donderdag 17 augustus 2017

57 gelede regionale treinen van Siemens voor Deutsche Bahn

Siemens zal 57 Mireo-treinstellen leveren aan DB Regio AG, de lokale transportafdeling van Deutsche Bahn. Na de lancering van de Mireo in de zomer van 2016 is dit de tweede bestelling voor het nieuwe treinplatform van Siemens, bestemd voor regionaal en pendelverkeer. De Mireo's zijn bestemd voor de Rijn-Neckar S-Bahn (regionaal voorstedelijk spoornet). De treinen worden gebouwd in de fabriek van Siemens in Krefeld, Duitsland.

dinsdag 8 augustus 2017

Siemens ondertekent raamcontract voor 100 locomotieven met Deutsche Bahn

Siemens en DB Cargo AG hebben een raamcontract ondertekend voor de levering van 100 locomotieven. Bij het afsluiten van het contract heeft de afdeling goederentransport van Deutsche Bahn 60 Vectron multisysteem-locomotieven opgeroepen. De locomotieven worden gebruikt op de Rijn-Alpen-Corridor (DACHINL: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Nederland). De levering van de voertuigen begint eind 2017. De locomotieven zullen ook vanaf 2020 in België rijden. De locomotieven hebben een maximaal vermogen van 6,4 MW en een topsnelheid van 160 km/h en zijn uitgerust met het Europese treincontrolesysteem (ETCS). Ze worden gebouwd in de Siemens-fabriek in München-Allach, Duitsland.

donderdag 3 augustus 2017

Resultaten 3de trimester: Volledig op koers voor een volgend sterk jaar

"Ons wereldwijde team heeft een stevig kwartaal neergezet, met een omzetstijging van 8 % en een toename van de nettowinst met 7 %. Daarbij heeft onze Digital Enterprise-business zijn toonaangevende marktpositie indrukwekkend benadrukt. We zitten volledig op koers met Vision 2020 en voor een volgend sterk jaar", aldus Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG.

donderdag 3 augustus 2017

Aanstelling Joe Kaeser verlengd

De Raad van Toezicht van Siemens AG heeft de aanstelling van Joe Kaeser als President en Chief Executive Officer vroegtijdig verlengd. Hierdoor zal hij deze functies verder bekleden tot aan de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in 2021. Doel hiervan is de continuïteit en stabiliteit te verzekeren die voor de duurzame en succesvolle implementatie van de bedrijfsstrategie Vision 2020 vereist zijn.

woensdag 2 augustus 2017

Voorstelling prototype van de Rhein-Ruhr-Express (RRX)

Siemens heeft het eerste prototype van de Rhine-Ruhr Express (RRX) voorgesteld. Het testen van het meerledige elektrische treinstel zal nu van start gaan in het test- en validatiecentrum van Siemens (PCW) in Wegberg-Wildenrath. De zeven testtreinen zullen in het PCW in dienst worden gesteld, waar ze de komende maanden aan uitgebreide en omvattende tests zullen worden onderworpen voor ze hun eerste testritten op het openbare spoornet maken. De RRX is voorzien om tegen eind 2018 operationeel te zijn in het metropoolgebied Rijn-Ruhr.

donderdag 13 juli 2017

Globale expertise, lokaal vakmanschap: de motor van 15 jaar Siemens en AMR

Aandrijfspecialist AMR is al meer dan 15 jaar Siemens Motor Partner. Het familiebedrijf, met vestigingen in het Antwerpse Zandhoven en het Limburgse Alken, groeide in die tijd uit tot een absolute referentie voor aankoop, onderhoud en de herstelling van industriële aandrijvingen. Vandaag ondersteunen de meer dan 30 AMR-medewerkers tal van grote en kleine ondernemingen in hun streven naar maximaal machinerendement. Dankzij een duurzame overeenkomst met Siemens vullen lokale en globale expertise elkaar daarbij perfect aan.

maandag 10 juli 2017

Vermeire Belting treedt toe tot het Approved Partner Programma Simolog

Siemens en Vermeire Belting voegen een nieuw hoofdstuk toe aan hun nauwe samenwerking. In juni trad Vermeire Belting  immers toe tot het Approved Partner Programma Simolog (Siemens Modification and Logistics partner). Hierdoor mag de specialist in aandrijftechniek met vestigingen in Verviers en Gent (Wondelgem) als eerste erkende Approved Partner in België het logo van het partnership gebruiken.

