Köszöntő

Tisztelt Érdeklődő!

Örömmel tájékoztatom, hogy a Siemens pályázatot hirdet újságírók számára: ez a Siemens Press Award 2016, amelyet idén Közép- és Kelet-Európa tíz országában - Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Szerbiában - rendezünk meg.

A Siemens Press Award célja, hogy felhívja a figyelmet a sajtó pótolhatatlan munkájára, és annak fontosságára, hogy a közvélemény a mindennapi életünk részét képező témákról naprakész tájékoztatást kapjon.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy nevezésre, és az első regionális Siemens Press Award versenyen való részvételre bátorítsam Önt. Minden olyan újságíró részt vehet a pályázaton, akinek az intelligens infrastruktúra témájában cikke, tudósítása jelent meg, e témakörbe tartoznak például a hatékony közlekedés, az intelligens épületek, és az okos hálózatok témakörét érintő publikációk.

Olyan anyagokat várunk legkésőbb 2016. szeptember 1-ig, amelyek 2015. szeptember 1. és 2016. szeptember 1. között jelentek meg. A versenyben egyenlő feltételekkel vehetnek részt a nyomtatott médiában megjelent cikkek, a hírügynökségi anyagok, illetve az elektronikus médiában, tévében és rádióban közzétett tudósítások. Az állandóan változó üzleti környezetben kulcsfontosságú, hogy e területre szakosodott  újságírók meglátásai és szakértelme a figyelmet ezen témákra irányítsa.

Az intelligens infrastruktúra, és annak szerepe a fenntartható jövő megteremtésében számtalan inspiráló témát nyújt a sajtó képviselői számára a közép- és kelet-európai régióban. A városi és ipari infrastruktúra ma számos olyan kihívással néz szembe, amelyek megkövetelik az intelligens megközelítést: a minden igényt kielégítő infrastruktúra létrehozását. A Siemens élen jár az innováció terén, a szakértelem és tapasztalat tökéletes kombinációjának köszönhetően gondoskodik a jelen és a jövő intelligens megoldásairól. Küldetésünk része, hogy ne csupán a szükséges technológiát biztosítsuk, hanem a társadalmon belül elősegítsük e témák jelentőségének megértését. Ezért állítjuk a Siemens Press Award 2016 pályázaton az intelligens infrastruktúra témáját reflektorfénybe.

A pályázatban részt vevő országok szakértői zsűrijét az adott ország műszaki egyetemének professzorai, az e területre szakosodott újságírók és a Siemens képviselői alkotják. Ők választják ki saját országukban azt a három legjobb pályázatot, amely továbbjut a regionális döntőbe. Bécsben, az ünnepélyes díjátadó gálán jelentjük be, mely három pályázat bizonyult a régió legjobbjának. A közép- és kelet-európai térség legjobb újságíróinak kijutó, komoly presztízst jelentő elismerés mellett a Siemens a nyertes pályázatokat értékes tanulmányúttal is díjazza.

Bízunk benne, hogy egyetért a pályázat témájának fontosságával, és Ön is támogatja erőfeszítéseinket az intelligens infrastruktúrával kapcsolatos hírek fejlesztése, gazdagítása és minőségének javítása érdekében. A Siemens azzal, hogy idén kiterjesztette pályázatát a közép- és kelet-európai régióra, elősegíti az egyes országok közötti hatékony tapasztalatcserét, és minden eddiginél jobban rámutat az intelligens infrastruktúra fontosságára. Bízunk benne, hogy a regionális pályázat erősíti a sajtó képviselői és a Siemens közötti együttműködést, valamint a kiemelkedő, minőségi újságírásra irányíthatjuk a figyelmet. Hiszünk benne, hogy az Ön kollégái között is jelen van ez az újságírói kiválóság, és nagyra értékelnénk, ha támogatná kollégáit a Siemens pályázatán való nevezésben.

Dale A. Martin
Elnök-vezérigazgató
Siemens Zrt.

Virágh Adrienn
Kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgató
Siemens Zrt.


2016.06.09. | Author: Name