Installatieautomaten


Toepassingsgebied
De series 5SY en 5SP4 dekken een toegekend stroombereik van 0,3 tot 125 A. Beide kunnen voor wissel- én gelijkstroomtoepassingen worden gebruikt.
Automaten van het N Systeem dienen in de eerste plaats voor de beveiliging van kabels en leidingen tegen overbelasting en kortsluiting.

Daarmee zorgen zij voor de beveiliging van elektrische bedrijfsmiddelen tegen te hoge opwarming volgens DIN VDE 0100 deel 430.

Onder bepaalde voorwaarden beschermen automaten ook tegen gevaarlijke stromen door het menselijk lichaam bij te hoge aanraakspanning door isolatiefouten volgens DIN VDE 0100 deel 410.

Op grond van ingestelde nominale stromen van de automaat is ook beperkte motorbeveiliging mogelijk.

Voor ieder voorkomende toepassing zijn verschillende uitschakelkarakteristieken beschikbaar. De basis voor de constructie en de goedkeuring van de automaten vormen de bepalingen EN 60 898, DIN VDE 0641 deel 11 en IEC 60 898.

Een serie automaten van 0,3 tot 125 A die dezelfde reeks toebehoren delen
Zo beschikt Siemens over een volledige reeks modulaire automaten tot 125 A. Deze toestellen kunnen met aardlekelementen worden uitgerust.

Ze beschikken over een al even volledige reeks toebehoren die gemeenschappelijk zijn voor alle apparaten van de twee series:

  • hulpcontacten,

  • foutsignaalcontacten,

  • spanningsuitschakelspoel,

  • minimumspanningsuitschakelspoel,

  • draaibedieningen met deurvergrendeling,

  • gemotoriseerde bedieningen,

  • enz.


Deze toebehoren kunnen bovendien worden gebruikt in combinatie met de nieuwe reeks modulaire schakelaars 5TE tot 63 A.

Een ruime reeks aardlekelementen

Met slechts twee grootten voor toegekende stromen tot 40 en 63 A, dekken de aardlekelementen in twee-, drie- en vierpolige uitvoering een volledig gamma toegekende verliesstromen van 30 mA tot 1 A selectief.

De elementen zijn bijzonder compact: de tweepolige uitvoering is slechts twee modulaire eenheden breed, terwijl de drie- en vierpolige uitvoeringen elk drie modulaire eenheden breed zijn.

Programmaoverzicht