An Stroobandt

“Het is belangrijk dat ik klanten en potentiële noden op tijd identificeer, en hen de kennis en ervaring vanuit Siemens aanbied om projecten samen te ontwikkelen”

Paspoort An Stroobandt

 


Noden identificeren en projecten ontwikkelen

In mijn dubbele functie zie ik verschillende aspecten van de Energy-sector, zowel binnen Siemens als in de wereldwijde energiesector. Als Business Unit Manager bij Energy heb ik de verantwoordelijkheid over de verkoop en installatie van nieuwe projecten in de markt van onder andere gas- en stoomturbines. Het is belangrijk dat ik klanten en potentiële noden op tijd identificeer, en hen de kennis en ervaring vanuit Siemens aanbied om projecten samen te ontwikkelen.

Ik ben ook verantwoordelijk voor het samenstellen en aansturen van het technisch team rond een projectontwikkeling, soms in samenwerking met andere units. Bij de opwaardering van bijvoorbeeld een afvalverwerkingscentrale, is er enerzijds de nood aan expertise in stoomturbines – het domein van mijn unit – en anderzijds de ervaring in elektrische installaties, controlesystemen, monitoring & meetering. Rond verschillende projecten gebeuren dan ook synergieën met andere units, vanuit het idee dat je in ons bedrijf altijd iemand vindt die je verder kan helpen.


Flexibiliteit, organisatie en een goede portie volharding

Bij mijn rol als Business Development Manager horen opvolging van de energiemarkt en klantennetwerk. De energiemarkt verandert zeer snel, flexibiliteit, organisatie en een goede portie volharding zijn dan ook nodig. Het is mijn taak om wereldwijde nieuwe technologieën en tendensen te koppelen aan de evoluties van onze eigen focus: de Belgische energiemarkt. Ik ga op zoek naar potentiële klanten, geef informatiepresentaties en neem deel aan studiedagen. Veel klanten kennen Siemens al via andere medewerkers en daarom spreek ik regelmatig met de collega’s.


Maatschappelijk engagement en de kids

Wat voor mij zeker meespeelt, zijn de troeven van Siemens. Dit is een bedrijf met goede technologische oplossingen, expertise, en een hart voor innovatie, wat heel belangrijk is voor business development. Ik krijg ook de nodige vrijheid, zelfstandigheid en flexibiliteit om die business te ontwikkelen naar eigen ervaring en gevoel, en zo bij te dragen tot innovatie. Die flexibiliteit zit overigens ook in hoe ik mijn agenda beheer, wat ervoor zorgt dat ik mijn werk en kinderen mooi kan combineren. Het is een kwestie van initiatief durven nemen en voor jezelf een weg zoeken in de structuur van een groot bedrijf. Daarnaast kan ik ook maatschappelijk engagement tonen in mijn functies, omdat het toch gaat over het zoeken naar energiebesparende oplossingen voor klanten. Dat is ook waarom ik in 2007 koos voor Siemens na een voorgeschiedenis als consultant, ik wou actief bijdragen tot een energiebewustere wereld.