Maximale installatieprestaties dankzij intelligente gegevens

'De Plant Data Services van Siemens zorgen voor de optimalisering van de algemene installatie-efficiëntie en de energie-efficiëntie van uw machines en installaties.'

Sinds de introductie van benaderingen zoals Lean Manufacturing (gestroomlijde productie) en Total Quality Management (totaal kwaliteitsbeheer) in de jaren 1980 werd de aard van de productie volledig getransformeerd. Vandaag zijn dergelijke procedures wijd verspreid en hebben ze de productiviteit en efficiëntie van industriële installaties drastisch verhoogd. Maar al deze benaderingen zijn gebaseerd op een relatief eenvoudig geheel van regels en worden sterk beïnvloed door empirische ervaringen en actuele specifieke culturele omstandigheden.


De volgende stap in deze evolutie is logischerwijs de ontwikkeling van feitengebaseerde besluitvormingsprincipes. In de toekomst zal de evaluatie van productiegegevens een permanente betrouwbare basis vormen om beslissingen te nemen. De beoogde registratie en aanwending van een brede waaier van productiegegevens opent bovendien volledig nieuwe mogelijkheden voor dagelijks beheer.

Beeld u zich bijvoorbeeld in dat een binnenkort vereist reserveonderdeel automatisch besteld en geleverd wordt terwijl uw machine nog steeds probleemloos draait. Het onderdeel kan vervolgens bij de volgende geplande onderhoudssessie vervangen worden, voor er sprake is van dure machinedefecten of -storingen en ongeplande stilstandtijden.

En beeld u zich verder in dat uw installatie het productievolume automatisch aanpast aan de actuele grondstofprijzen, waardoor u zeker bent van de maximale rendabiliteit van de gebruikte materialen.

Nog verre toekomstmuziek? Helemaal niet. De gerichte samenvoeging, analyse, en simulatie van tijdens de productieprocessen gegenereerd gegevens zorgt reeds voor nieuwe diensten die leiden tot een radicale transformatie van de aard van de productie.

 


Met de Plant Data Services van Siemens bent u de toekomst van de industrie een stap voor

Als toonaangevende speler op het vlak van de digitalisering en simulatie van productieprocessen speelt Siemens een baanbrekende rol in de verbetering van de productie en het tot een werkelijkheid maken van de visie van 'Industrie 4.0' .

Dankzij de leidende positie van Siemens in de industriële gegevenstechnologie en de uitgebreide sectorkennis is het bedrijf de ideale partner als het aankomt op het gebruik van machinegegevens voor hogere beschikbaarheid, efficiëntie en prestaties. Vandaag biedt Plant Data Services u reeds een dienstenaanbod aan dat de transparantie van uw industriële processen verzekerd. Met Plant Data Services kan u voortaan doordachte, feitengebaseerde beslissingen nemen.

Productie- en procesgegevens worden geregistreerd, gefilterd en gestructureerd om deze in echte meerwaarde om te zetten; de intelligente analyses van deze gegevens spelen hierin een kritieke rol. Als wereldleider op het vlak van industriële automatisering- en aandrijftechnologie kan Siemens bogen op de unieke praktijkervaring en uitgebreide sectorvaardigheden van zijn wereldwijde netwerk van experts.


Sleuteldiensten die renderen

  • Gerichte gegevensregistratie en informatieve analyses met Energy Analytics

  • Asset Analytics Services maken de statusmonitoring van draaiende systemen mogelijk

  • Omvattende beveiligingsoplossingen als onderdeel van Industrial Security Services


Energy Analytics

Energy Analytics - Intelligent, eenvoudig, economisch


Asset Analytics Services

Technologiegebaseerde, gegevensgestuurde diensten voor de hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheidIndustrial Security Services

Beveiliging voor industriële infrastructuren en intellectuele eigendommen


Visual Analytics Services

Krijg inzicht in uw data en optimaliseer uw installaties met visualisaties op maat