donderdag 21 december 2017

Siemens Healthineers kondigt de overname van Fast Track Diagnostics aan

Siemens Healthineers heeft een overeenkomst getekend om het in Luxemburg gevestigde Fast Track Diagnostics (FTD) over te nemen. FTD biedt wereldwijd diagnostische testen aan die, in tegenstelling tot een klinisch onderzoek, via één en dezelfde test zowel virale, bacteriële als andere infecties kunnen onderscheiden. Met het toevoegen van FTD-producten aan zijn portfolio voor moleculaire diagnostiek investeert Siemens Healthineers verder in precisiegeneeskunde en een betere patiëntenzorg, met oplossingen die meerdere diagnostische testen overbodig maken en de resultaten voor patiënten versnellen en verbeteren.

maandag 27 november 2017

Switch-productlijn voor flexibel gebruik in industrie en gebouwtechniek

Met zijn Scalance XB-100-productlijn lanceert Siemens een nieuwe generatie compacte, onbeheerde Industrial Ethernet-switches, die de configuratie toelaten van elektrische en optische lijn- en ster-topologieën in netwerken. Dit switch-assortiment is vooral geschikt voor gebruik in de industrie en in toepassingen voor gebouwautomatisering. De switches omvatten een groot aantal poorten en interfaces, een lichte behuizing van kunststof en een compact ontwerp dat ideaal is voor montage in de schakelkast. De switches zijn goedgekeurd voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen (ATEX Zone 2, IECEx). Als onbeheerde switches zonder voorconfiguratie zijn de Scalance XB-100-producten geschikt voor direct gebruik. Ze beschikken over Profinet CC-A-conformiteit om de betrouwbare transmissie van Profinet-gegevens te verzekeren.

maandag 27 november 2017

High-end leesapparaat met zeer krachtige beeldregistratie

Siemens breidt zijn portfolio van optische leesapparaten uit met de Simatic MV500-reeks met significant verbeterde functionaliteit en een modern ontwerp. Het eerste apparaat van de nieuwe reeks is de optische lezer Simatic MV540. Ondanks veelzijdige innovaties is hij compatibel met zijn voorganger, de Simatic MV440 – zowel mechanisch als op het vlak van de programmering en de interfaces.De sleutel tot de nieuwe, verbeterde prestaties van de Simatic MV540 is het grotere computervermogen, waardoor het leesproces significant word versneld tot 100 lezingen per seconde. Bovendien maakt een diepgaande evaluatie van de beeldinformatie een verbeterde leesbetrouwbaarheid mogelijk, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Hoogperformante accessoires zoals lenzen met elektronische scherpstelling, laten een verandering van de focus in slechts 200 milliseconden toe.

donderdag 23 november 2017

All-round IP65-beveiligd Panel en Panel-PC voor gebruiksvriendelijke controle en monitoring

Siemens heeft zijn systeemfamilie op basis van IP65-beveiligde HMI-apparaten (Human Machine Interface) voor machinespecifieke, schakelkastloze visualisering en automatisering uitgebreid. De Simatic HMI TP1200 Comfort Panel PRO (PROtected) met 12-inch display en de Simatic IPC477E PRO industriële Panel-PC met 15-, 19- en 22-inch displays worden gekenmerkt door hoge performantie en functionaliteit en een groot aantal geïntegreerde interfaces. De nieuwe bedienings- en bewakingsapparaten zijn hoofdzakelijk geschikt voor highend-toepassingen en krachtige visualiseringstaken. Dankzij flexibele montagemogelijkheden is eenvoudige bediening van de machine en een optimale weergave van visualisering en proces mogelijk.

donderdag 23 november 2017

Nieuw IoT-aandrijfconcept voor hogere beschikbaarheid en meer productiviteit

Met Simotics IQ, het nieuwe IoT-compatibele aandrijfconcept van Siemens, zijn de nieuwe Simotics SD laagspanningsmotoren uitgerust met een compacte sensorbox, die belangrijke bedrijfs- en toestandsparameters registreert en ze via wifi doorstuurt naar de cloud. Deze bedrijfsgegevens kunnen vervolgens worden opgeslagen en geanalyseerd door de Simotics IQ MindApp op MindSphere. De Simotics IQ MindApp biedt aan de gebruiker technische motorgegevens en waardevolle analyseresultaten over de werking en de toestand van de motor en stelt bijvoorbeeld aanbevolen acties voor preventief onderhoud voor. Dankzij deze nieuwe transparantie van de bedrijfsgegevens kan de productiviteit verder worden verhoogd.

