Het summum van efficiëntie! G120P

De G120P aandrijving met variabele snelheid van Siemens is ideaal voor een efficiënte regeling van lucht- en vloeistofmedia in typische commerciële en residentiële HVAC-systemen. De G120P biedt een aantal strategieën aan voor het sturen van ventilatoren en pompen, waarmee tot 60% energiebesparing mogelijk is in vergelijking met klassieke stuurmethoden.Op basis van tientallen jaren diepgaande praktijkervaring met aandrijvingen en HVAC is de G120P van Siemens uiterst betrouwbaar en biedt hij talrijke intelligente voorzieningen en functies die speciaal afgestemd zijn op HVAC-toepassingen. Het modulaire concept maakt de aandrijving uitzonderlijk flexibel en onderhoudsvriendelijk. En u geniet van gebruikscomfort, duurzaamheid en rendement over de volledige levenscyclus – van installatie en indienststelling tot bedrijf en onderhoud.

Overzicht van de belangrijkste kenmerken

  • Ruime portfolio met geavanceerde technologie

  • Energiebesparing tot 60% op de werking van ventilatoren en pompen

  • Kostenbesparingen dankzij eenvoudige installatie en indienststelling

  • Flexibel en onderhoudsvriendelijk door modulair ontwerp

  • Bescherming van de investering dankzij hoge betrouwbaarheid en lange levensduur

  • Omvangrijke software en ondersteuning van Siemens


Aandrijvingen met variabele snelheid G120P – een productassortiment voor alle behoeften

De G120P-familie omvat aandrijvingen met variabele snelheid voor uiteenlopende toepassingen, van de industriële tot de residentiële sector. Ze waarborgen een energie-efficiënte en intelligente snelheidsregeling van pompen en ventilatoren in HVAC-systemen. De G120P is leverbaar in verschillende framematen en bestaat uit een regeleenheid, vermogensmodule en bedieningspaneel of afdekking. U kunt kiezen tussen EMC-filtertype A en B. De aandrijvingen voldoen aan de communicatiestandaards USS, Modbus RTU en BACnet MS/TP. CANopen en PROFIBUS zijn als optie leverbaar.

Dankzij het modulaire concept van de aandrijving koopt u alleen wat u echt nodig heeft – een intelligent operatorpanel, de basisversie of gewoon een afdekking. Slechts één operatorpanel is vereist om verschillende aandrijvingen met variabele snelheid te parametreren. Als een component versleten is en moet worden vervangen, moet geen volledig nieuwe aandrijving worden gekocht. En als de vermogensmodule wordt vervangen, is geen herparametrering vereist. Kortom: Kortom: dankzij het modulaire ontwerp is het onderhoud flexibeler, liggen de kosten lager en is het milieu beter beschermd.

Overzicht van de belangrijkste kenmerken:

  • Uitgebreide keuze aan framematen

  • Voldoet aan alle relevante standaards: EN 55011, EN 61800-3 en EN 61000-3-12

  • Maximale flexibiliteit dankzij modulair ontwerp

  • Gebruiksvriendelijkheid met basis-operatorpanel BOP-2 of intelligent operatorpanel IOP

Technische gegevens

 

Vermogens- en spanningsbereik IP20/54/55

0.37 ... 90 kW/3 AC 380... 480 V

EMC-filter

Klasse A of B

Harmonischenfilter

LHT (Low Harmonic Technology): speciaal ontwerp DC-Link voor HVAC

Arbeidsfactor

>0,95

Efficiëntie

98%

Overbelastingscapaciteit

100 % gedurende 57 s om de 300 s, 150 % gedurende 3 s om de 300 s

Communicatie en netwerk

RS485/USS, Modbus RTU, BACnet MS/TP, CANopen, PROFIBUS

Normen

CE, C-Tick