Intuïtieve systeemengineering, direct vanaf de start

Een gebruikersgericht concept en één gemeenschappelijke interface, met geïntegreerde intelligentie en compleet gegevensbeheer, stellen u in staat om het volledige potentieel van TIA Portal te benutten, voor zowel eenvoudige als complexe toepassingen.

Taak- en gebruikersgericht

TIA Portal biedt geavanceerde softwaretechnologie verpakt in een intuïtieve gebruikersinterface en stelt u in staat om u op uw werk te concentreren, zonder dat u veel tijd kwijt bent om met nieuwe software te leren werken. De intuïtieve vormgeving en navigatie zorgen ervoor dat u de gewenste programmeer- en bewerkingsfuncties snel kunt herkennen. Direct na het begin van elk project kunnen gebruikers kiezen tussen een taakgerichte weergave – voor vereenvoudigde gebruikersbegeleiding – of een projectweergave, waarbij alle relevante tools snel toegankelijk zijn. De portal-weergave begeleidt gebruikers op intuïtieve wijze bij alle opeenvolgende stappen. Of er nu een controller wordt geprogrammeerd, een HMI-scherm wordt ontworpen of netwerkverbindingen worden geconfigureerd, TIA Portal helpt zowel nieuwe als ervaren gebruikers op intuïtieve wijze zo efficiënt mogelijk te navigeren.


Gemeenschappelijke interface met geïntegreerde intelligentie

Alle software-editors in TIA Portal hebben een gemeenschappelijke indeling en navigatie. Of het nu gaat om hardwareconfiguratie, logisch programmeren of het ontwerpen van een HMI-scherm, alle omgevingen delen een gemeenschappelijk vormgegeven editor met dezelfde tijd- en kostenbesparende intuïtieve functionaliteit.

Functies, eigenschappen en bibliotheken worden automatisch weergegeven in de voor de desbetreffende bewerking meest intuïtieve vorm. Schakelen tussen editors wordt heel eenvoudig door de functie ‘Intelligent Drag & Drop’, ‘Autocompletion for tags’ en vele andere geavanceerde mogelijkheden die niet alleen voor afzonderlijke apparatuur, maar ook voor complete automatiseringssystemen te gebruiken zijn. TIA Portal ondersteunt ontwerptaken door intelligentie in het gehele project te integreren, ongeacht de complexiteit ervan.

Gegevensconsistentie

Met TIA Portal kost het beheren van tag-databases veel minder tijd. De tag-specificatie hoeft slecht één keer te worden ingevuld en is vervolgens direct beschikbaar in alle editors. Daardoor is de gegevensconsistentie en  transparantie gedurende het hele project maximaal, blijft het aantal fouten minimaal en verbetert de kwaliteit van uw automatiseringsproject. De gegevensconsistentie in TIA Portal zorgt ervoor dat tags vanuit elke editor eenvoudig toegankelijk zijn en dat updates kunnen worden uitgevoerd op alle aangesloten apparatuur.

Aantrekkelijke grafische interface

TIA Portal is geavanceerde softwarearchitectuur, gebaseerd op een eenvoudige navigatiestructuur. De ergonomische vormgeving garandeert de hoogst mogelijke efficiëntie en tijdsbesparing. Alle editors zijn duidelijk gerangschikt en beschikbaar via één scherm. U hebt altijd een volledig overzicht van het project zonder dat u ingewikkelde menu’s en vensterstructuren hoeft te doorlopen. De software functioneert daardoor als een eenvoudig toegankelijk kader en is dan ook ongeëvenaard intuïtief.