SIVACON MOTOR CONTROL CENTERS : UW LAAGSPANNING CENTRALE

Siemens heeft over de jaren heen een ruime expertise opgebouwd, op het gebied van laagspanningsverdeelborden. In de praktijk is Siemens de grootste bordenbouwer van Motor Control Centers in Europa.

In het productiecentrum te Leipzig (Duitsland) worden 3 oplossingen voor laagspanningsverdeelborden gebouwd : de nieuwe SIVACON S8, het power control center SIVACON 8PT, en het motor control center SIVACON 8PV. Het powercontrol center, vooral gebruikt in het domein van de infrastructuur, wordt verdeeld via lokale partners. De fabriek maakt hiervoor de onderdelen op maat.
De nieuwe SIVACON S8 combineert de technologieën van de vorige 8PV en 8PT technologieën in één concept.

De Motor Control Center oplossing met SIVACON S8 wordt volledig geassembleerd in de fabriek. Dankzij een continue optimalisatie van het productieproces worden maandelijks zowat 800 velden afgeleverd. Deze worden over de hele wereld verdeeld.

Via het SIVACON busbarsysteem kunnen de borden gekoppeld worden met transformatoren, andere borden of de verbruikers. Het systeem zorgt voor een duurzame, compacte verbinding.

Kwaliteit staat centraal

De produktie van typegeteste borden vraagt een uiterste zorg voor kwaliteit. Alle borden worden getest voor hun aflevering. Elke schuif wordt na productie automatisch getest volgens het opgegeven functionaliteitsdiagram. Dit wordt per installatie en per klant bijgehouden, zodat zelfs na jaren bij een herstelling dezelfde functionaliteit kan getest en gegarandeerd worden.
De verbindingen in de velden vergen geen onderhoud. Dit vereist een kwalitatieve verbinding en een strikte controle bij de montage. Elke verbinding wordt gemaakt en gecheckt door een andere persoon. Dit wordt op elke verbinding apart aangeduid.
Alle borden ondergaan dus een 'interne' afname. Dergelijke belangrijke investeringen dienen immers tot in de puntjes in orde te zijn. Daarom bieden wij altijd klantenafname aan in de fabriek. Dat gaat van puur visuele afname tot een komplete functionele test van de borden en schuiven.

Uw voordelen:

  • een wereldwijd productiecentrum in Duitsland

  • centrale ontwikkeling en productie vanuit de praktijk

  • de verzekering van het aanhouden van een hoge kwaliteitsstandaard


En wat met SIVACON 8PV?

De levensduur van onze oplossingen voor Motor Control Centers is van die aard dat een lange beschikbaarheid van wisselstukken een absolute vereiste is. Siemens bewijst dit onder rmeer door vandaag nog steeds onderdelen aan te bieden en te leveren voor de 8PU reeks, die intussen méér dan 15 jaar van de markt verdwenen is. Dus ook voor de SIVACON 8PV zal Siemens wisselstukken nog geruime tijd garanderen. Vragen of interesse: contacteer ons voor verdere informatie.