SITRAIN- Képzések az iparnak

A Siemensnél kiemelt fontosságú tevékenységnek tartjuk a magyarországi szakemberek képzését, és az innovatív technológiák megismertetését.
A Siemens SITRAIN képzéseken a résztvevők első kézből, a gyártótól sajátíthatják el a legújabb vezérléstechnológiákat, előnyt szerezve ezáltal a piaci szereplők között. A képzések célcsoportja széles palettán mozog: karbantartók, szervizszakemberek, üzemeltetők és üzembe helyezők, programozók, vagy akár döntéshozók is itt fejlesztik kompetenciáikat.
A tanfolyamok a teljes ipari területet lefedik. A résztvevők megismerhetik a SIMATIC automatizálási termékek, a SINAMICS hajtástechnikai berendezések valamint a SINUMERIK szerszámgép vezérlők működését.
Képzéseinket tapasztalt oktatóink, korszerű, speciálisan oktatási célokra kifejlesztett berendezéseinkkel, valamint oktatási segédanyagaink segítségével tartják. A tanfolyamokat Budapesten, Győrben és egyedi megrendelői igények esetén akár kihelyezetten is meg tudjuk szervezni.
A magyarországi SITRAIN oktatási központ portfólióján  túl anyaházunk további képzéseket kínál Németországban és Angliában, melyekre szintén a Siemens Zrt.-n keresztül történik a jelentkezés.
A résztvevők gyakorlat közeli, innovatív megoldásokkal és vevőspecifikus tudással gazdagodnak, melyet munkahelyükre visszatérve azonnal hasznosíthatnak.


Plant Simulation (PSBASE, PSPROG) és Preactor tanfolyamok (PRBASE)


Az Ipar 4.0 előmozdításához, a digitális gyártás elterjedéséhez a Plant Simulation tanfolyamok alap- és programozói szinten kínálnak lehetőséget a Siemens gyártási és logisztikai szimulációs szoftvermegoldásának megismerésére. Preactor  képzésünkön pedig a termelés tervezési és ütemezési folyamatok sajátíthatók el, melyek minden iparág számára hasznosíthatók  a napi termelésütemezési feladatok kivitelezésében valamint a stratégiai szintű döntések támogatásában.Katalógus


Tekintse meg aktuális magyarországi tanfolyamainkat, melyek az üzemeltetői szinttől a haladó programozói szintig kínálnak magyar nyelvű oktatásokat!
SINUMERIK Operate kezelői és programozói tanfolyam (NC-SINOP)


2019-től megújult formában indul Sinumerik gépkezelői tanfolyamunk (NC-SINOP), melyen a résztvevők SinuTrain szoftveren keresztül sajátíthatják el a SINUMERIK 840D sl vezérlővel ellátott szerszámgépek kezelését és programozását. A képzés új tematikája az esztergálási és marási vonalat egyaránt magába foglalja, így az első 3 napot követően lehetőség van orientálódni valamelyik területre.PID szabályzástechnika tanfolyam (S7-PID)


Idén tavasszal debütál Oktató központunkban PID szabályzástechnika tréningünk (S7-PID). A képzés célja, hogy bemutassa, hogyan lehet különböző szabályzási folyamatokat megvalósítani Siemens S7 rendszeren belül konkrét szakaszmodell segítségével. A képzést elsősorban karbantartók, mérnökök, programozók és üzemeltetési szakemberek számára ajánljuk, de minden érdeklődőt várunk, akik rendelkeznek alapvető PLC ismeretekkel.
SIMATIC WinCC rendszer tanfolyam (ST-BWINCCS)


A rendkívül keresett SIMATIC WinCC tanfolyam most már itthon is elérhető: gyakorlatorientált képzésünk átfogó képet nyújt a SIMATIC WinCC V7.xkonfigurációjáról. A tanfolyam során a résztvevők megismerik a WinCC nyújtotta lehetőségeket, elsajátítják a rendszer alkalmazásához szükséges ismereteket, az alapvető szoftverek használatát és a SIMATIC-komponensek közötti kapcsolódási lehetőségeket.Ipari hálózati tanfolyamok Magyarországon


Az Ethernet-alapú hálózati rendszerek napjainkban egyre inkább előretörnek az iparban, ezért a magas szintű hálózati hatékonyság elérése céljából SITRAIN oktatási portfóliónk részeként elindítjuk Ipari Ethernet és PROFINET kommunikáció alapjai (IK-IESYS) című tanfolyamunkat. Erre a képzésre épülően A Siemens Zrt. a németországi anyaházzal együttműködésben elindítja Switching és routing az ipari hálózatokban, SCALANCE ipari eszközökkel (IK-SWIROS) és Vezetéknélküli LAN rendszerek ipari hálózatokban (IK-IWLANS) című képzéseit Magyarországon.