Siemens Building Technologies Visitor Center

Technisch directeur van een ziekenhuis, bouwmeester, architect, HVAC-installateur of brandweerman? In het Siemens Building Technologies Visitor Center maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen in de gebouwenbeheermarkt, en onze service-na-verkoop. Je leert er ons volledige productaanbod kennen, en ontdekt er ontwikkelingen zoals Total Room Automation en Total Building Solutions. Het Visitor Center bestaat uit een Technology Area, het IBOC en onze Service Desk.

Siemens Building Technologies ontwikkelt, implementeert en optimaliseert intelligente oplossingen voor gebouwen en steden, waarbij veiligheid, efficiëntie en energiezuinigheid centraal staan. Het portfolio omvat producten, systemen en oplossingen in de domeinen comfort, brandveiligheid en beveiliging, maar ook service-na-verkoop is een belangrijk element in de business-aanpak.

In het Building Technologies Visitor Center op de Siemens site in Huizingen kan je van dichtbij onze concepten ontdekken.

Bezoek het Visitor Center en IBOC virtueel

Siemens BT Visitor Center - Technology Area

Ontdek onze innovaties voor gebouwen en steden

In de Technology Area van het Visitor Center vind je producten, systemen, oplossingen en diensten om je gebouw te optimaliseren in het domein van

  • Comfort: Beheerssystemen voor verwarming/koeling, ventilatie en airconditioning, verlichting en zonwering.

  • Fire safety: Branddetectie, gasdetectie, brandblussing en evacuatiesystemen.

  • Security: Inbraakbeveiliging, perimeter- en videobewaking en toegangscontrole.

Ons advies over maximale gebouwprestaties maken het geheel compleet. Voel, ervaar en beleef onze totaal geïntegreerde oplossingen. Wij bieden:

  • Modulaire of turnkey-oplossingen aangepast aan de noden van de klant

  • Specifieke oplossingen voor verticale markten (pharma, healthcare, datacenters, ...)

  • State-of-the art producten en systemen

  • Nauwe samenwerking met investeerders, studiebureaus en installateurs


Siemens BT Visitor Center - IBOC

Het Intelligent Building Operation Center (IBOC) optimaliseert de energieprestaties van op afstand.

Vanuit het Intelligent Building Operation Center (IBOC) hebben Siemens operatoren van op afstand toegang tot de technische installaties en meetgegevens van aangesloten klanten. Zo kunnen ze ingrijpen in geval van alarmen en de prestaties van het gebouwbeheersysteem van op afstand analyseren. Op basis van het energieverbruik en andere gegevens formuleren ze verbeteringsvoorstellen. Dankzij uitgebreide systeemkennis en knowhow op het vlak van energie-efficiëntie kan Siemens klanten optimaal ondersteunen om hun doelstellingen te bereiken.

Klanten die verbonden zijn met het IBOC, hebben toegang tot het energiemonitoringsysteem EMC. Daarin vinden ze alle opmerkingen en verbeteringsvoorstellen van onze operatoren terug in een overzichtelijk ticketingsysteem. Bovendien ontvangen klanten een driemaandelijks rapport met een diepgravende analyse van de voorbije periode en mogelijke verbeteringen.

Meer info over het IBOC vind je op


Siemens BT Visitor Center - Service Desk

Dé interface tussen onze klanten en de technische Siemens teams

Om optimaal aan de behoeften van onze klanten te kunnen voldoen, zijn al de service-activiteiten van Siemens Building Technologies in 1 Service Desk geïntegreerd. Onze Service Desk vormt de interface tussen onze klanten en onze technische teams en organiseert de orderregistratie, het middelenbeheer, de dispatching en de informatiestroom.

Meer info over onze Service Desk op

Zin om eens een bezoekje te brengen ? Neem contact op met salesibt.be@siemens.com voor een afspraak.