Nieuwe mogelijkheden


Binnen het gevestigde en succesvolle Totally Integrated Automation concept is er een voortdurende evolutie van producten en oplossingen. Het basisplatform van Totally Integrated Automation is een vertrouwde omgeving, met de nodige tools voor engineering en diagnose.

Op basis van de specifieke verwachting van de applicatie, moeten binnen het productenpallet de juiste componenten gekozen worden. Het effect van de juiste keuze (zowel technische als commercieel) is veel groter dan een prijsdiscussie over procenten...

Recente nieuwe oplossingen zijn er op meerdere vlakken.

Voor eenvoudig positioneren en gelijkloop biedt het gebruik van SIMATIC Easy Motion met standaard drives en motoren fikse besparingsmogelijkheden voor de machinebouwer.

Het samensmelten van automatisering (plc) en aandrijftechniek tot krachtige motion controllers biedt extra mogelijkheden voor hoog performante machines. Met de SIMATIC S7-317T controller zijn de technologische functies van een servo-aandrijving geïntegreerd in het standaard automatisering platform. Dit maakt vooral de engineering stukken eenvoudiger.

Voor de meest complexe en performante machines is er SIMOTION, een motion control concept speciaal ontwikkeld voor productiemachines.
De nieuwe platformen, S7-317T en SIMOTION S7, bieden hogere prestaties via transparantere tools. Zo kunnen de machinebouwers de lat hoger leggen dan hun concurrenten.
Door een intensieve samenwerking is de "time to market" van dergelijke complexe machines zeer kort geworden.