MES – Referenties

ArcelorMittal Jubail werkt met Siemens Industrial Solution en Quintiq voor de installatie van hun productie en scheduling systemen

ArcelorMittal is het grootste staalbedrijf ter wereld, actief in meer dan 60 landen. ArcelorMittal is nummer 1 in alle wereldmarkten op het vlak van staalverwerking: automobiel, bouw, huishoudelektro en verpakking. Het bedrijf beschikt verder ook over geavanceerde R&D en technologie, en aanzienlijke eigen grondstofvoorziening en distributienetwerken.

ArcelorMittal is gestart met de bouw van een Greenfield staalfabriek voor de productie van naadloze buizen in Al Jubail, Saudi Arabië. De fabriek is een joint venture tussen ArcelorMittal en Bin Jarallah Group of Saudi Arabia.

ArcelorMittal koos Siemens SIMETAL MES als Manufacturing Execution System (MES) voor het beheer van productie. Deze oplossing is gebaseerd op het standaard MES platform SIMATIC IT voor de productiegeorienteerde functionaliteit. Voor de geïntegreerde functionaliteit voor advanced scheduling deed ArcelorMittal een beroep op Quintiq, een toonaangevend leverancier van advanced Planning and Scheduling oplossingen. Siemens Industrial Solutions zorgt voor specifieke libraries voor metaalindustrie, in dit geval meerbepaald voor de productie van buizen.

Voltooiing van het project is gepland tegen september 2011

Ook ArcelorMittal Galati kiest voor een combinatie van Siemens Industrial Solution en Quintiq voor de installatie van hun productie en scheduling systemen.


Salzgitter Mannesmann Stainless Steel implementeert MES van Siemens voor verbeterde productieprocessen en kwaliteit