dinsdag 4 juli 2017

Siemens legt de eerste steen voor de uitbreiding in Walpole (Massachusetts), een mijlpaal in de investeringsstrategie om de zorgsector te transformeren

Siemens investeerde de voorbije 15 jaar 40 miljard dollar in de VS en vandaag legde het bedrijf de eerste steen voor een forse uitbreiding van een belangrijke productie- en R&D-faciliteit van Siemens Healthineers voor laboratoriumdiagnostiek in Walpole (Massachusetts). Daardoor zullen er in de loop van de volgende 10 jaar tot 700 nieuwe hoogtechnologische banen gecreëerd worden. De investering van 300 miljoen dollar in Walpole maakt onderdeel uit van de bredere strategie van Siemens om lokale waarde te creëren in de VS, de grootste markt van het bedrijf. Daartoe krijgt het bedrijf een extra impuls om de gezondheidsdiensten van klanten om te vormen zodat zij het leven van hun patiënten kunnen verbeteren.

maandag 3 juli 2017

Siemens Healthineers lanceert een echte High-Sensitivity Troponin I IVD-test voor vroegere diagnose van myocardinfarcten

Siemens Healthineers kondigde de verkrijgbaarheid van zijn nieuwe in-vitrodiagnosetest voor High-Sensitivity Troponin I (TNIH)1 aan, ontwikkeld ter ondersteuning van de diagnose van acute myocardinfarcten (AMI) door de kwantitatieve bepaling van cardiaal troponine I in serum of plasma. High-Sensitivity troponine speelt een kritieke rol bij de (vroeg)tijdige diagnose van AMI, of hartaanvallen. Zonder snelle behandeling kan een AMI of hartaanval levensbedreigend zijn. Als gevolg van de blokkering van de bloedstroom naar het hart begint de hartspier al na 30 tot 60 minuten af te sterven.

dinsdag 27 juni 2017

500ste elektrische Vectron-locomotief besteld

European Locomotive Leasing (ELL), een leverancier van "full-service" leasing voor elektrische locomotieven, heeft nog eens acht Vectron-locomotieven besteld bij Siemens. ELL is momenteel de grootste Vectron-klant. De multisysteem-locomotieven hebben een maximumvermogen van 6,4 MW en een topsnelheid van 200 km/h. ELL zal de locomotieven in leasing geven aan České Dráhy voor het reizigersvervoer op de lijn Praag-Berlijn. Met deze bestelling heeft Siemens de kaap van 500 verkochte elektrische locomotieven overschreden – de teller staat momenteel op in totaal 507.

dinsdag 13 juni 2017

Siemens Healthineers kondigt nieuwe strategische samenwerking voor moleculaire testing met Fast-track Diagnostics aan

Vanuit het streven om zijn klanten ruimere, omvattendere oplossingen inzake moleculaire testing aan te bieden, kondigt Siemens Healthineers een nieuwe, strategische samenwerking met Fast-track Diagnostics (FTD) aan. Dat betekent dat het menu van het  VERSANT® kPCR Molecular System van Siemens Healthineers wordt verrijkt met een breed aanbod van CE-gemarkeerde kits en multisyndroompanelen.1 De uitbreiding met het brede scala van kits en panelen van FTD - voor aandoeningen van de luchtwegen tot gastro-enteritis, van het centraal zenuwstelsel tot infectieziekten bij kinderen - verruimt het volledige moleculaire testbereik van Siemens en draagt zo bij tot  spitstechnologische prestaties van extractie tot detectie en tot een verhoogde efficiëntie van de workflow voor alle moleculaire laboratoria, ongeacht de omvang ervan.

donderdag 8 juni 2017

Siemens en TCS bundelen hun krachten voor industriële IoT-toepassingen op MindSphere

Tata Consultancy Services, een wereldwijd toonaangevende leverancier van IT- en consultancy-diensten en bedrijfsoplossingen, en Siemens kondigden vandaag een nieuwe samenwerking rond de innovatie van het Internet of Things (IoT) aan. Met een sterke focus op klanten uit de productie-industrie, de energie-, gebouwtechnologie-, en gezondheidszorgsector evenals op spoorwegmaatschappijen, zal deze samenwerking ervoor zorgen dat klanten voordeel kunnen halen uit nieuwe gegevensinzichten en diensten gebaseerd op MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.

