Verdeelborden

Alpha verdeelborden tot 630 A

Constructie volgens de Duitse norm: kunststof veldafdekkingen/ 12 modules per rij (vooral toegepast in Duitsland, Nederland en Midden-Europa)

SIVACON verdeelborden tot 7400 A

De ontwerper van energieverdelingsystemen voor hoog- en laagspanning moet kunnen vertrouwen op een volwaardig, samenhangend en getest systeem, dat wordt geleverd en gewaarborgd door één enkele fabrikant.

Siemens voldoet aan deze eisen. Vanaf de hoogspanning, komt de ontwerper via een volledig en gecoördineerd gamma van laagspanningsverdeelborden - met een uniform design - tot de verdeling op modulair niveau.

Enerzijds is het energieverdelingsysteem van Siemens samengesteld uit hoogspanningsverdeelborden: 8DH / 8DJ met SF6-gasisolatie, SIMOSEC luchtgeïsoleerde compacte borden en GEAFOL gietharstransformatoren.

Anderzijds bestaat het systeem uit verdeelborden voor laagspanning, met de SIVACON S4 , SIVACON 8PV en 8PT voor een nominale stroom tot 7400 A, de ALPHA kasten tot 630 A en de SIMBOX UNIVERSAL voor modulaire apparaten tot 125 A.

Een volledig gamma van open vermogenschakelaars: SENTRON WL, compacte vermogenschakelaars: SENTRON VL en het BETA systeem voor modulaire apparaten voor DIN-rail montage vervolledigen het Siemens energieverdelingsysteem.

Communicatie tussen de verdeelborden is zowel in hoog- als laagspanningstoepassingen vlot mogelijk, dankzij PROFIBUS® of Industrial Ethernet, volgens EN 50 170. Deze standaard ondersteunt de wisselwerking tussen de verschillende toestellen en opent de weg naar besturingssystemen als Simatic PCS7 of WIN CC (SIMATIC Pwercontrol).

Siemens biedt daarnaast het instabus® domotica-systeem aan, dat communiceert volgens de EIB/KNX standaard.