Rollend materieel

Als “single source” leverancier en systeemintegrator combineren we alle vereiste expertise voor duurzame oplossingen in alle sectoren van het spoorvervoer. We hanteren een gebalanceerde en allesomvattende benadering van spoormobiliteit – van trams, light rail en metro’s over forenzenlijnen tot regionale diensten. Betrouwbaarheid, veiligheid, aantrekkelijkheid en efficiëntie zijn onze topprioriteiten – een voordeel voor de operatoren en het milieu.

Forenzenlijnen en regionale treinen

Commuter & Regional Trains

De NMBS heeft ons opdracht gegeven om 305 treinstellen te leveren voor regionale spoornetwerken. De treinen van het Desiro ML-type zullen in de periode van 2011 tot 2016 worden geleverd. Het rijtuig is gebaseerd op het nieuwe Siemens-platform dat specifiek voor regionale treinstellen werd ontwikkeld.


Locomotieven

Locomotieven

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) heeft een bestelling ter waarde van 211 miljoen Euro geplaatst bij ons voor 60 elektrische multisysteem-locomotieven. Dit is de eerste bestelling van elektrische locomotieven voor Siemens in België.


Lichte metro voertuigen en trams

Lichte metro voertuigen en trams

Het succes van De Lijn wordt mede bepaald door het succes van diverse tramlijnen, waarop in Gent en Antwerpen de Hermelijn trams van Siemens sporen.

Dezelfde trams worden in de zomer ingezet aan de Belgische kust om de pieken op te vangen.

Momenteel rijden er in België 112 Siemens trams en er worden nogmaals 13 trams verwacht in 2011.


Metro’s

Metro's

Snel en veilig openbaar vervoer bepaalt de levenskwaliteit en de concurrentiepositie van steden en regio’s over de hele wereld. Duurzame en optimaal gekanaliseerde mobiliteit zal een sleutelrol spelen in de 21ste eeuw – onze uitdaging bestaat erin om tegelijk de verkeersstroom te verbeteren en de algemene uitstoot van kooldioxide in grote stedelijke gebieden te verminderen.

Onze gestandaardiseerde metro’s bieden maximale flexibiliteit bij de keuze van de voertuiglengte, het aircosysteem of de reizigerscapaciteit. Om in te spelen op uw specifieke behoeften kunnen we onze beproefde metrocomponenten combineren met zeer gespecialiseerde modules en zo een sterk transitconcept creëren dat perfect op uw wensen is afgestemd.


Hogesnelheids- en intercitytreinen

Hogesnelheids- en intercitytreinen

Sterk ontwikkelde, toekomstgerichte verbindingen zijn noodzakelijk voor een snelle, betrouwbare en grensoverschrijdende koppeling van stedelijke centra. Deze verbindingen moeten voldoen aan steeds strengere normen inzake stiptheid, comfort, service en flexibiliteit die door de reizigers worden verlangd – en aan de toenemende vraag vanwege operatoren naar kostenefficiëntie en kwaliteit. Onze hoge kwaliteitsnormen zijn gebaseerd op het gebruik van topmaterialen; de aantrekkelijkheid van onze designs is te danken aan hun betrouwbare en beproefde technologie. Intelligente, geïntegreerde oplossingen en virtuele ontwerpmogelijkheden vormen de fundering van onze totaalsystemen. Enkele principes die we hanteren bij het bouwen van treinplatformen die aantrekkelijk zijn voor spoorwegoperatoren, investeerders en reizigers over de hele wereld: milieuvriendelijkheid, geringe onderhoudsvereisten en modulariteit – in het hogesnelheids- en intercityverkeer.