SIMATIC IT Unilab - Next Generation LIMS

LIMS voor Efficient Laboratoriumbeheer

Overal ter wereld staan laboratoria onder enorme druk om alsmaar meer werk te realiseren, met minder personeel en tegen lagere kosten. Dat terwijl de wetgeving voortdurend complexer en strenger blijft worden.


Voordelen

Papierloos labo

Foutloos: minder fouten bij  data-invoer

Geïntegreerde kwaliteitsprocessen

Minder lab administratie

Minder afval & herbewerking

Systeemuitval vermijden

Lagere IT kosten

Kosteneffectieve naleving van wetten


Siemens SIMATIC IT Unilab - LIMS solution

SIMATIC IT Unilab kan zowel als autonome oplossing of als geïntegreerd deel van het MES, SIMATIC IT, geïmplementeerd worden. Het is geschikt voor kleine laboratoria, maar net zo goed als enterprise LIMS voor multi-nationals. Dat maakt SIMATIC IT Unilab tot één van de toonaangevende LIMS-oplossingen wereldwijd, met een toppositie in de procesindustrie waar het een reputatie van uiterste betrouwbaarheid heeft bij een groot aantal multinationals.
Bovendien draagt SIMATIC IT Unilab bij tot het succes van heel wat onafhankelijke laboratoria voor milieu, diergezondheid, wateranalyse en talloze industriële toepassingen.


LIMS - Efficiënt Kwaliteitsbeheer

Het kwaliteitslabo moet productconformiteit en –kwaliteit garanderen. SIMATIC IT Unilab vergemakkelijkt de verschuiving van off-line analyses naar at-line kwaliteitscontroles tijdens productie volgens Standard Operating Procedures (SOP), met directe feedback naar de fabriek.

Dat ondersteunt besluitvorming en het nemen van corrigerende maatregelen en vermindert zo aanzienlijk de hoeveelheid afval en herbewerking.LIMS - Kortere Time-to-Market

Het labo is de bron van alle innovatie in een bedrijf. SIMATIC IT Unilab omvat tools voor brand-watching en R&D- en stabiliteitsstudies. Als kernmodule van SIMATIC IT R&D Suite werkt het nauw samen met de formula management en ELN tools.

Dat laat onderzoekers toe hun tijd optimaal te benutten en nieuwe producten sneller op de markt te brengen.LIMS - Maximale Efficiëntie in het Lab

Labdata moeten 24/7 beschikbaar zijn voor klanten zodat ze hun analyses kunnen opvolgen.. SIMATIC IT Unilab biedt functionaliteit voor direct klantinteractie, onmiddellijke kostenberekening van analyseaanvragen en geautomatiseerde facturatie.

Dat vermindert de administratieve taken van het labo-personeel en de kans op fouten bij data-invoer, en verhoogt klantentevredenheid.