Oplossingen voor vloeistof-, verdeel- en luchthaventankinstallaties

Om geïntegreerde technische oplossingen te realiseren voor vloeistof-, verdeel- en luchthaventankinstallaties is speciale knowhow en een ruime waaier aan resources vereist.

Op dit veeleisende terrein heeft Siemens Industrial Services de laatst jaren niet alleen een goede reputatie verworven. We hebben onze capaciteiten ook in de praktijk bewezen en we hebben oplossingen ontwikkeld en gerealiseerd in moeilijke omstandigheden – vaak in omgevingen met hoge technische eisen, maar steeds in nauwe samenwerking met de klant.

Aspecten van een geïntegreerde aanpak

Alle projecten voor het bewaren en verdelen van vloeistoffen stellen specifieke eisen, die Siemens Industrial Services dankzij zijn grondige vakkennis en een brede waaier aan resources kan realiseren. Dit omvat het ontwerp van tankinstallaties en processen met basisconcept en analyse, alsook de hardware- en software-engineering. Het aanbod gaat van de constructie en de montage tot de ingebruikname van de locaties. Dit alles aangevuld met complete onderhoudsprestaties – instandhouding en logistieke ondersteuning voor wisselstukken of reparaties.

In de praktijk kan Siemens Industrial Services de gewenste oplossingen aanbieden, want de nodige kennis is voorhanden op het vlak van tankmanagement, specifieke processen, hydraulisch gedrag in circuits en hydrantsystemen, intrinsiek veilige en failsafe-schakelingen, technologie voor explosiegevaarlijke zones, EGB, EFSO en lekidentificatiesystemen. De milieuvoorschriften en -wetten worden steeds talrijker en strenger. Dankzij lokale kennis en internationale ervaring kan hiermee probleemloos rekening worden gehouden.

Globale aanwezigheid, lokale competentie

Uw project profiteert van lokale Siemens-resources voor engineering, montage en ingebruikname. Alle prestaties van de klantendienst en de ondersteuning voor alle wijzigingen, aanpassingen of toekomstige uitbreidingen worden onmiddellijk gewaarborgd.

Goed georganiseerde Siemens-teams staan ter plaatse of via teleonderhoud in voor de volledige ondersteuning en service. Dit omvat de beschikbaarheid van wisselstukken en een 24-uur service voor alle toepassingen.

Standaard technologieconcepten

Het succesrijke concept "Totally Integrated Automation" (TIA) van Siemens wordt algemeen erkend in de wereld van de automatisering, de procesregeling en de meest uiteenlopende andere toepassingsgebieden. Het wordt wereldwijd ondersteund door talloze referenties. Op het automatiseringsniveau zijn TIA-tools beschikbaar voor het failsafe en redundante pallet PLC’s van het type SIMATIC S7-400 FH. WinCC en PCS 7 (processtuursysteem) draaien op industriële standaardhardware en zijn beproefde en geteste SCADA-oplossingen. Industrial Ethernet en Profibus zijn ondertussen uitgegroeid tot toonaangevende standaards voor de industriële communicatie. Deze technologieën worden gecombineerd met glasvezeltechniek voor de netwerking en met open drivers voor multi-vendor toepassingen, zoals Rotork Pack Scan, Saab System TankMaster, Krone-debietmeters of lekdetectiesysteem met OPC. Speciale batching-, weeg- en doseersystemen behoren ook tot dit aanbod.

Vloeistoftankinstallaties, verdeeltankinstallaties en luchthaventankinstallaties

Siemens Industrial Services heeft zich ontwikkeld tot een kenniscentrum voor vloeistof-, verdeel- en luchthaventankinstallaties, beschikt over indrukwekkende referenties op het vlak van het bedrijfsmanagement en wordt ondersteund door competente engineering- en servicebedrijven uit het algemene, wereldwijde Siemens-concern.

De speciale aanpak in de verschillende sectoren is gebaseerd op een intern ontwikkeld procesconcept met producten en systemen, en op vakkennis van het hydraulisch gedrag van de meest uiteenlopende vloeistoffen in hydrant- en pijpleidingsystemen. De vereiste Siemens-procestechnologie wordt gebruikt voor SIL-vereisten, tankbeheersystemen, sturing van debietweegschalen, explosiegevaarlijke omgevingen, pompstations met lekdetectie, drukregeling, brand-/gasveiligheidstechniek en nooduitschakelsystemen. Kortom: Siemens Industrial Services biedt een perfecte dekking voor elektrische installaties, upgrading, uitbreiding en dienstverlening op basis van de concepten Totally Integrated Power, Totally Integrated Automation, aandrijvingen, meten, sturen, regelen.

Brandstofsystemen voor luchthavens

Siemens is reeds vele jaren actief in de wereld van de luchtvaartbrandstof. Siemens kan oplossingen aanbieden van het basisontwerp tot de dienstverlening. Dankzij onze successen in de luchthavens van Brussel, Athene, Luxemburg, Bangalore en vele andere locaties, kan Siemens een standaardoplossing aanbieden! Het resultaat: uiterst concurrerende offertes met de hoogst mogelijke standaards binnen het budget van de klant.

Een kort overzicht van onze portefeuille:

Tankterminals:

 • Engineering

 • Automatisering en controle om de procesparameters te optimaliseren

 • Dynamische simulatietechnologie voor een optimaal economisch en operationeel rendement

 • Consulting voor de economische, operationele en technologische efficiëntie van de installatie

 • Onderhoudsmanagement

 • Managementsysteem: Inventaris-, contract- en orderbeheer, omzetrapportage


Hydrantsystemen:

 • Engineering

 • Automatisering en controle om de procesparameters te optimaliseren

 • Consulting voor de economische, operationele en technologische efficiëntie van de installatie

 • Dynamische simulatietechnologie voor een optimaal economisch en operationeel rendement

 • Dichtheidscontrolesysteem om de veiligheid in luchthavens te bewaken

 • Onderhoudsmanagement


Into-Plane:

 • Brandstofsysteem voor vliegtuigen: Dispatch, elektronisch ticketbeheer, automatische facturatie

 • Onderhoudsmanagement


Siemens-oplossingen voldoen aan de operationele targets van de klant

 • Veilige werking: bijv. identificeren van alarmtoestanden / uitschakelen

 • Voorkomen van verkwisting: overvullen van tanks of voertuigen

 • Controlefuncties: bijv. hydrantpompen om te voldoen aan de wisselende brandstofvraag

 • Bescherming van installatie en uitrusting: bijv. vermijden dat pompen werken als er geen product stroomt

 • Correcte werkprocedures: bijv. de operator kan de uitgangsklep van een tank pas openen nadat hij heeft bevestigd dat de correcte bemonsterings- en tankvrijgaveprocedures voltooid zijn

 • Verlagen van de werkbelasting voor de operator: bijv. geautomatiseerd starten en stoppen van de leegmaakpomp voor een ondergrondse productverbindingstank als reactie op alarmen voor hoog en laag peil

 • Verlagen van de werkbelasting voor de operator in de controlekamer: bijv. automatiseren van het administratief werk dankzij een interface naar de installatiegegevens voor commerciële systemen van derden

 • Lekdetectie: typisch voor ondergrondse leidingen, pompasdichtingen, enz.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.