donderdag 8 juni 2017

Nieuwe LOGO!Power voedingsapparaten tot 100 Watt in ultrasmal ontwerp

Met de 4de generatie van LOGO!Power heeft Siemens zijn voedingenportfolio uitgebreid met twee nieuwe voedingsapparaten, bijkomende functionaliteiten en nieuw toepassingsgebied. De breedte van deze compacte apparaten werd met 18 millimeter verminderd voor een meer flexibele montage, bijvoorbeeld op DIN-rails in verdeelborden, of direct op de muur of het plafond. Ze kunnen naadloos naast andere apparaten worden gemonteerd, bijvoorbeeld om naastliggende LOGO! logische modules te voeden. Met een rendement tot 90% over het volledige belastingsbereik en onbelaste verliezen van minder dan 0,3 Watt (W) bieden deze voedingsapparaten een uitstekend energierendement zowel in stand-by als in bedrijf.

donderdag 27 april 2017

Industrie 4.0: Siemens demonstreert “digitale tweeling” op operationeel systeem

Op zijn stand in Hal 9, met een oppervlakte van 3.800 vierkante meter, zal Siemens onder het moto ‘Discover the value of the Digital Enterprise’ dit jaar op de Hannover Messe aantonen hoe bedrijven van alle formaten voordeel kunnen halen uit de digitale revolutie. Op de Siemens-stand kunnen bezoekers zelf ervaren hoe Siemens als koploper op het vlak van automatisering met zijn Digital Enterprise de verdere digitalisering van zijn eigen onderneming en de volledige industrie aanstuurt. Dit jaar wordt gefocust op de verdere uitbreiding van het ‘Digital Enterprise’-aanbod, waarbij Siemens virtuele en reële productiewerelden met elkaar verbindt door machines en installaties te simuleren aan de hand van digitale tweelingen, of met behulp van MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem. Met voorbeelden uit de domeinen van Additive Manufacturing, Energy for Industry en de zuivelsector evenals uit de farmaceutische industrie, demonstreert Siemens hoe digitalisering nu al voor elke fase van de volledige waardeketen gebruikt kan worden en hoe klanten echt concurrentievoordeel kunnen halen uit een hogere flexibiliteit, efficiëntie en kwaliteit.

donderdag 27 april 2017

adidas en Siemens klaar om samen te werken aan de digitale productie van sportartikelen

Vandaag kondigden adidas en Siemens hun intentie aan om samen te werken voor de digitale productie van sportartikelen. In het kader van een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma zullen de partners samen de adidas SPEEDFACTORY verder digitaliseren om snel, transparant en op maat van de specifieke klantenbehoeften producten te ontwikkelen.

woensdag 26 april 2017

Integratie in TIA Portal voor eenvoudigere engineering van telecontrole-oplossingen

Met zijn nieuwe TIM 1531 IRC communicatiemodule breidt Siemens zijn telecontrole-productassortiment uit met modulaire RTU's (Remote Terminal Units) op basis van de geavanceerde controller Simatic S7-1500. Met deze module kunnen Sinaut ST7 telecontroleoplossingen direct in TIA Portal worden gerealiseerd (Step 7 Professional V14 SP1). Dit geldt ook voor de beproefde TIM 3V-IE (Advanced) en TIM 4R-IE telecontrolemodules voor remote terminal units die werken op basis van Simatic S7-300/400. "Datapuntconfiguratie" in het TIA Portal voorkomt programmeringswerk om gegevens over te dragen naar het controlecentrum. In combinatie met de gestandaardiseerde "look and feel" van de telecontrolemodules voor externe RTU's op basis van de Simatic-controllers laat dit een snellere, meer kostenefficiënte engineering toe.

woensdag 26 april 2017

MindSphere met nieuwe partners, nieuwe toepassingen en uitgebreide connectiviteit

