GAMMA Wave

Praktijkvoorbeeld 3

Bestaande situatie:
vSchakelaar A bedient het centraal lichtpunt; met schakelaar C en D kan elk rolluik afzonderlijk bediend worden.

Wens van de klant:
• Bijkomende bediening van het lichtpunt vanop een tweede plaats (B) en vanop beide plaatsen (A en B) zowel het lichtpunt kunnen schakelen als dimmen
• Bediening vanop plaats (E) van beide rolluiken samen
• Bijkomend vanop plaats E de mogelijkheid om 2 scenariofuncties voor de verlichting en de rolluiken te kunnen oproepen

Nodige producten:

1) Op positie A wordt de klassieke schakelaar vervangen door een universele inbouwdimmer sys (5TC1230) met DELTA wave drukknop UP 210 en bijhorend afdekkader:

2) Op positie B komt een wandzender wave op batterij (UP 110) met een enkelvoudige instabus schakelaar (UP 285) en bijhorend afdekkader. Indien geen inbouwdoos voorhanden dient bijkomend een opbouwdoos geplaatst te worden.

3) Op posities C en D wordt telkens de klassieke schakelaar vervangen door een inbouw zonweringsactor sys (5TC1231) met DELTA wave zonweringsdrukknop UP 211 en bijhorend afdekkader:

4) Op positie B komt een wandzender wave op batterij (UP 110) met een dubbelvoudige instabus schakelaar (UP 285) en bijhorend afdekkader. Indien geen inbouwdoos voorhanden dient bijkomend een opbouwdoos geplaatst te worden.

5) Indienstname beperkt zich tot het in programmeermodus brengen van de actoren (gedurende 10 s de drukknop wave indrukken) en een verbindingstelegram te sturen met behulp van de kleine schakelaartjes (DIP-switches) op de wandzenders. Dus zonder PC of andere programmeertool!

Bijkomend voordeel:

  • Geïntegreerd in de inbouwdimmer beschikt de gebruiker over een geheugenfunctie (aanschakelen naar vooraf ingestelde dimwaarde) en een trappenhuisfunctie

  • Geïntegreerd in de inbouw zonweringsactor beschikt de gebruiker over een 24uurs klokfunctie die net zo eenvoudig instelbaar is. Kosteloos, zonder bijkomende producten!

  • Door 3 s te drukken op de toets met de scenariofunctie wordt de actuele stand opgeslaan als nieuw scenario: meer eenvoud en comfort kan u zich niet indenken!