donderdag 23 november 2017

Toestellen voor industriële beveiliging bieden bescherming tegen ongeoorloofde toegang

Siemens verrijkt zijn beveiligingsportfolio tegen aanvallen op software- en hardwarecomponenten op industrieel celniveau: De nieuwe Scalance SC-600 Industrial Security Appliances zijn uitgerust met een firewall (Stateful Inspection Firewall) met een gegevensdebiet tot 600 Megabit per seconde (Mbit/s). Afhankelijk van de variant kan de gebruiker ook VPN-tunnels tot 200 IPsec (Internet Protocol Security) beheren. Scalance SC-600 biedt ook handige opties aan voor netwerkstructurering via virtuele LAN's (VLAN) en Network Address Translation (NAT/NAPT). De Scalance SC-600 wordt geconfigureerd via de geïntegreerde webserver met behulp van het Simple Network Management Protocol (SNMP), Command Line Interface (CLI) of de Step 7 V15-engineeringsoftware (TIA Portal). Voor beveiligde toegang op afstand kunnen de nieuwe industriële beveiligingstoestellen via het Sinema Remote Connect-beheerplatform worden verbonden.

donderdag 23 november 2017

Sinamics S120 Booksize Motor Modules: nieuwe formaten (45A/60A) en nieuwe apparaten (24A) die minder ruimte innemen

Het portfolio Booksize Motor Modules werd verder uitgebreid en omvat voortaan ook compatibele nieuwe C- en D-type Sinamics S120 Booksize Motor Modules. Siemens heeft een aantal nieuwe apparaten toegevoegd aan het bestaande 3A-30A assortiment. De 24A, 45A en 60A Motor Modules zijn nu leverbaar met dubbele overbelastingsfactor (Continu C-type); de 24A modules zijn bovendien leverbaar met drievoudige overbelastingsfactor (Discontinu D-type). De nieuwe 45A en 60A apparaten zijn 33 procent smaller dan de bestaande varianten en dus uiterst compact, wat een belangrijke plaatsbesparing toelaat in de schakelkast. De maximumstroom in de 45A apparaten werd ook verhoogd van 85A naar 90A, terwijl de 60A apparaten nu geschikt zijn voor 120A maximumstroom in plaats van 113A. Een nieuwkomer in de reeks zijn de 24A apparaten, die leverbaar zijn als C- of D-type. Hiermee wordt de leemte in het portfolio tussen 18A en 30A overbrugd.

donderdag 16 november 2017

Bedrijfsleven en hoger onderwijs verkennen samen toekomst naar mogelijkheden van duaal leren

Op donderdag 16 november 2017 treffen hoger onderwijs en bedrijfsleven elkaar tijdens de studiedag ‘Duaal leren in hoger onderwijs’

dinsdag 14 november 2017

Siemens demonstreert eerste eHighway-systeem in de VS

Siemens en het "South Coast Air Quality Management District (SCAQMD)" organiseren een eHighway-demonstratie met nul-uitstoot over een afstand van één mijl in de stad Carson, Californië, nabij de havens van Los Angeles en Long Beach. Drie vrachtwagens vervoeren goederen op een traject van de autosnelweg waar specifieke rijvakken elektrisch worden gevoed via een bovenleiding,  gebruik makend van Siemens-technologie. Dit bovenleidingsysteem voorziet de vrachtwagens van elektrische stroom, net zoals bij moderne trolleys of trams in steden. Met dit systeem kan de vrachtwagen ook buiten de geëlektrificeerde secties van de infrastructuur rijden.

donderdag 9 november 2017

Financiële cijfers boekjaar 2017: Doelstellingen gerealiseerd – opnieuw een buitengewoon jaar voor Siemens

