A Siemens Press Award célja

Az innovációs terület vezető szereplőjeként a Siemens ezzel a pályázattal támogatja az újságírói, médiatudósítói, oknyomozó újságírói kiválóságot, és díjazza a minőségi újságírást.
Az újságírók témaválasztása és hozzájárulásuk a professzionális és magas színvonalú kutatáshoz igen fontos számunkra, hiszen a Siemens is a lehető leghatékonyabb megoldásokat nyújtja a villamosítás, automatizálás és digitalizáció területein.
Az említett szakterületekkel foglalkozó újságírókat partnereinknek tekintjük a folyamatosan változó üzleti környezetben; a média képviselőinek pedig az együttműködés révén lehetőségük van munkájukat magasabb szakmai szintre emelni.
A Siemens Press Award pályázat révén fejleszteni, támogatni és javítani szeretnénk a tudósítások minőségét a fenti területeken.
Az újságírókat arra bátorítjuk, alaposan járják körbe a verseny témájául szolgáló területek összes speciális kérdését és tegyék érthetővé a nagyközönség számára.
Ezen témák aktív médiajelenléte többek között azt is megmutatja, hogyan lehet valóban hasznos a technológia az emberek számára, miként járulhat hozza az életminőségünk javításához és válhat a gazdasági növekedés mozgatóerejévé országunkban és a régióban.
Az idei pályázat témája az Intelligens infrastruktúra.

Témaválasztás

A vetélkedő nyitva áll minden újságíró előtt, akinek az intelligens infrastruktúra témában nyomtatott médiában, hírügynökségi tudósításban, online médiában, illetve tévében vagy rádióban jelent meg munkája.
Az intelligens infrastruktúra témaköre az infrastruktúra összes szegmensét lefedi: hogyan mozgatja az embereket és árukat, hogyan ad energiát az életünkhöz és segíti a fejlődést. Legyen az megbízható közlekedési rendszer, stabil áramellátást biztosító elektromos hálózat, lakhatást vagy kereskedelmi célokat szolgáló épület, a biztonságos és hatékony infrastruktúra mindenképpen az az alap, amire egy ország gazdasága épül.
A pályázatra olyan anyagokat várunk, amelyek 2015. szeptember 1. és 2016. szeptember 1. között jelentek meg.