Laurie Michiels

"De mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak, zijn groot bij Siemens"

Paspoort Laurie Michiels


Verrijking

Siemens is dan wel niet het eerste grote bedrijf waar ik werk, maar wel het meest verrijkende bedrijf. Ik ben afgestudeerd als commercieel ingenieur aan de ICHEC, de Brussels Management School, en heb onder meer bij de Banque de Luxembourg en Roularta gewerkt. De rode draad doorheen mijn studies en carrièrekeuzes is steeds de focus op het financiële plaatje geweest. Een van mijn doelen is om de financiële en commerciële kant van grote projecten te kunnen beheren.


Primeur!

Ik ben bij Siemens begonnen als Business Administration Controller. Na een speciaal certificatietraject, ben ik sinds recent CPM, Commercial Project Manager. Een primeur binnen Siemens België! De titel zegt het al kort, ik overzie het commerciële en financiële aspect van grote projecten, die vaak meerdere jaren overspannen. Ik zit bijvoorbeeld momenteel in het Bid Team voor de vernieuwing van de metrovloot van Brussel.

In de praktijk betekent mijn job dat ik insta voor het opstellen en afsluiten van offertes met vaak grote bedragen, maar daarnaast gaat het ook over de verdere opvolging van een project. Dat houdt onder meer het opmaken van facturen in, en het contact met enerzijds de leverancier en anderzijds de klant.


Continue ontwikkeling

De mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak, zijn groot bij Siemens. Voor mij is de ‘brand’ die aan een bedrijf gekoppeld is echter ook heel belangrijk. We zijn een grote, internationale onderneming met duidelijke doelstellingen die ook behaald worden. We hebben een positief imago in de buitenwereld en leveren kwaliteitsproducten over een heel brede markt, van energiecentrales met innovatieve elektriciteitsoplossingen zoals de smart grids, en metro’s en treinstellen.

De grootste uitdagingen bevinden zich voor mij momenteel in het zelf aanpakken van de offertes van grote projecten en de combinatie met mijn nieuwe functie als Division Compliance Officer, de divisie-afgevaardigde die erover waakt dat de interne compliance-regels gerespecteerd worden. De volgende etappe? Misschien wel World Project Manager…