Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Vanaf 1 januari 2015 mogen fabrikanten alleen nog motoren op de markt brengen die voldoen aan het energie-efficiëntieniveau IE3, of IE2 indien voorzien van een frequentieomvormer. Dat geldt ook voor motoren die in andere producten geïntegreerd zijn.

Omdat de standaard enkel geldt voor nieuwe installaties, hoeft u uw oudere motoren gelukkig niet te vervangen voor 1 januari 2015. Wel doet u er goed aan om uw machinepark grondig te evalueren. Zo kan het zijn dat er extra engineering nodig is om een IE3-motor in uw bestaande installatie te integreren. Siemens helpt u daar graag bij.

Nieuwe en lopende bestellingen IE2-motoren

In bepaalde gevallen kan het noodzakelijk zijn om alsnog een IE2-motor te installeren of vervangen. In dat geval dient u tijdig te handelen: om een levering voor 31 december 2014 te kunnen verzekeren, aanvaarden we nog bestellingen van IE2-motoren van het type SIMOTICS TN Series N-compact, LOHER Chemstar 1PS0 (met uitzondering van Ex), of SIMOTICS 1LE1001, 1LE1501/601, 1LG6, 1LA9 en 1PC1001 nog tot oktober of november 2014 (afhankelijk van de reële leveringstermijn).

 

Heeft u recent nog een bestelling voor een IE2-motor geplaatst? Ga dan zeker na of die onder de Ecodesign-richtlijn valt. U vindt hier een lijst met uitzonderingen. Indien de leveringsdatum voor 31 december 2014 valt, hoeft u niets te doen. Is de levering voorzien na 1 januari, neem contact met ons op.

 

Ook in dat geval biedt Siemens een oplossing. Alle aandrijvingen uit ons Integrated Drive Systems-portfolio zijn vandaag al beschikbaar voor IE3 en hoger. Bovendien bieden we speciale tools en audits waarmee u eenvoudig uw energiebesparing en terugverdientijd berekent.

Op deze pagina sommen we de belangrijkste bepalingen uit de EU-richtlijn voor u op.