Siemens zet de uitbreiding van zijn cloud-gebaseerd open IoT besturingssysteem MindSphere verder met nieuwe partnerships, nieuwe apps en uitgebreide connectiviteit. Het bedrijf bundelt zijn krachten met zijn partners op de Hannover Messe om circa 50 apps te demonstreren die talrijke nieuwe functies aanbieden, zoals beperking van veiligheidsrisico's of verbeteren van de beschikbaarheid van aangesloten machines en installaties. De bezoeker kan op onze beursstand talrijke MindSphere-toepassingen en praktijkvoorbeelden uit diverse industriesectoren ontdekken – van productie- en procesnijverheid tot intelligente stroomverdeling. Siemens demonstreert deze en andere innovaties in de "MindSphere Lounge", samen met bestaande partners zoals Atos, Accenture, Evosoft, SAP en Microsoft en nieuwe partners Amazon Web Services en Bluvision. Op de Siemens-stand zullen ook diverse mogelijkheden te zien zijn voor een nog snellere, eenvoudigere verbinding van machines en installaties met MindSphere, zoals een nieuwe programmabibliotheek en een router met geïntegreerde MindSphere-connectiviteit.

woensdag 26 april 2017

Robuuste IWLAN-apparaten voor flexibele toepassing in zware omgevingen

Siemens breidt zijn portfolio voor Industrial Wireless LAN (IWLAN) uit met een aantal robuuste, nieuwe apparaten met beschermingsgraad IP65 in de vorm van Scalance W778-1 M12 access points en W738-1 M12 client-modules. Hun compact ontwerp laat een flexibele, plaatsbesparende montage toe en zowel op het vlak van hardware als firmware zijn ze perfect geschikt voor zware industriële omgevingen. Deze krachtige access points en client-modules werken in overeenstemming met de WLAN-standaard IEEE 802.11n en ondersteunen de frequentieband 2,4 en 5 Gigahertz (GHz). De flexibele apparaten kunnen ook worden geïntegreerd in de TIA-omgeving en zijn perfect geschikt voor draadloze lokale netwerking van bijvoorbeeld lasrobots of schroevendraaier-controllers in de automobielsector.

maandag 27 maart 2017

Siemens presenteert op M+R 2017 oplossingen en diensten voor industrie 4.0

Op 29 en 30 maart zal Siemens aanwezig zijn op de M+R beurs in Antwerpen, een gespecialiseerd event voor procesinstrumentatie en -analyse. Hier zal Siemens zijn diensten en oplossingen voorstellen om bedrijven te begeleiden in hun transformatie naar de fabriek van de toekomst en tonen hoe ze kunnen inspelen op de nieuwe uitdagingen en mogelijkheden die de digitalisering schept in de proces- en maakindustrie.

vrijdag 24 maart 2017

Siemens bouwt “Digital Enterprise” uit voor meer efficiëntie en flexibiliteit in de industrie

Op de Hannover Messe 2017 toont Siemens hoe industriële ondernemingen - ongeacht hun omvang  - van de digitale ontwikkelingen kunnen profiteren. Centraal op de 3.500 m² grote beursstand in hal 9 staat het verder uitgebreide aanbod voor de "Digital Enterprise", de digitale onderneming. Bezoekers komen aan de hand van praktische voorbeelden, toepassingen en innovaties te weten welke concurrentievoordelen de convergentie tussen de virtuele en de reële wereld mogelijk maakt – met name meer flexibiliteit, efficiëntie en kwaliteit evenals kortere marktintroductietijden. De voorbeelden gaan van intelligente energiebeheerssystemen over de geïndividualiseerde levensmiddelen- en geneesmiddelenproductie tot Additive Manufacturing op basis van innoverende automatiserings- en aandrijftechnologie. Met nieuwe partnerships, interfaces en apps blijft de onderneming bovendien de uitbouw van zijn cloudgebaseerde, open IoT-bedrijfssysteem MindSphere stimuleren.

