Snelheidscontrole / Safezone - Trajectcontrole

Intro

Safezone scholen

Deze oplossing wordt ingezet o.a. voor de snelheidscontrole in stads -en dorpskernen (bv in de buurt van scholen en andere veelvuldig gebruikte oversteekplaatsen voor voetgangers / fietsers).

Safezone is gebaseerd op een configuratie met meervoudige nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s).

De informatie komende van deze camera’s worden verwerkt wat het mogelijk maakt de gemiddelde snelheden van de voertuigen binnenin de bewaakte zone te controleren.

Een automatische verbalisering voor de snelheidsovertredingen is een logisch vervolg.Het feit dat je een hele zone kan controleren maakt de oplossing effectiever tov flitspalen die enkel op specifieke plaatsen hun rol vervullen.

(Tov andere systemen is de Safezone-oplossing veel meer aanvaard door het brede publiek. Safezone maakt dus radargebaseerde oplossingen, type flitspalen, overbodig)

Omschrijving configuratie

De informatie van de verschillende camera’s wordt doorgestuurd naar de centrale server die voor de verdere verwerking zorgt.

Configuratie

Een kostefficiënte “Safezone” installatie kan gerealiseerd worden omdat:

Een kostefficiënte “Safezone” installatie kan gerealiseerd worden omdat:

Safezone

  • Één enkele Sicore ANPR-camera beelden kan detecteren:
    - over meerdere rijvakken
    - in beide verkeersrichtingen.
    --> dit resulteert in een sterke reductie van het aantal nodige camera’s en infrastructuur om tot een effectieve oplossing te komen

  • De camera’s gemonteerd kunnen worden op of tegen bestaande infrastructuur (zoals verlichtingspalen, gevels ..);

  • De beveiligde (via AES256-encryptie) data communicatie geoptimaliseerd is, door gebruik te maken van draadloze of bestaande netwerkinfrastructuur.

Door meerdere camera’s te installeren, kunnen de verschillende mogelijke trajecten afzonderlijk en specifiek op snelheid gecontroleerd worden. Enkele Sicore camera’s maken het dus mogelijk om een hele wijk of stadskern te controleren. Met traditionele flitspalen beperkt zich dit tot enkele plaatsen.

traject-controle

Lange trajecten

Safezone (“trajectcontrole”) kan ook ingezet worden over langere afstanden waarbij er op (hogere) snelheden wordt gecontroleerd op langere trajecten bv op ringwegen / snelwegen.

Siemens SafeZone / Trajectcontrole kan worden ingezet om er voor te zorgen dat alle sectoren simultaan op snelheid worden gecontroleerd op al het passerend verkeer.

Bv een indeling van sectoren die simultaan, in beide richtingen, wordt toegepast qua snelheidscontrole:AB BC CD / AC BD / AD