Kevin Weverbergh

Kevin Weverbergh werkt zo’n 3-tal jaar binnen de afdeling Digital Factory / Process Industries and Drives (DF / PD) als Service Sales Support engineer ‘Large Drives’ en dit heeft hij zich nog geen seconde beklaagd!

Kevin Weverbergh


Job inhoudelijk krijg ik dagdagelijks de nodige uitdagingen binnen onze afdeling. "Ik maak offertes op maat van de noden van de klant, ik ga bij hen langs om de besprekingen te doen, organiseer kick-off meetings en volg alles projectmatig op. De ene dag is nooit dezelfde dan de andere."

Kevin kwam in contact met onze collega's op de jobbeurs van KaHo Sint-Lieven Gent en had interessante gesprekken met mensen uit de divisie Customer Services.

"Alle contacten van het begin tot en met vandaag verliepen erg aangenaam, op een natuurlijke manier en over zeer interessante technologische uitdagingen/projecten wat maakte dat ik het evident vond om bij Siemens te solliciteren en te starten binnen de Customer Service Afdeling. Na een selectieronde heb ik mogen deelnemen aan het Young Graduate Programma. Dit is een programma waar je gedurende 18 maanden 3 verschillende functies uitoefent om zoveel mogelijk kennis op te doen binnen een bepaalde divisie, in dit geval Digital Factory / Process Industries and Drives.

Na 6 maanden gewerkt te hebben binnen de afdeling ‘Customer Services’ heb ik zelf aangegeven dat dit mijn droomjob was en ik mocht meteen aan de slag als Sales Support Engineer voor ‘Large Drives’. Ik heb hier bewust voor gekozen omwille van de zeer afwisselende job inhoud, wisselende contacten met de klanten, technische uitdagingen én de zeer hechte samenwerking met de collega’s! "


Conitnuïteit productieproces

"Bij één van onze klanten in de staalindustrie heb ik een project gerealiseerd waar ik een modernisatie van zijn oude installatie mocht uitvoeren: van een oude gelijkstroom drive waar geen spare parts meer beschikbaar voor zijn, hebben we ervoor gezorgd dat deze vernieuwd werd door onze Sinamics DC Master. Hiermee krijgt onze klant een full service op vlak van: spare parts, regelmatige interventies van onze techniekers, industriële reinigingen, enz.

Het kostte ons bloed, zweet en tranen (vanwege de strakke deadlines) maar we hebben er samen als 1 team voor gezorgd dat alles tijdig in gebruik kon genomen worden en dat onze klant tevreden is."


Digitalisatie

Digitalisatie binnen de customer service afdeling maakt dat de ingenieurs continue opgeleid worden met nieuwe technieken, nieuwe vooruitstrevende service oplossingen opdat bijvoorbeeld een remote optimalisatie van een machine mogelijk is. Dit is slechts één voorbeeld van de digitalisatie technieken die Siemens aanbiedt om nog betere service aan hun klanten aan te bieden.

"Als jonge ingenieur doe ik veel ervaring op in het aanbod en de mogelijkheden binnen service sales support, hoe ik projectmatig moet werken, en ik doe veel marktkennis op in de industrie. Siemens geeft me de kans om veel bij te leren, samen te werken in een tof team met een zeer aangename werksfeer en geeft mij de perspectieven om door te groeien naar een job dat in lijn ligt met mijn ambities op langere termijn."

Wil jij ook graag deel uitmaken van onze customer service afdeling als Service Sales Support Engineer? Reageer dan snel op onze vacature via https://www.linkedin.com/jobs/view/616663371/ en maak kans om deel uit te maken van ons team!