Op weg naar Industrie 4.0 – “The Digital Enterprise”

Bezoek het Concept Center 4 Industries en maak kennis met onze visie op de digitalisering en automatisering van de toekomst

Wereldwijd eisen klanten steeds meer hoogkwalitatieve producten op maat die snel en steeds beschikbaar zijn. Deze trend van mass customization vormt op de competitieve wereldmarkt een steeds grotere uitdaging.
Dit betekent nog efficiëntere en flexibelere productiemodellen. Twee hefbomen spelen in deze context een cruciale rol: een doorgedreven automatisering gekoppeld aan een geavanceerde digitalisering van de processen. En dit doorheen de volledige waardeketen: van bij het ontwerp, over de engineering tot het beheer van de machines en producties.

In het CC4I wordt gedemonstreerd hoe Siemens het pad naar de digitale fabriek wil effenen. Naast een sterke focus op de ontwikkeling van onder andere nieuwe softwareplatformen kunnen bezoekers er uitkijken naar tal van product- en systeeminnovaties van Siemens, die tastbaar worden gemaakt door middel van verschillende toepasbare en toekomstgerichte automatiseringsscenario’s en interactieve audiovisuele elementen.

Wat krijgt u te zien?

▪ de Siemens visie op de Digital Enterprise, of hoe de virtuele en reële wereld naadloos in elkaar overlopen

▪ tal van product- en systeeminnovaties en toekomstgerichte automatiseringsscenario’s

Engineering efficiency op basis van nieuwe platformen en software-ontwikkelingen zoals Totally Integrated
  Automation (TIA) Portal

▪ complete verticale en horizontaal geïntegreerde oplossingen voor aandrijvingen (Integrated Drive Systems)

Added Value Services voor het optimaliseren van energieverbruik, het verhogen van de beschikbaarheid en
  uptime van machines