Siemens versterkt services in motorherstelling via Van Loock Motoren

De ijzersterke reputatie van Siemens in industriële motoren is al jaren gekend. Naast het kwalitatieve gamma biedt Siemens ook motoronderhoud en -herstellingen. Voor dat laatste heeft Siemens zijn dienstverlening verder versterkt met de certificering van Van Loock Motoren. Dat zorgt voor een nog sterkere positionering op de Belgische motorenmarkt.


Sinds kort mag Van Loock Motoren, de grootste onafhankelijke Belgische motorhersteller in België, zich ook de certified repair shop voor Siemens-motoren noemen. Onder dit label helpt de motorenspecialist uit Schoten Siemens-klanten uit België, Nederland en Luxemburg met defecte elektrische motoren snel verder.


Snellere lokale herstellingen

Tot eind 2015 werden de herstellingen voor defecte motoren uitgevoerd door onze Field Service Engineers. Bij klanten met motorproblemen ging een technicus ter plaatse. Als een lokale herstelling niet mogelijk bleek, bijvoorbeeld door een diepliggend defect, werden de motoren opgestuurd voor herstelling naar de Siemens-fabriekswerkplaats in Duitsland.

Vandaag kunnen die herstellingen dankzij Van Loock Motoren ook in België plaatsvinden. Door die kortere afstand verloopt het herstelproces en communicatieproces een stuk efficiënter. Zo zien Siemens-klanten met kritieke industriële processen hun downtime stevig gereduceerd.


Breed spectrum aan motoren

Van Loock Motoren biedt herstellingen op een breed spectrum van motoren aan. De nadruk ligt daarbij op explosieveilige motoren van LOHER en SIMOTICS van Siemens, maar ook op hoogspanningsmotoren en sinds kort ook motoren voor hybride systemen. Kortom: voor de zwaarste industrieën tot nieuwe snelgroeiende marktsegmenten.


De meerwaarde voor Van Loock

Op de markt van hoogtechnologische motoren zijn Siemens en Van Loock complementaire bedrijven. Het partnership met kwaliteitslabel is dus een logisch vervolg op een jarenlange samenwerking. Zaakvoerder Bob Van Loock: “Een Siemens-certificaat is enkel weggelegd voor bedrijven die de nodige kennis en competenties kunnen aantonen. Voor onze klanten zet de certificering als Repair shop onze expertise extra in de verf. Ook voor onze interne werking zijn er voordelen. Zo kunnen we makkelijk met Siemens knowhow delen, in twee richtingen.”


Wie is Van Loock?

Al sinds 1975 speelt Van Loock Motoren mee aan de top op de markt van motoren binnen sectoren zoals: de zware industrie, (petro)chemie, scheepvaart, overslagbedrijven en infrastructuur. Het familiebedrijf uit Schoten verkoopt elektrische motoren, voert on-site onderhouden uit bij klanten en herstelt defecte motoren. Voor dat laatste werkt Van Loock sinds eind 2015 in tandem met Siemens.