Workshops

Workshops voor leerkrachten :

Thema : TIA Portal (Totally Integrated Automation)

TIA Portal engineeringsplatform – your gateway to automation in the Digital Enterprise

Data: januari 2017 tot maart 2017
(dinsdagen of donderdagen van 9:30 - 16:30)

Locatie : Hogescholen

Deze workshops zijn gratis en richten zich naar het onderwijzend personeel uit het secundair technisch en hoger onderwijs.

Beschrijving:
De intuïtieve engineeringomgeving TIA Portal vormt de centrale speler in deze workshop-reeks.Via praktische oefeningen met de controller Simatic S7-1200, de Sinamics G120 frequentiesturing en de Touch Panel KTP700, wordt u overtuigd van de eenvoud en snelheid van de automatiseringstaken van vandaag.

Met TIA Portal integreert u niet enkel de hardware componenten zoals controllers, HMI, aandrijvingen, decentrale periferie en nu ook motion control in uw automatiseringsproject maar ook software zoals STEP 7, WinCC, Sinamics Startdrive en Simotion Scout en de nieuwe functionaliteiten zoals Multiuser en energiemanagement in éen interface.

Centraal op het programma van dit jaar staat het compacte engineeringsoftwareplatform Simatic TIA Portal die u toelaat de configuratietijd van een project te verkorten.

Inhoud :

  • Overzicht van de verschillende producten en Trainer Pack's die in de workshop zullen gebruikt worden. Software STEP7 TIA Portal, plc SIMATIC S7-1200, HMI KTP700, frequentiesturing SINAMICS G120

  • Praktische oefeningen met de SINAMICS G120 frequentiesturing

  • Praktische oefeningen met het koppelen en aansturen van een SINAMICS G120 frequentiesturing met een SIMATIC S7-1200 plc via Ethernet (PROFINET).

  • Integreren van een HMI KTP700 voor de visualisering en besturing van de motor via een touchscreen.

Voor alle oefeningen wordt gebruik gemaakt van de software STEP 7 in de TIA Portal omgeving en PROFINET als gemeenschappelijk netwerk.

Vereiste voorkennis :
Er is geen specifieke voorkennis vereist, enkel PC-/Windows-kennis en kennis van digitaaltechniek.
Basiskennis van de S7-1200 en STEP 7 Basic is een voordeel.

Hoe inschrijven ?

Omdat de workshops een zeer praktisch karakter hebben, beperken wij het aantal deelnemers tot  18 personen.


Voor alle bijkomende inlichtingen:
Dhr Francis Gheldof - e-mail: francis.gheldof@siemens.com