Megatrends

Megatrends

Met ons aanbod richten we ons op de megatrends die bepalen hoe onze wereld van morgen eruit zal zien: de uitdagende en toekomstgerichte domeinen van demografie, verstedelijking, klimaatverandering en globalisering.


Duurzame steden als sleutel tot verstandige verstedelijking

Verstedelijking

Elke seconde groeit de bevolking van de wereldsteden met twee mensen. In 2050 zal de stedelijke populatie even groot zijn als de totale wereldbevolking vandaag.

Siemens voorziet steden over de hele wereld van veilige infrastructuur en slimme oplossingen, waarmee ze milieuvriendelijker en duurzamer kunnen zijn, en hun inwoners meer levenskwaliteit kunnen bieden.


Betaalbare en persoonlijke gezondheidszorg om demografische veranderingen het hoofd te bieden

Demografische veranderingen

Vandaag zijn 550 miljoen mensen ouder dan 65. Zij staan voor 40 % van de totale kosten voor gezondheidszorg.

Wij ontwikkelen oplossingen voor efficiënte en betaalbare gezondheidszorg – van vroegtijdige diagnoseapparatuur tot intelligente medische software – die leiden tot een langer en gezonder leven.Uitputting van grondstoffen voorkomen door efficiënt om te springen met energie

Klimaatverandering

De wereldbevolking verbruikt de natuurlijke grondstoffen 50 % sneller dan de natuur ze kan aanvullen. Nu al hebben we anderhalve aarde nodig.

In 2011 hielpen onze milieuvriendelijke producten en oplossingen onze klanten  om hun CO2-uitstoot met 317 miljoen ton te reduceren – dat is evenveel als de totale jaarlijkse uitstoot van Berlijn, Delhi, Istanboel, Hong Kong, Londen, New York, Singapore en Tokyo.


Globalisering en industriële productiviteit

Globalisering

In de lucht- en zeevaart groeide de handelsstroom bijzonder snel. Goederentransport over water steeg de laatste 40 jaar van minder dan 6.000 miljard tonmijl tot meer dan 27.500 tonmijl per jaar.

Onze intelligente technologieën maken onze klanten competitiever. Innovatieve technologieën helpen hen om efficiënter en flexibeler te zijn én hun energieverbruik te verminderen.