Gedreven door energie-efficiëntie: evalueer en bereken uw besparing

Uitgebreid aanbod voor de volledige aandrijftrein

Als wereldspeler op het gebied van aandrijftechnologie, is Siemens helemaal klaar voor deze nieuwe deadline. Zo is ons Integrated Drive Systems-concept vandaag al volledig beschikbaar voor efficiëntieklasse IE3 of hoger.

Wilt u weten welke IE3-motor het meest geschikt is voor uw installatie? Maak dan gebruik van onze handige configurator.


Evalueer uw systeem vandaag

Is uw installatie binnenkort aan vervanging toe? Dan doet u er goed aan om na te gaan of er extra engineering nodig is bij het omschakelen naar een IE3-motor of IE2-motor met frequentiesturing.
Siemens helpt u daar graag bij: maak vrijblijvend een afspraak met een expert via patrick.new@siemens.com.


Bereken uw besparing

De omschakeling naar IE3 is niet alleen goed nieuws voor het milieu. Ook (en vooral) uw energiefactuur vaart hier wel bij. Om te weten wat een IE3-motor u kan opleveren en hoe snel u de investering kan terugverdienen, heeft Siemens twee handige tools ontwikkeld:

  • SinaSave
    op basis van uw huidige systeemparameters berekent SinaSave hoeveel u bespaart bij de omschakeling naar een IE3-motor. Zo komt u te weten hoe snel u de investering kunt terugverdienen.

  • SIMOTICS EE-COMPARATOR
    deze handige app (voor iOS en Android) laat u toe om SIMOTICS-laagspanningsmotoren onderling te vergelijken met verschillende IE-niveaus, op basis van de individuele bedrijfstijd. Met slechts enkele gegevens berekent u de energie-efficiëntie, potentiële kostenbesparing en terugverdientijd.


Terugbetalingstijd bij gebruik van hoogrendement-motoren

De volgende tabel toont bij wijze van voorbeeld de terugbetalingstijd wanneer hoogrendement-motoren worden gebruikt:


Veronderstellingen: elektriciteitsprijs 10 ct/kWh, werking bij volledige belasting, 8.760 bedrijfsuren per jaar, catalogusprijzen, bron SIMOTICS EE-COMPARATOR