ruimere, omvattendere oplossingen inzake moleculaire testing aan te bieden, kondigt Siemens Healthineers een nieuwe, strategische samenwerking met Fast-track Diagnostics (FTD) aan. Dat betekent dat het menu van het  VERSANT® kPCR Molecular System van Siemens Healthineers wordt verrijkt met een breed aanbod van CE-gemarkeerde kits en multisyndroompanelen.1 De uitbreiding met het brede scala van kits en panelen van FTD - voor aandoeningen van de luchtwegen tot gastro-enteritis, van het centraal zenuwstelsel tot infectieziekten bij kinderen - verruimt het volledige moleculaire testbereik van Siemens en draagt zo bij tot  spitstechnologische prestaties van extractie tot detectie en tot een verhoogde efficiëntie van de workflow voor alle moleculaire laboratoria, ongeacht de omvang ervan.

donderdag 8 juni 2017

Siemens en TCS bundelen hun krachten voor industriële IoT-toepassingen op MindSphere

Tata Consultancy Services, een wereldwijd toonaangevende leverancier van IT- en consultancy-diensten en bedrijfsoplossingen, en Siemens kondigden vandaag een nieuwe samenwerking rond de innovatie van het Internet of Things (IoT) aan. Met een sterke focus op klanten uit de productie-industrie, de energie-, gebouwtechnologie-, en gezondheidszorgsector evenals op spoorwegmaatschappijen, zal deze samenwerking ervoor zorgen dat klanten voordeel kunnen halen uit nieuwe gegevensinzichten en diensten gebaseerd op MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.

donderdag 8 juni 2017

Nieuwe LOGO!Power voedingsapparaten tot 100 Watt in ultrasmal ontwerp

Met de 4de generatie van LOGO!Power heeft Siemens zijn voedingenportfolio uitgebreid met twee nieuwe voedingsapparaten, bijkomende functionaliteiten en nieuw toepassingsgebied. De breedte van deze compacte apparaten werd met 18 millimeter verminderd voor een meer flexibele montage, bijvoorbeeld op DIN-rails in verdeelborden, of direct op de muur of het plafond. Ze kunnen naadloos naast andere apparaten worden gemonteerd, bijvoorbeeld om naastliggende LOGO! logische modules te voeden. Met een rendement tot 90% over het volledige belastingsbereik en onbelaste verliezen van minder dan 0,3 Watt (W) bieden deze voedingsapparaten een uitstekend energierendement zowel in stand-by als in bedrijf.