Samenleving

Vaart zetten achter ondernemerschap en technologie

Ondernemers voor Ondernemers

Ondernemers voor Ondernemers stelt Belgische bedrijven in staat om duurzame partnerschappen met bedrijven in het Zuiden te sluiten. Als medeoprichter zitten we ook in de Raad van Bestuur.

We zijn er ook van overtuigd dat technologie de wereld kan vooruithelpen. Daarom ondersteunen we via Ondernemers voor Ondernemers projecten bij zuiderse organisaties die actief zijn in veelbelovende technologieën. De projecten hebben telkens een link met onze business, zoals energie of water, en bevinden zich meestal in landen waar we al actief zijn (West- en Centraal-Afrika).


The Shift - het Belgisch netwerk voor duurzaamheid.

Siemens is al jarenlang lid van The Shift, vroeger Business & Society. The Shift is het Belgisch verzamelpunt voor duurzaamheid van zo'n 330-tal bedrijven, NGO's, academische instellingen en overheidsdepartementen.  The Shift is het nationaal contactpunt voor CSR Europe en de World Business Council for Sustainable Development. The Shift streeft ernaar innovatieve oplossingen uit te werken rond de grootste uitdagingen voor ons leefmilieu, onze maatschappij en onze economie.


Engagement voor Afrika

Siemens België-Luxemburg is verantwoordelijk voor de business in 23 Franssprekende Afrikaanse landen. Daarnaast helpen we ook om de activiteiten van de Siemens-vestigingen in Marokko, Algerije en Tunesië te ontwikkelen.

Inspelen op de noden van Franstalig Afrika doen we in de eerste plaats met vooruitstrevende oplossingen. Heel wat producten en diensten zijn geknipt voor ontwikkelingsgebieden, want ze verbeteren de lokale infrastructuur, helpen lokale instanties kosten te besparen, versterken de gezondheidszorg en verbeteren de energievoorziening.
Daarvoor werken we samen met lokale installateurs. Zij krijgen een training in Siemens-technologie en kunnen zo Siemens-gecertificeerd worden.

Daarnaast heeft Siemens België-Luxemburg ook expertise op het vlak van financiering en risicodekking. En geregeld gaan we ter plekke om lokale bedrijven, organisaties en overheden op te leiden in de nieuwste technologieën.

Ons doel: samenwerken voor Afrika, met Afrika.