"Ons globaal team leverde uitstekende resultaten in boekjaar 2017, en doet het daarmee zelfs beter dan het historische succes van vorig jaar. De meeste bedrijfsentiteiten presteren sterker dan ooit en zijn goed uigerust voor het digitale tijdperk. Desalniettemin moeten we enkele structurele problemen in bepaalde afzonderlijke bedrijfsentiteiten aanpakken. We hebben heel wat werk voor de boeg in boekjaar 2018. We zullen onze marktopportuniteiten grijpen en uitdagingen zorgvuldig, verantwoordelijk en grondig aanpakken." Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG

maandag 30 oktober 2017

Siemens presenteert digitaliseringstoepassingen voor de technologische industrie

Siemens zal tijdens "SPS IPC Drives" 2017 in Nurenberg diverse toepassingen en voorbeelden demonstreren van manieren waarop de technologische industrie  - machinebouwers  en plantmanagers - dankzij digitalisering het concurrentievoordeel kan verscherpen. Onder het motto "Discover the Value of the Digital Enterprise" zal het bedrijf in hal 11 op een oppervlakte van niet minder dan 4.400 m² de nieuwste aanwinsten voorstellen uit zijn Digital Enterprise-portfolio. De innovaties gaan van nieuwe softwareversies voor meer efficiënte engineering over digitale aandrijfsystemen tot het open, cloud-gebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere, dat mogelijkheden opent voor nieuwe bedrijfsmodellen voor de technologische industrie. Hiermee kunnen bedrijven in de maak - en procesindustrie hun flexibiliteit, efficiëntie en snelheid verbeteren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een "digital twin" om producten, productieprocessen of installaties te simuleren en te optimaliseren over de volledige waardeketen.

dinsdag 24 oktober 2017

Siemens kondigt de operationele start aan van zijn filiaal in Ivoorkust en stelt het nieuwe team voor

Siemens heeft het grote genoegen de officiële opening aan te kondigen van zijn nieuwe juridische entiteit in Ivoorkust, Siemens S.A.R.L., volledig operationeel sinds 1 oktober. Dit filiaal zal Siemens vertegenwoordigen voor alle activiteiten in het land en in de subregio en zal in eerste instantie een tiental personen in dienst hebben. Het personeelsbestand zal waarschijnlijk snel uitbreiden. Zo breekt er een nieuwe fase aan in het engagement van Siemens om zijn activiteiten in het land op lange termijn verder te bestendigen.

vrijdag 20 oktober 2017

Siemens op Busworld 2017

Spelers van de bus- en touringcarsector komen van 20 tot 25 oktober 2017 samen in Busworld in Kortrijk (België), een van de oudste en bekendste vakbeurzen voor alles wat te maken heeft met bussen en touringcars. Onder de slogan “Welcome to the future” zal Siemens in stand 814a in hal 8 diverse innovatieve oplossingen voor vlootbeheer demonstreren, naast zijn ELFA3 elektrisch aandrijfsysteem voor bedrijfsvoertuigen en zijn volledige portfolio voor eBus-oplaadinfrastructuur.

woensdag 18 oktober 2017

Siemens investeert in Wi-Tronix

Siemens en Wi-Tronix, dat gevestigd is in Bolingbrook nabij Chicago, V.S., lanceren een partnership om digitaal predictief onderhoud voor spoordiensten uit te breiden. Door de integratie van hun technologieën en de ontwikkeling van gezamenlijk nieuwe innovaties, willen de bedrijven een nieuwe stap zetten in de richting van de doelstelling van honderd procent beschikbaarheid van een veilige en efficiënte dienst in deze sector:. Siemens heeft een belangrijke kapitaalsinvestering gedaan in Wi-Tronix. Beide bedrijven zijn overeengekomen om de financiële details van de deal vertrouwelijk te houden.

woensdag 4 oktober 2017

Siemens breidt aanbod van hoogspanningsmotoren uit met nieuwe reeks tot 70 MW

Met zijn nieuwe reeks van Simotics HV HP- hoogspanningsmotoren kan Siemens nu oplossingen aanbieden voor een vermogensbereik tot 70 megawatt (MW). Door het flexibele en modulaire concept maakt deze reeks bijzonder precieze maatoplossingen mogelijk voor om het even welke industriële toepassing in het hoge vermogensbereik. Bovendien onderscheidt de nieuwe reeks zich door korte leveringstermijnen en minder werk bij planning en engineering, zodat projectrealisaties en algemene indienststellingen van installaties worden versneld. De hoogspanningsmotoren kunnen worden ingezet voor een brede waaier van toepassingen op tal van domeinen zoals scheepsbouw, elektriciteitscentrales, olie-, gas-, metaal-,  en vezelindustrie.

