Laurent Huenaerts

“Flexibiliteit is de boodschap, want je moet beschikbaar zijn voor je klant en het to-do-lijstje ziet er ook elke dag anders uit”

Pas Laurent Huenaerts


Intelligent elektriciteitsnetwerk

In de divisie Smart Grid ontwikkelen we oplossingen voor elektriciteitsnetwerken waarin productie, transmissie en distributie van elektriciteit geïntegreerd zijn in een systeem en met elkaar communiceren. Ik werk meestal met Elia, beheerder van het hoogspanningsnet, met de distributienetbeheerders, zoals Sibelga, Eandis en Ores, en met grote industriële klanten als Total, Solvay, … Onze hoofdactiviteit is de beveiliging en de automatisering van het elektrische netwerk. Maar een Smart Grid gaat veel verder: de uiteindelijke bedoeling is dat het systeem alle elektriciteitsbronnen zelf in beschouwing kan nemen en kan beslissen waar elektriciteit nodig is en uit welke bron die energie moet komen. In dat kader bied ik als sales engineer technische oplossingen en ondersteuning, samen met mijn team en de klant.


Verschillende rollen

Dat begint onder andere bij klantenbezoeken, waarbij we bij reeds bestaande of potentiële klanten onze oplossingen voorstellen en tegelijkertijd informatie vergaren over de tendensen op de markt. Heel het traject van klantencontact over offerte tot project levert je ervaringen op die je nooit uit je schoolcursussen kan halen. Zo heb ik bijvoorbeeld al veel bijgeleerd van onze collega’s bij de Legal-afdeling, die betrokken zijn bij de onderhandelingen rond een offerte. Op zo’n momenten merk je heel goed dat je er bij Siemens nooit alleen voor staat. Je bouwt daarnaast ook met veel verschillende mensen een zakenrelatie op. Soms gaat dat echt over culturen heen en zie je je mensenkennis razendsnel vooruitgaan. Al die verschillende rollen vervullen is wat mijn job zo boeiend maakt.


Een gevarieerd to-do-lijstje en flexibiliteit

Ik werk nu vier jaar bij Siemens en krijg nog elke dag te maken met nieuwe uitdagingen. Siemens was meteen ook mijn eerste werkgever, en als beginner wordt je goed begeleid, onder andere door een persoonlijke coach. Je komt ook in een warme omgeving terecht. Flexibiliteit is de boodschap, want je moet beschikbaar zijn voor je klant en het to-do-lijstje ziet er ook elke dag anders uit. De uitdagingen vertalen zich voor mij dan ook in kansen om nieuwe domeinen te ontdekken en eigenschappen te ontwikkelen. Bij Siemens is er ook een actief beleid dat medewerkers aanmoedigt om het maximum te halen uit hun competenties en talenten, dankzij de vele opleidingen die je kan volgen en ook de kans die je krijgt om een functie uit te oefenen in het buitenland.  Zo heb ik zelf 7 maanden vanuit de Siemens-kantoren in Nürnberg gewerkt, een ervaring die je de rest van je carrière bij blijft.