vrijdag 24 maart 2017

Siemens TIA Portal met meer openheid en end-to-end werkprocessen

Met Service Pack 1 voor TIA Portal V14 (Totally Integrated Automation) breidt Siemens zijn engineeringplatform uit om een waaier van nieuwe praktische functies voor kortere engineeringtermijnen te omvatten. De hoofdfocus van de vernieuwingen in TIA Portal V14 SP1 ligt op de uitbreiding van de openheid naar andere systemen. Dit omvat de gestandaardiseerde, tweerichtingsuitwisseling van engineeringgegevens via AutomationML (Automation Markup Language) met behulp van engineeringsoftware zoals Eplan, de TIA Selection Tool en andere CAE-systemen (Computer Aided Engineering). Nieuwe functies voor de TIA Portal Openness-programmeerinterface maken nu ook de automatische verwerking van hardwareconfiguraties mogelijk. Hierdoor kunnen gebruikers engineering voor redundante functionaliteit automatiseren en voordeel halen uit kortere ontwikkelingstermijnen, evenals drastisch gereduceerde foutencijfers.

vrijdag 24 maart 2017

Siemens versterkt omvormeractiviteiten door verbeterde integratie

Voor de volgende generatie omvormers is een grotere integratie van halfgeleiders vereist om de kosten te verlagen, de betrouwbaarheid te verhogen en de productuitvoering te miniaturiseren. Siemens versterkt de digitalisering verder door nieuwe technologieën en topologieën in modulaire bouwstenen voor omvormerproducten te integreren.

vrijdag 24 maart 2017

Geoptimaliseerde celtechnologie verkleint totale breedte van Sinamics Perfect Harmony GH180

De recentste generatie van de Sinamics Perfect Harmony GH180-reeks van Siemens zorgt voor een verdere verbetering van deze beproefde MS-omvormer. Door het nieuwe PCB-celontwerp dat smallere en lichtere cellen mogelijk maakt en het gewijzigde transformatorontwerp wordt een verbeterde uitgangsspanning verzekerd. In zijn nieuwe uitvoering is de Sinamics Perfect Harmony GH180 zo’n 20 procent smaller dan gelijkaardige omvormers van dezelfde klasse. De nieuwe lichtere cellen kunnen zonder hulpmiddelen worden verwijderd, en de ventilator kan voortaan via de voorzijde worden vervangen. Dit betekent een veel groter gebruikerscomfort. Dankzij zijn compatibiliteit met bijna alle motortypes is deze MS-omvormer geschikt voor een ruime reeks toepassingen op domeinen zoals elektriciteitsopwekking en mijnbouw, evenals in de metaal-, cement-, chemische, water-, olie- en gassectoren.

vrijdag 24 maart 2017

Voedingen communiceren snel en betrouwbaar dankzij OPC UA

Het voedingssysteem Sitop PSU8600 en Sitop UPS1600 ondersteunen voortaan het open communicatieprotocol OPC UA (Open Platform Communications Unified Architecture). De open interface voor horizontale en verticale communicatie is gebaseerd op het client-/serverprincipe en maakt de snelle en producentonafhankelijke gegevensuitwisseling tussen Sitop-voedingen en industriële pc’s, automatiseringsapparatuur en toepassingen van derdeleveranciers mogelijk – zelfs zonder Profinet. Voor de gebruikers levert dit diverse voordelen op zoals een verbeterde communicatie, het gebruik van beproefde beveiligingsmechanismen, en een geavanceerde schaalbaarheid en flexibiliteit voor toepassingen.

vrijdag 24 maart 2017

Nieuw servoaandrijfsysteem vereenvoudigt projectengineering voor machinebouwers

Met de Sinamics S210-omvormer; speciaal ontworpen voor gebruik met de nieuw ontwikkelde Simotics S-1FK2-motoren, stelt Siemens een nieuw servoaandrijfsysteem in vijf vermogensklassen van 50 tot 750 watt voor. De omvormers bevatten geïntegreerde veiligheidsfuncties en maken snelle engineering mogelijk. Ze worden via Profinet met de controller op een hoger niveau verbonden en kunnen eenvoudig in dienst worden gesteld via een webserver en One-button-Tuning. In combinatie met Simotics-servomotoren maken ze bijzonder dynamische bewegingen mogelijk voor minimale lasten, evenals uiterst precieze bewegingen voor middelzware en zware lasten. De motoren worden d.m.v. een One Cable Connection (1-kabelverbinding OCC) met de omvormers verbonden. Typische toepassingen voor het nieuwe aandrijfsysteem zijn met name verpakkingsmachines, goederenbehandelingstoepassingen zoals Pick & Place, hout- en keramiekverwerking en digitale druktoepassingen.