Industrie van de toekomst

Scenario’s die een paar jaar geleden nog sciencefiction leken, worden vandaag realiteit.
Er wordt volop getimmerd aan de industrie van morgen. Machines en zelfs hele toeleveringsketens organiseren grotendeels zichzelf. Producten sturen zelf de nodige gegevens door naar de machines waardoor ze worden gemaakt. De vierde industriële revolutie of industrie 4.0 wordt de nieuwe realiteit en de digitalisering leidt de weg er naartoe. Meer...


Strategische hefbomen die u op weg helpen

Industry Software

Geïntegreerde software-oplossingen en 3D-simulaties bieden gebruikers een netwerkoverzicht van een oneindig aantal variabelen, telkens op een heldere manier voorgesteld. Zelfs als het gaat om grote en complexe systemen. Op deze manier verkleinen we de afstand tussen de virtuele en de reële wereld, en effenen we vandaag al het pad naar de gedigitaliseerde productie van morgen.Industriële integratie

Onze toekomstgerichte en duurzame systemen, softwareoplossingen en diensten ondersteunen klanten doorheen heel de waardeketen: van productontwerp, productieplanning en engineering, tot de productie en dienstverlening.
 • Siemens breidt zijn digitale leiderschap uit met overname van Mentor Graphics

  Siemens bouwt zijn Vision 2020 verder uit om de Digital Industrial Enterprise vorm te geven, door zijn unieke portfolio voor industriële software uit te breiden. Siemens en Mentor Graphics kondigen vandaag aan dat ze een fusieovereenkomst hebben afgesloten, waarbij Siemens Mentor overneemt voor 37,25 US dollar per aandeel in cash, wat overeenkomt met een ondernemingswaarde van 4,5 miljard US dollar.

  Meer info
 • New interactive infographic - How industry evolves and shapes the world

  52% of CEOs worldwide expect digital technology to cause a significant change in their industry. The future of manufacturing is bringing the real and the virtual world together.

  Discover more
 • Innovatieve Siemens-sturing geeft ‘supergrill’ van Afoheat vleugels

  Afoheat, specialist in industriële gasgestuurde grillinstallaties, ontwikkelde een machine die tot 600 kg diepgevroren groenten per uur kan garen. Het geheime ingrediënt? De nieuwe Simatic S7-1500-sturing van Siemens: samen met de engineeringsomgeving TIA Portal een innovatieve oplossing die de verschillende componenten perfect op elkaar afstemt.

  Meer info
 • Innovatie op volle toeren bij Lapauw International

  Van prestigieuze hotels en cruiseschepen over ziekenhuizen en spoorwegmaatschappijen tot textielfabrieken: de industriële wasmachines van Lapauw zijn een gevestigde waarde in wasserijen overal ter wereld. Om die reputatie hoog te houden, zet het bedrijf volop in op innovatie.

  Meer info
 • Simatic PCS 7 zet efficiëntie en kwaliteit in de verf bij Axalta

  Onberispelijke kwaliteit is al 145 jaar lang het handelsmerk van coatingproducent Axalta, het vroegere DuPont Performance Coatings. Om die kwaliteit te waarborgen, liet het bedrijf recent het procescontrole van de grootste harsreactor in haar fabriek in Mechelen vernieuwen. Met verbluffende resultaten.

  Meer info
 • Energiemonitoring die in het oog springt bij Alcon-Couvreur

  Om beter zicht te krijgen op het energieverbruik en de besparingsmogelijkheden op haar site in Puurs, deed oogzorgfabrikant Alcon-Couvreur een beroep op Siemens België. Die implementeerde een intelligente en betrouwbare oplossing, met helder gedefinieerde doelstellingen en KPI’s. Het resultaat? Een energiehuishouding die gezien mag worden.

  Meer info