IBOC – energieprestaties op afstand

Het Intelligent Building Operation Center (IBOC) optimaliseert de energieprestaties van op afstand.

Goed energiemanagement loont. Om de vooruitgang van een energiebesparingsproject duidelijk in kaart te brengen, moeten energieprestaties en de impact van nieuwe maatregelen nauwgezet opvolgd kunnen worden. Daarvoor vertrouwen klanten op ons Intelligent Building Operation Center (IBOC) in Huizingen.

Om te voldoen aan internationale energiestandaarden zoals EN16001 en ISO50001 is een grondige opvolging van de energieprestaties van een gebouw essentieel. Ook tijdens de uitvoering van energieprojecten of bij performance contracting is dergelijke informatie onmisbaar.


Verbeterde energie-efficiëntie

Vanuit het Intelligent Building Operation Center (IBOC) hebben onze operatoren van op afstand toegang tot de technische installaties en meetgegevens van aangesloten klanten. Zo kunnen ze ingrijpen in geval van alarmen en de prestaties van het gebouwbeheersysteem van op afstand analyseren. Op basis van het energieverbruik en andere gegevens formuleren ze verbeteringsvoorstellen. Dankzij uitgebreide systeemkennis en knowhow op het vlak van energie-efficiëntie kan Siemens klanten optimaal ondersteunen om hun doelstellingen te bereiken.

Gedetailleerde rapportering

Klanten die verbonden zijn met het IBOC, hebben toegang tot het energiemonitoringsysteem EMC. Daarin vinden ze alle opmerkingen en verbeteringsvoorstellen van onze operatoren terug in een overzichtelijk ticketingsysteem. Bovendien ontvangen klanten een driemaandelijks rapport met een diepgravende analyse van de voorbije periode en mogelijke verbeteringen.