Wat is domotica ?

U bent vertrekkensklaar?
Uw woning ook.


Want met één druk op de knop dooft u alle lichten, sluit u de rolluiken, zet u de verwarming af en schakelt u het alarm aan. Eén druk op de knop en alle druk glijdt van u af. Dat is domotica van Siemens.

U bent vertrekkensklaar? Uw woning ook.


Comfort, veiligheid en energiebesparing

U denkt eraan net voor u het huis verlaat: u heeft een licht laten branden op zolder. Of u liet ergens een raam openstaan. Geen nood. Siemens' domotica biedt u alle comfort. Met één druk op de knop veegt u het probleem van de baan.

Meer nog. Siemens' slimme systemen bieden u ook meer veiligheid. Wanneer u 's nachts wakker wordt van ongewoon geluid steekt u in een handomdraai alle lichten beneden aan. En wanneer u met vakantie gaat, zorgt uw systeem voor aanwezigheidssimulatie.

Bovendien helpt Siemens' domotica u om zuiniger om te springen met energie. Niet alleen omdat u geen lichten meer laat branden, ook omdat de verwarming uitvalt waar u de ramen openzet. Doordachte domotica staat voor comfort, veiligheid én energiebesparing.

Ook voor u!
In vroegere tijden was domotica voor weinigen weggelegd. Daar is intussen verandering in gekomen.

Ten eerste omdat u in stappen kunt werken: u kunt nu de voorbereidingen treffen voor later. U kunt enkel de kabels leggen voor een kleine meerprijs op uw elektrische bekabeling. Of u kunt nu starten met een klein domoticapakket, dat u later verder uitbouwt. Dat heet flexibiliteit.

Bovendien kunt u - zowel nu als later - een keuze maken uit verschillende mogelijkheden: van een beperkt en doelgericht pakket tot een luxueus en allesomvattend systeem. U maakt een keuze uit de vele voordelen, wij geven u graag advies.

Naargelang uw wensen, uw woning en uw budget
Siemens biedt u de keuze uit drie verschillende systemen, die onderling met elkaar te combineren zijn. Stuk voor stuk zijn het open systemen: uitbreidbaar in een later stadium, met technologie van Siemens (KNX EIB - LOGO!) of van andere fabrikanten.

Bestaande woning

Wilt u domotica integre- ren in een bestaande woning, dan is er het draadloze GAMMA wave. Het biedt het comfort van domotica, zonder dat er zware werken aan te pas komen. En vanuit het aanraakscherm Touch-Manager wave houdt u alles onder controle.

Nieuwbouwwoning

Kiest u voor een toekomstgericht domoticapakket voor uw nieuwbouwwoning, dan kiest u voor Siemens' instabus EIB. U kunt starten met het standaardpakket: de systeemcomponenten, de verlichtingsbediening en de paniekfunctie. En later wordt alles mogelijk: van zonwering over klimaatbeheersing tot automatische sauna-instelling...

Beperkt pakket

Kiest u voor een beperkt domoticapakket, makkelijk uitbreidbaar naargelang uw wensen groeien, dan is LOGO! op uw maat geknipt. Het is een modulair systeem, dat moeiteloos in uw schakelkast past. LOGO! biedt meerwaarde voor elk huis.