Rollend materieel

Als “single source” leverancier en systeemintegrator combineren we alle vereiste expertise voor duurzame oplossingen in alle sectoren van het spoorvervoer. We hanteren een gebalanceerde en allesomvattende benadering van spoormobiliteit – van trams, light rail en metro’s over forenzenlijnen tot regionale diensten. Betrouwbaarheid, veiligheid, aantrekkelijkheid en efficiëntie zijn onze topprioriteiten – een voordeel voor de operatoren en het milieu.

Forenzen- en regionale treinen: uiterst flexibel inzetbaar

Commuter & Regional Trains

Passagierstreinen moeten vandaag aan heel wat vereisten voldoen. Die verschillen naargelang de regio, de operator en de aansluiting op andere vormen van openbaar vervoer. Denk bijvoorbeeld aan meer zitplaatsen op bepaalde lijnen en momenten van de dag, of extra ruimte voor fietsen. Siemens’ zeer flexibele, intelligente Desiro-treinstellen bieden daarvoor vandaag al een toekomstgerichte oplossing.


Locomotieven: kostenefficiënt, minder milieu-impact

Locomotieven

Kostenefficiënt treinvervoer aanbieden, met dus minder energieverbruik en een kleinere milieu-impact: dat kan met ons futureproof locomotieven. Zo rijden in vele Europese landen al meer dan zeshonderd van onze nieuwste, zeer flexibel inzetbare Vectron-modellen. Daarnaast bouwen we ook locomotieven op maat, al dan niet samen met lokale partners. Daarvoor bieden we overal ter wereld jarenlange ervaring.


Lightrails en trams: vlotter verkeer, minder CO2

Lichte metro voertuigen en trams

Steden staan vandaag voor heel wat uitdagingen, zoals het verbeteren van verkeersstromen en het verminderen van CO2-uitstoot. Vandaar de inzet van trams en lightrails als krachtige, milieuvriendelijke en kostenefficiënte transportmiddelen. Bestaande lijnen worden uitgebreid en hele nieuwe netwerken worden ontwikkeld, vaak reikend tot in de drukke stadscentra. De nieuwste voertuigen van Siemens, met focus op comfort, toegankelijkheid en flexibiliteit, zijn vandaag al voorzien voor de mobiliteitsnoden van morgen. Recent bouwden we een aantal Antwerpse HermeLijntrams om, zodat ze vlot te koppelen en dus te verdubbelen vallen bij reizigerspieken.


Metro’s: meer levenskwaliteit in de stad

Metro's

Veilig en vlot openbaar vervoer zoals de metro optimaliseert de verkeersstromen en vermindert de CO2-uitstoot, waardoor de levenskwaliteit en de aantrekkelijkheid van een stad of regio verhogen. Om dit waar te maken, in de steden van vandaag en morgen, ontwikkelden we een metro die de nieuwe standaard zet in zijn klasse: het nieuwe Inspiro®-model. Dat biedt comfort, veiligheid, milieuvriendelijkheid en kostenefficiëntie in overvloed.


InterCity- en hogesnelheidstreinen: snel, efficiënt en comfortabel

Hogesnelheids- en intercitytreinen

Stadskernen efficiënt en snel met elkaar verbinden, over landsgrenzen heen: daarvoor bieden intercity- en hogesnelheidstreinen de ideale oplossing. Passagiers staan er vandaag terecht op dat hun reis comfortabel, flexibel en stipt verloopt. Vervoersbedrijven eisen ook dat de voertuigen kostenefficiënt en van hoge kwaliteit zijn. Voor dat laatste zetten we topmaterialen in. Het comfort, de service en de kostenefficiëntie: die garanderen we met betrouwbare, intelligente technologie. Dat resulteert in minder onderhoud, en dus stilstanden en vertragingen. Flexibiliteit verzekeren we met modulaire treinstellen. Een aanpak die succes boekt. Kijk maar naar onze e320-hogesnelheidstreinen, die sinds 2017 ook tussen Londen en Brussel rijden: met bijna 900 passagiers per rit, tot 320 km/uur, in alle comfort.