woensdag 4 oktober 2017

Innoverend ontwerpconcept voor Simotics HV C

Simotics HV C is een nieuwe reeks van compacte hoogspanningsmotoren voor toepassingen waarbij watermantelkoeling of een explosieveilige behuizing conform Ex d IIB vereist zijn. Met nieuwe en innoverende ontwerpeigenschappen biedt de Simotics HV C-reeks een hoge vermogensdichtheid en betrouwbaarheid, zelfs in de meest extreme omstandigheden. De drukvaste uitvoering maakt gebruik van een innoverend koelingconcept om een aanzienlijke prestatieverhoging te realiseren zonder de afmetingen hiervoor te moeten vergroten. De watergekoelde uitvoering realiseert een hoger rendement door middel van een geoptimaliseerd koelingsysteem. De betrouwbaarheid en de duurzaamheid werden verhoogd dankzij een verbeterde temperatuurverdeling. Deze voordelen in combinatie met het trillingsgeoptimaliseerde ontwerp van de robuuste behuizing geven de hoogspanningsmotoren een uitgebreid vermogensspectrum en een ruimer toepassingsbereik. De compacte, betrouwbare Simotics HV C-motoren zijn geschikt voor een brede waaier van toepassingen in sectoren zoals scheepsbouw en mijnbouw, evenals in de papier-, metaal-, olie- en gas- en de chemische industrie.

woensdag 4 oktober 2017

Vectron MS gecertificeerd voor Nederland

De multisysteem-variant van de Vectron-locomotief heeft op 21 september 2017 van de Nederlandse veiligheidsautoriteit ILT de certificering gekregen voor gebruik in Nederland. Met deze autorisatie heeft de Vectron nu toegang tot de havens in Nederland en werd een belangrijke mijlpaal gehaald om de volledige Rijn-Alpencorridor met Oostenrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland te bedienen. 121 van de voordien verkochte Vectron-locomotieven kunnen nu in Nederland worden gebruikt.

woensdag 27 september 2017

Siemens en Alstom bundelen hun krachten en creëren een Europese kampioen in mobiliteit

Vandaag hebben Siemens en Alstom een principeakkoord ondertekend om de mobiliteitsafdeling van Siemens inclusief zijn afdeling tractieaandrijvingen te combineren met Alstom. De transactie brengt twee innovatieve spelers op de spoorwegmarkt samen met unieke klantenwaarde en operationeel potentieel. De twee bedrijven zijn grotendeels complementair op het vlak van activiteiten en geografie. Siemens ontvangt nieuw uitgegeven aandelen in het gecombineerde bedrijf die 50 procent vertegenwoordigen van het Alstom-aandelenkapitaal op volledig verdunde basis en warrants zodat het Alstom-aandelen kan verkrijgen die overeenkomen met twee procentpunten van zijn aandelenkapitaal.

dinsdag 26 september 2017

Atellica SolutionTM, vanaf nu commercieel beschikbaar bij Siemens Healthineers:

Siemens Healthineers kondigt  vandaag de CE-markering aan en de bijhorende wereldwijde commerciële lancering van de Atellica™ Solution: flexibel, gemakkelijk uitbreidbare analysers voor immunologische en scheikunde testen, en onmiddellijk koppelbaar aan  Aptio™ Automation automatisatie tracks. De oplossing is nu wereldwijd verkrijgbaar in Europa, de Verenigde Staten en Azië3.

dinsdag 19 september 2017

Siemens en BESIX leveren eerste fietstelpaal in Brussel

Vorige week werd in Brussel de eerste fietstelpaal in gebruik genomen. Deze bevindt zich in de Wetstraat maar op termijn wil men in de stad nog een 10-tal extra palen installeren. De palen brengen de fietsstromen in kaart en verhogen het community-gevoel onder de fietsers. Voor de levering van de hardware en software van de palen deed het Brusselse gewest een beroep op de kennis en expertise inzake mobiliteit van Siemens, en voor de opstelling ervan op Van den Berg, filiaal van BESIX Group.

