Spoorautomatisering

Wij zijn uw partner voor op maat gemaakte elektrificeringsoplossingen in het massavervoer. We implementeren oplossingen op basis van beproefde productoplossingen – waarbij wij de norm zijn. Uw voordeel: efficiënte en betrouwbare systemen voor tractievoeding en contactlijnen.

Train Control Systems

Train Control Systems

De Raad van Bestuur van Infrabel had eerder al besloten om een STOP-functie te installeren aan alle seinen op het Belgische spoorwegnet én een stelselmatige uitrusting ervan met ETCS-apparatuur. Siemens werd gekozen voor de levering, configuratie, montage en het onderhoud van die veiligheidsapparatuur. Onze Belgische afdeling neemt het geheel voor haar rekening met de hulp van Duitse en Zwitserse collega’s.


Track Vacancy Detection

Az S 350 U – Microcomputer-astelsysteem
Az S M – Microcomputer-astelsysteem
WSR en WSS – Wielsensoren
WSD E – Dubbele sensor

 

 

 

 

 

 

Az S 350 U – Microcomputer-astelsysteem

Het microcomputer-astelsysteem Az S 350 U (U voor Universeel) is een veiligheidstechnische spoorvrijmeldinrichting voor 1 of meer spoorvakken. Het systeem is bedoeld voor intercity-, regionaal, industrieel en tramverkeer. De vrij- of bezetmelding wordt gerealiseerd met een microcomputer. Deze evalueert de sensor¬informatie over de voorbijgereden wielen in een spoorvak.

Het systeem wordt gekenmerkt door aantrekkelijke aanschaffingskosten, een plaatsbesparende constructie en uitbreidingsmogelijkheid van de functionaliteit. Bovendien kan het systeem dankzij een relaisinterface worden aangesloten op willekeurige seinhuizen.

Az S M – Microcomputer-astelsysteem

Az S M (afkorting voor Microcomputer-astelsysteem voor meerdere spoorvrijmeldvakken van Siemens) is een veiligheids¬technische inrichting voor de vrij- of bezetmelding van spoor¬vrijmeldvakken.

Het systeem wordt aangeboden in twee varianten: Az S M (R) en Az S M (E). Az S M (R) heeft een systeem¬onafhankelijke, parallelle relaisinterface. Hiermee kunnen maximaal 17 signaaltechnisch veilige gegevens worden doorgestuurd naar relaisseinhuizen van willekeurige fabrikanten.Az S M (E) wordt echter via een businterface verbonden met elektronische seinhuizen van de uitvoering Simis C en Simis W. Een andere variant is het astelsysteem Az S M (PB), dat over een Profibus-interface beschikt.

WSR en WSS – Wielsensoren

De wielsensoren WSR (Wheel Sensor Relay) en WSS (Wheel Sensor Single) zijn elektronische schakelaars, die contactloos worden geactiveerd door de wielkrans van de wielen.

De wielsensor WSR vervangt mechanisch of magnetisch werkende spoorschakelmiddelen met nominale bedrijfsspanningen van DC18V tot 60 V of AC 24 V tot 60 V, bijvoorbeeld S44, MK en WSSB-impulsgevers zonder wijzigingen aan de bekabeling en bestaande evaluatie-inrichtingen. De wielsensor WSS vervangt de wielsensor RSE zonder wijzigingen aan de bekabeling en bestaande evaluatie-inrichtingen.

WSD E – Dubbele sensor

De dubbele sensor WSD E (Wheel Sensor Double Electronical) is een elektronische schakelaar die contactloos wordt geactiveerd door de wielkrans van de wielen.

De wielsensor bestaat uit twee in de rijrichting verschoven aangebrachte, elektronische naderingsinitiatoren. De WSD E is geschikt voor alle schakel-, meld- en teltaken waarvoor een richtingscriterium vereist is.

Hij is compatibel met de in de rangeer- en industriële spoortoepassingen vooral gebruikte NAMUR-interface.


Level Crossings Protection

Simis LC – Overwegbeveiligingssysteem
Sim 6/13
Sim 6/13 – Slagboomaandrijving

 

 

 

 

 

  

Simis LC – Overwegbeveiligingssysteem

Simis LC (veilig microcomputersysteem van Siemens, Level Crossing), is een hoogbeschikbaar, modulair overwegbeveiligingssysteem. Het kan eenvoudig worden aangepast aan de omstandigheden van de specifieke overweg en aan de specifieke vereisten van de klant. Simis LC is bedoeld voor intercitylijnen, regionale lijnen, industriële sporen en trams, en kan veelzijdig worden toegepast.

Sim 6/13 – Slagboomaandrijving

De elektromechanische slagboomaandrijving Sim 6/13 is modulair opgebouwd en is bedoeld voor regionaal en intercityverkeer of voor trams en industriële sporen. Dankzij zijn flexibele opbouw dekt hij alle landspecifieke vereisten voor de aansturing en energievoorziening.

De volledige functiecomponent omvat schakeling, aandrijving, boomsteun en slagboom. Kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende functionele vereisten van overwegsystemen.De aandrijving zelf is uitgerust met een gelijkstroommotor en ondergebracht in een aluminium behuizing. Deze is op haar beurt gemonteerd op een gegalvaniseerde staander uit staal.