Siemens Healthcare Diagnostics en Bio-Rad Laboratories, Inc hebben hun wereldwijde gezamenlijke marketingovereenkomst voor ADVIA® Chemie en ADVIA Centaur® systemen verder uitgebreid. Bio-Rad zal haar kwaliteitscontroleproducten en Unity ™ Quality Control (QC) datamanagement oplossingen nu ook aanbieden voor de Siemens IMMULITE® systemen, de RIA producten en de Dimension® en Dimension Vista systemen. De combinatie van kwaliteitscontroleproducten en datamanagement oplossingen zal onze klanten helpen bij het opvolgen en rapporteren van de analytische kwaliteit van hun laboratoriumsystemen.

Door deze overeenkomst zullen laboratoria in staat zijn om voor alle Siemens Immuno- en Chemiesystemen hetzelfde gamma van Bio-Rad en Siemens controles te gebruiken. Dit zorgt voor maximale consolidatie en vermindert het aantal controles die u nodig heeft. Als onderdeel van deze aanpak zullen drie van de IMMULITE en RIA controles (CON6, Tumor Marker en Cardiac Controls) worden stopgezet, evenals de hieronder vermelde DADE® controles voor gebruik op de Dimension en Dimension Vista systemen (zie bijlage 1 & 2). In deze tabellen vindt U ook de data waarop we vermoedelijk niet langer voorraad zullen hebben van deze controles.

Siemens Controles en Datamanagement Oplossingen
De Bio-Rad Unity softwareproducten bieden verschillende niveaus van functionaliteit, variërend van internet-gebaseerde gegevensinvoer tot geavanceerd real-time QC datamanagement, evaluatie en analyse van kwaliteitscontroleregels.

Ten gevolge van deze overeenkomst zal u in staat zijn om zowel de Bio-Rad controles als de Siemens gelabelde en gepatenteerde controles te rapporteren door gebruik te maken van het Bio-Rad™ Unity Quality Control programma. Dit programma biedt u toegang tot de controledata van duizenden laboratoria over de hele wereld voor interlaboratorium vergelijking.

Wat betekent dit voor u?

  • Uw klinisch laboratorium kan gebruik maken van hetzelfde gamma van Bio-Rad controlematerialen voor alle Siemens Immuno- en Chemiesystemen

  • Laboratoria die nu al deelnemen en rapporteren in het Bio-Rad Unity Quality Control Programma kunnen nu ook beginnen met de rapportage van de resultaten van hun Siemens gelabelde controles en dit voor alle Siemens Immuno- en Chemiesystemen