Voordelen

Dankzij een reeks gebrevetteerde innovaties kon een unieke reeks automaten worden ontwikkeld, gekenmerkt door een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en veilige installatie.

Het nieuwe bevestigingssysteem met schuivers
Dankzij een revolutionair bevestigingssysteem kunnen de modulaire automaten 5SY zonder enig gereedschap op of van de DINrail worden gemonteerd of gedemonteerd.

De automaat kan op de rail worden gemonteerd door vastklikken of met behulp van het nieuwe systeem met isolerende schuivers dat eveneens een demontage zonder gereedschap mogelijk maakt.

Voor de eerste maal kan een op een rail bevestigde automaat worden gemonteerd en gedemonteerd zonder schroevendraaier voor het verschuiven van het kliksysteem dat vaak door kabels wordt verborgen.

Het nieuwe systeem met schuivers die in alle veiligheid langs de voorzijde kunnen worden bediend, evenals het nieuwe ontwerp van de klemmen, maken een snelle en individuele vervanging van de automaten mogelijk.

Wanneer verscheidene automaten door één verbindingskam worden gevoed, biedt het schuiversysteem de mogelijkheid een automaat te vervangen zonder andere apparaten los te koppelen. Het resultaat: een aanzienlijke tijdwinst bij de installatie.


Uitgelijnde "combi" klemmen
De modulaire automaten 5SY, waarvan alle aspecten zorgvuldig zijn bestudeerd, worden eveneens gekenmerkt door de speciale zorg die aan hun klemmen werd besteed.

Perfect uitgelijnd, maken de "combi" klemmen van de automaat de simultane bekabeling van geleider en kam mogelijk.

De vastzetting van de geleider is onafhankelijk van de vastzetting van de rail.

Alle automaten van 0,3 tot 63 A beschikken bovendien over dezelfde klemmen voor doorsneden van 0,75 tot 35 mm2.Dankzij deze innovaties verkort de installatietijd aanzienlijk en verbetert de veiligheid.

Universele voeding met mogelijkheid langs boven en langs onder aan te sluiten.


  • Bij het vastzetten van de klemmen dekt een sluitsysteem met luikje alle toegankelijke metalen delen volledig af.

  • Geen toegankelijke metalen delen. Beschermingsgraad IP 2X voor de hele zone rond de klemmen en in alle richtingen. Zonder toevoeging van toebehoren en zelfs met een kam.

  • De geleider wordt naar voren geplaatst t.o.v. de kam, wat de beschikbare ruimte vergroot en de mogelijkheid biedt de automaat op elk gewenst moment te bekabelen.


Dankzij een geïntegreerd schuivend sluitsysteem hebben de modulaire automaten 5SY geen enkel toegankelijk metalen deel, zelfs niet bij simultane bekabeling van de verbindingskam en de geleider.

Wanneer de kabel (met of zonder huls) wordt ingestoken, is de hele zone rond de klem volledig tegen rechtstreekse contacten beschermd.

Een mechanisme maakt de onafhankelijke sluiting van de ingangen van de geleider en de kam mogelijk.

Correct bekabeld, kan de automaat volledig in de hand worden genomen zonder risico op toevallig contact met een deel onder spanning.

Dit systeem maakt de toegang tot de apparaten in de elektrische borden onder spanning heel wat veiliger.