INDIVIDUEEL

Alles individueel geregeld

Warmte en zon tijdens de zomer; koude en duisternis tijdens de winter: De vereisten die aan domotica worden gesteld, zijn sterk seizoensgebonden. En daarop is onze techniek perfect afgestemd.

Alles met een druk op een knop?
Zoals u het zelf wenst.

Zomer. De temperaturen stijgen - buiten en binnen. Als u het binnen uw eigen vier muren graag koel heeft, zit u goed met Siemens instabus. Zonwering en luifels worden aangestuurd met druktoetsen of via helderheidsmeting en tijdfuncties.
Bij intensieve zonnestralen gaan alle rolluiken, luifels of zonwering aan de zonnezijden omlaag, bij bewolking gaan ze weer open.
En ook bij wind en storm bent u beschermd tegen schade. Daartoe meet een sensor de windsnelheid. Als de drempelwaarde wordt bereikt, worden eerst de luifels omhoog gebracht en indien nodig ook de zonweringen.
Dit zijn echter niet de enige voordelen van de automatische besturing. Als de schemering invalt, worden alle rolluiken gesloten. En als het licht wordt, gaan ze automatisch weer open. Natuurlijk enkel als u dat wil. Als u graag eens lang uitslaapt, kan u met Siemens instabus alles volgens uw wensen sturen: de rolluiken blijven dan langer beneden.

Net zoals de zonweringen kan de verlichting volledig individueel regereld worden: elke lamp kan afzonderlijk worden aangestuurd en geprogrammeerd.
Zo kan iedereen heel eenvoudig zijn eigen scenario's instellen - bijvoorbeeld om tv te kijken of te lezen, om zich gezellig te koesteren of te eten. Geheel naar wens. In combinatie met het daglicht kan dus altijd de optimale helderheid worden bepaald.
Een ander voordeel: de aanwezigheidssimulatie om inbrekers af te schrikken, is zonder bijkomende toestellen mogelijk.

Schaduw

Te veel zon? De rolluiken, luifels of zonwering gaan aan de zonnezijden omlaag, bij bewolking gaan ze weer open.

Verlichting

Individuele lichtscenario's voor elke kamer en elke situatie - met de comfortfuncties heel eenvoudig te realiseren.

Ventilatie

Om glazen veranda's te verluchten, worden de dakvensters via de bus geopend.