Milieuzorg

Hoe we onze en uw ecologische voetafdruk verkleinen

Energie-efficiëntie in Huizingen

We streven er voortdurend naar onze energie-efficiëntie te optimaliseren en onze CO²-uitstoot terug te dringen.
Hiervoor hebben we op onze site in Huizingen een innovatieve microgrid. Die integreert 10.000 m² aan zonnepanelen, een aantal elektrische wagens en een warmtekrachtkoppeling, aangedreven door koolzaadolie. Deze microgrid voorziet onze personeelskeuken van elektrische en thermische energie.
Energie efficiënt beheren en verdelen doen we het met DEMS of gedistribueerd energiebeheersysteem. Dat combineert de individuele elektriciteitsopwekkingsbronnen, -lasten en –opslageenheden, zodat deze optimaal centraal gestuurd kunnen worden zoals een virtuele krachtcentrale.


Efficiënt afvalbeheer op onze site

Afval vermijden en sorteren staat bovenaan de milieuprioriteiten van elke medewerker. De afvoer gebeurt door een erkende partner. Tegelijk stellen we alles in het werk om de afvalstroom te beperken en te hergebruiken.
Ook lozingen van afvalwater of gasemissies worden strikt beperkt en nauwkeurig opgevolgd. Zowel bij bodem, lucht en water voeren we de nodige metingen uit om de impact te beoordelen.

Milieuzorg bij uw projecten

Op werven of sites van onze klanten nemen wij onze verantwoordelijkheid. Afval dat ontstaat door onze werkzaamheden, halen we op en verwerken we. Voor ander afval maken we duidelijke afspraken.

Rond bodem- en watervervuiling hebben we strikte interne regels. We treffen maatregelen om gevaarlijke stoffen, zoals solventen of chemische producten, veilig op te slaan. Om de risico’s bij eventuele lekken tot een minimum te beperken, hanteren we de nodige procedures en brengen we absorberende materialen mee.

Groene vloot

Naast onze elektrische wagens zetten we nog verschillende opties in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo kunnen medewerkers opteren voor een mobiliteitsbudget. Dat laat hen toe om efficiënt te kiezen uit een brede waaier aan vervoersmiddelen, zoals een (elektrische) bedrijfsfiets, een abonnement op het openbaar vervoer en een huurwagen voor korte duur.

In het aanbod van onze bedrijfswagen zijn heel wat hybride uitvoeringen voorzien. Medewerkers die kiezen voor een bedrijfswagen, leven allen onze CO²-normen na. Elk jaar zetten we onze emissiedoelenscherper. Tegelijk lanceren we sensibiliseringsprogramma’s.