Related
Info
close

Damien Hemmeryckx

“Ik zal met de bagage die ik verzamel via het graduate-programma een weloverwogen keuze kunnen maken over waar ik naartoe wil groeien in de toekomst”

Paspoort Damien Hemmeryckx


Drie functies voor een brede bijdrage

Ik ben in september 2013 begonnen bij Siemens in het kader van het “Graduate @ Siemens Industry”-programma waarvoor ik op anderhalf jaar tijd bij drie afdelingen van de Industry-sector van Siemens intensief zal meegewerkt hebben. Het betekent dat ik op termijn van veel aspecten en de algemene werking van de sector een basiskennis zal hebben en ik dus als medewerker een heel brede bijdrage kan leveren. Daarbij zal ik met die bagage ook een weloverwogen keuze kunnen maken over waar ik naartoe wil groeien in de toekomst.

Ik ben momenteel aan de eerste cyclus van mijn traineeship bij de sector bezig, bij Customer Services en Service Sales Specialist. Deze functie is een combinatie van sales en techniek. Ik lever technische assistentie aan de Sales-afdeling. Door nieuwe contractvoorstellen voor te stellen aan onze klanten en bestaande offertes te beheren, leg ik de link tussen de Account Managers en onze Field Engineers.


Verder gaan dan je diploma

Hierna zal ik zes maanden ingezet worden bij onze Drive Technologies, en als afsluiter zal ik meedraaien bij de Metals-afdeling. Momenteel is er echter ruim genoeg boeiend werk bij Customer Services. Het is een complex gegeven, je moet een goed begrip hebben van types documenten en de vaak ingewikkelde administratieve paden, voor je een akkoord kan krijgen. Als beginnende trainee krijg ik overwegend verantwoordelijkheden die op maat zijn van mijn opleiding, maar door betrokken te worden bij zulke grote projecten, merk ik dat ik me al vrij snel verder aan het ontwikkelen ben voorbij mijn ingenieursopleiding.


Investeren in medewerkers

Het typeert de mentaliteit bij Siemens voor een groot deel dat de investering in medewerkers ook terug te vinden is in een opleidingsprogramma voor pas-afgestudeerden zoals ik. Mijn diploma is slechts één facet van mijn job, het gaat daarnaast ook om het potentieel dat ik toevoeg aan het grotere geheel. De wisselwerking tussen wat ik kan bijdragen als opgeleid ingenieur en wat ik kan bijleren als Industry-medewerker, simpel gezegd. Die filosofie was me al duidelijk toen ik nog tijdens mijn studies in aanraking kwam met Siemens. en ook tijdens onder andere een recruteringsevenement en jobfair. Ik zie elke dag dat het welzijn van zijn medewerkers echt een hoeksteen is van dit bedrijf, net omdat je – of je nu een trainee bent of een interne medewerker - wordt aangemoedigd om verschillende functies uit te proberen en de beste plaats voor jezelf te zoeken. Mijn persoonlijk doel is om een dynamische job voor mezelf te creëren door veel projecten te kunnen doen. Daarvoor moet ik uiteraard eerst de nodige skills ontwikkelen tijdens mijn traineeship. Challenge accepted!


You are changing from the tablet to the classic version. Do you want to proceed?