Siemens België-Luxemburg verkozen tot "Employer of the Year 2014"

Employer of the Year

De enquête "Employer of the Year", uitgewerkt door Références / Vacature in samenwerking met Acerta en de Vlerick Business School, bekroont organisaties die zich voor het publiek positief onderscheiden als werkgever en door hun effectieve HR-bedrijfsbeleid. Op dinsdag 20 mei kwam Siemens België-Luxemburg in de categorie "profit" als eerste uit de bus, gevolgd door Janssen Pharmaceutica en Bayer. Een mooie erkenning voor onze onderneming.

In het kader van deze nationale enquête konden 7.500 Belgische professionals 600 organisaties, selecteren die volgens hen het aantrekkelijkst waren, onderverdeeld in 3 categorieën: profit, non profit en social profit. Dit resulteerde in een lijst van 60 genomineerden op basis van 14 criteria. De genomineerden dienden een volledig rapport in met een beschrijving van hun beleid inzake HR en hun ambities. De dossiers werden onder de loep genomen door experts, die 9 finalisten selecteerden (3 per categorie).

Een HR-strategie aangepast aan de werkelijkheid op het terrein
Onze leiderschapscultuur gebaseerd op waarden zoals menselijkheid, bescheidenheid, moed, vertrouwen en creativiteit, was een schot in de roos bij de jury. Ook ons personeelsbeleid op basis van samenwerking en participatie werd erg op prijs gesteld. Onze capaciteit om de bedrijfsstrategie om te zetten in een HR-strategie aangepast aan de realiteit van de markt was ook een van de elementen die de jury overtuigde. De professionals die de verschillende finalisten beoordeelden, spraken met medewerkers van elk bedrijf om na te gaan in welke mate de in het kandidatuurdossier voorgestelde HR-strategie effectief met de werkelijkheid op het terrein overeenkwam.

Onze verdere troeven als werkgever
Wat de balans verder in ons voordeel deed omslaan, waren onze initiatieven voor een aangename werkomgeving (telewerken, mobiliteitspakketten, Fun@Work, Fit@work...), onze focus op innovatie (Little Innovators, Fast Forward, Pioneer in Innovation, ...), ons diversiteitsprogramma en de transparantie van ons loonbeleid. Eveneens doorslaggevend was onze doelstelling om alles in het werk te stellen om een maximale inzetbaarheid van onze medewerkers te verzekeren door hen carrièremogelijkheden aan te bieden overeenkomstig hun competenties.

Ivo Christiaens, HR Manager Siemens België-Luxemburg verduidelijkt het als volgt: "We weten niet of we echt de beste werkgever zijn, maar we zijn er wel zeker van dat we de beste medewerkers hebben. Deze 'award' is boven al een erkenning voor de hele onderneming. We mogen er dan ook samen trots op zijn."