Parkeergeleidingsystemen “off-street”

Parkeergeleidingsystemen “off-street” (binnenin de parkeergarage) : intro SiPark

Parkeergeleidingsystemen "off-street"

Elke autorit eindigt met het parkeren van het voertuig. Op veel plaatsen is dit een uitdaging. Vooral in steden en op toeristische locaties zijn de parkeerfaciliteiten minstens even belangrijk als de bereikbaarheid van de locatie.

De producten van Siemens Intelligent Traffic Systems leiden het hele proces in goede banen. We staan niet alleen sterk in “on street solutions”, maar ook in “off street solutions”, voor het begeleiden van wagens in de parkeergarages en het afrekenen van de bijhorende kosten.

SiPark SSD is een element uit het “off-street” portfolio en richt zich specifiek naar maximale gebruiksvriendelijkheid, zowel wat betreft het vinden van een vrije parkeerplaats als het beheer en de dienstverlening binnen een parkeergarage.

Parkeergeleidingsystemen “off-street” (binnenin de parkeergarage): omschrijving SiPark

Siemens ‘SiPark’ is een intern parkeerplaatsdetectie- en dynamisch geleidingssysteem dat toelaat de parking optimaal te gebruiken en te beheren.

Op elke parkeerplaats is er een sensor/indicator die detecteert of de plaats bezet is of niet. Deze informatie wordt doorgestuurd naar een centrale eenheid die de verwerking voor zijn rekening neemt – waaronder het aansturen van de signalisatieborden per etage en/of gang.

Wanneer een bestuurder de parkeergarage inrijdt, wordt hij begeleid naar een vrije/voorziene parkeerplaats. Dit betekent: geen onnodig tijdverlies bij het zoeken naar een vrije parkeerplaats en dus een sterk verhoogde gebruiksvriendelijkheid.

Een ander standaardfunctie van SiPark is het permanent of tijdens bepaalde periodes reserveren van parkingplaatsen/zones voor bepaalde gebruikers – waaronder personen met een handicap, bezoekers aan bepaalde evenementen, werknemers van bedrijven in de nabijheid van de parkeergarage, en bezoekers aan winkels of culturele centra.

Omdat de centrale besturingseenheid steeds over exacte en volledige informatie beschikt over alle operationele parameters, is het mogelijk om gerichte acties te ondernemen om de bezettingsgraad van de parkeergarage te optimaliseren.