maandag 18 september 2017

MRCE plaatst order voor 30 Vectron-locomotieven

Mitsui Rail Capital Europe (MRCE), een fullservice leasingmaatschappij actief in de spoorwegsector, heeft bij Siemens een order voor 30 Vectron-locomotieven geplaatst. Tien van de locomotieven worden als Vectron MS-uitvoering (meerspanningslocomotieven) geleverd met het oog op het verzorgen van internationale spoorverbindingen tussen Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Nederland. De twintig andere locomotieven worden uitgerust als Vectron DC-uitvoering (gelijkstroomlocomotieven) om te worden ingezet in Italië. De start van levering van de locomotieven is gepland vanaf januari 2018. Het contract met MRCE omvat tevens een optie voor nog 20 extra locomotieven.

vrijdag 25 augustus 2017

Siemens toont het concrete potentieel van digitalisering in de werktuigmachinesector

Ook dit jaar is digitalisering het centrale thema op EMO in Hannover, ‘s werelds grootste beurs voor de werktuigmachinesector. Onder het motto "Digitalization in Machine Tool Manufacturing" zal Siemens tonen hoe gebruikers en fabrikanten van werktuigmachines voordeel kunnen halen uit de digitalisering. Alles zal worden voorgesteld op een stand van zo’n 1.200 m² in hal 25. Bezoekers zullen er ontdekken hoe Siemens inzet op digitalisering in de werktuigmachinesector vanuit zijn toonaangevende positie op dat domein. Bij de presentaties van Siemens op deze beurs zal de nadruk liggen op het uitgebreide, geïntegreerde end-to-end digitaliseringsaanbod van het bedrijf. Met dit unieke aanbod wil het technologiebedrijf aantonen hoe de fabrikanten van werktuigmachines hun productieflexibiliteit en -efficiëntie aanzienlijk kunnen verhogen, hun engineeringinput en time-to-market drastisch kunnen reduceren, en hun concurrentiepositie in de wereldmarkt kunnen verstevigen door hun processen te digitaliseren.

vrijdag 25 augustus 2017

Innovatieve automatiserings- en technologieportfolio verhoogt de productiviteit van werktuigmachines

Siemens zal op EMO Hannover 2017 uitpakken met een reeks nieuwe hardware- en softwareoplossingen voor zijn geïntegreerde Sinumerik-aanbod. De reeks omvat geïntegreerde industriële software en automatiseringstechnologie ontworpen om fabrikanten van werktuigmachines de mogelijkheid te bieden het productiviteitspotentieel van de digitale fabriek volledig te benutten.

donderdag 24 augustus 2017

Siemens brengt digitalisering van de vastgoedsector in stroomversnelling

Onder het motto “#CreatingPerfectPlaces” stelt Siemens dit jaar op de internationale vakbeurs Expo Real in München oplossingen en diensten voor de vastgoedsector voor. Door de combinatie van de laatste nieuwe gebouwtechnologie met geavanceerde analysemogelijkheden en digitale diensten, ontstaat er een nieuwe dimensie van gebouwprestaties., De door digitalisering geboden mogelijkheden komen, indien consistent gebruikt, tegemoet aan alle eisen voor duurzame, energie-efficiënte, veilige en comfortabele gebouwen. Dit resulteert in perfecte omgevingen die de waarde en het concurrentievermogen van vastgoed vergroten.

maandag 21 augustus 2017

Siemens bouwt eHighway in Duitsland

Siemens heeft van de Duitse deelstaat Hessen de opdracht gekregen om de bovenleiding te bouwen voor geëlektrificeerd goederentransport op een autobahn-traject van tien kilometer. De lijn levert elektriciteit voor de elektrische aandrijving van een hybride vrachtwagen. Siemens heeft reeds in 2012 zijn innovatieve "eHighway"-concept voorgesteld. Het systeem wordt geïnstalleerd op de A5-autobahn tussen de verkeerswisselaar Zeppelinheim/Cargo City Süd aan de luchthaven van Frankfurt en de verkeerswisselaar Darmstadt/Weiterstadt.