Tools

Siemens HrvatskaSiemens Hrvatska

Energija

Sektor Energija vodeći je isporučitelj cijelog niza proizvoda, rješenja i usluga za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije, te za proizvodnju, preradu i transport primarnih goriva, odnosno nafte i plina.

Jedini smo isporučitelj u svijetu s opsežnim znanjem i iskustvom obuhvaćajući cijeli lanac pretvorbe energije, i osobito priključke energetskih postrojenja na mrežu i druge vrste sučelja. Ponajprije smo orijentirani na zahtjeve elektroenergetskih postrojenja i industrijskih kompanija, osobito onih u industriji nafte i plina.

Svjesni smo rasta potražnje za rješenjima koja pomažu u zaštiti okoliša te smo se dugoročno opredijelili za plasiranje zelenih rješenja na tržište. Naši stručnjaci stalno nastoju postaviti učinkovitost naše opreme na maksimalnu razinu, a pritom očuvati okoliš te doprinijeti zaštiti klime.

Fosil Power Generation (E F)
Siemens razvija tehnologije koje omogućuju ekonomičnije korištenje primarnih izvora energije te njezinu učinkovitu proizvodnju, prijenos i distribuciju do krajnjih potrošača uz minimalan utjecaj na okoliš. Vodeći smo svjetski isporučitelj elektrana i njihovih komponenti: turbina, generatora, automatike i elektroopreme.

Wind Power  (E W)
Vjetrogeneratori proizvedeni u Siemensu spadaju u najpouzdanije i najučinkovitije strojeve takve vrste u svijetu. Zbog toga Siemens Wind Power zauzima 1. mjesto u svijetu  za Off shore vjetroelktrane, gdje vladaju najteži uvjeti rada. Integral Blade tehnologija proizvodnje lopatica vjetroturbina je jedinstvena i patentirana, te osigurava visoku kvalitetu vjtroturbina za rad kroz dugi niz godina. Inovativna konstrukcija najnovijih Direct Drive strojeva sa generatorima proizvedenim korištenjem permanentnih magneta osigurava još veću pouzdanost, lakšu konstrukciju i održavanje korz smanjen broj dijelova.

Solar & Hydro (E X)
Siemens realizira projekte fotonaponskih elektrana ( PV ) po načelu kjuč u ruke, koristeći pri tom vrlo učinkovite uređaje za pretvorbu istosmjerne u izmjeniču struju. Korištenjem novih tehnologija koncentratora sunčeve energije, postižu se visoke temperature medija, čime se povećava učinkovitost solarnih termoelektrana ( CSP ). Male hidroelektrane  do 30 MW sa generatorima, elekričnom opremom  i upravljanjem predstavljaju vrijedan doprinos iskorištenju hidro potencijala malih vodotoka.

Oil & Gas, (E O)
Divizija Oil & Gas nudi potrošačima proizvode i rješenja koja se koriste pri crpljenju, preradi i prijenosu plina i nafte. Portfelj također uključuje rješenja za proizvodnju i distribuciju energije, kompresore za električne i mehaničke pogone, procesne i automatizacijske tehnologije, upravljanje vodama te cjelovita IT rješenja.

Energy Service (E S)
Divizija Energy Service nudi sveobuhvatne usluge kojima se povećavaju dostupnost i pouzdanost resursa naših kupaca. Usluge uključuju cjelovite elektrane i rotirajuće strojeve poput plinskih i parnih turbina, generatora i kompresora kao i sustave za obnovljive izvore energije poput turbina i fotonaponskih instalacija.

Power Transmission (E T)
Kao dobavljač inovativnih, učinkovitih rješenja za prijenos električne energije, ET razvija i proizvodi  visokonaponsku opremu, transformatore, sekundarnu opremu, sustave daljinskog vođenja te osigurava učinkovite i fleksibilne usluge diljem svijeta. Naša rješenja omogućavaju pouzdan i ekonomičan prijenos električne energije od elektrane do potrošača.

Više informacija na:  http://www.energy.siemens.com/entry/energy/hq/en/