Leveranciersbeheer

Efficiëntie in de gehele product life cycle

Strenge selectie van lokale leveranciers

Wereldwijd stimuleert Siemens de aankoop van producten en diensten van lokale bedrijven in groeimarkten. We identificeren, selecteren en certificeren elke leverancier, overal ter wereld, om hen vervolgens te betrekken bij een continu ontwikkelingsproces dat hun lokaal marktaandeel én hun duurzaamheid versterkt.

Om in aanmerking te komen als Siemens-leverancier, voeren we een externe duurzaamheidsaudit uit. Die houdt de arbeidsomstandigheden, andere sociale aspecten en de ecologische voetafdruk tegen het licht. Om erkend te worden als leverancier, dient elk bedrijf zich bovendien te verbinden aan onze wereldwijde gedragscode. Eens leverancier, volgen we die criteria streng op: ons leveranciersbeheersysteem stelt ons in staat om hun prestaties te monitoren en te verbeteren.

Leveranciers efficiënter maken

Vaak slaan we de handen in elkaar met onze leveranciers om hun interne processen te verbeteren – en zo hun duurzame ambities te helpen ontplooien. Daarvoor gebruiken we het Siemens Performance System @ Suppliersconcept: met ‘slanke productie’ als zwaartepunt helpen we leveranciers om niet-essentiële processtappen te vermijden, zuiniger te werken en zo meer rendement te behalen.