Tom Clauwaert

"Elk nieuw project is als een bedrijfje dat je opstart: je moet het juiste team om je heen verzamelen, je hebt een budget en stakeholders om rekening mee te houden"

Paspoort Tom Clauwaert


Persoonlijke businessrelatie

Als Project Manager bij de Energy-sector van Siemens BeLux sta je nooit stil. Onze klanten komen vaak bij ons met specifieke noden voor, bijvoorbeeld, de installatie of opwaardering van een stoomturbine. Als Project Manager bouw je een vrij persoonlijke businessrelatie op met je klant. Je werkt met mensen, het is dus belangrijk dat je klanten voelen dat ze de handen niet alleen in mekaar slaan met een project manager van Siemens, maar ook met een persoon die met hen mee denkt.


Carrière op maat

In 2008 ben ik bij Siemens begonnen als trainee, via een zogeheten Project Management Traineeship. Ik had daarvoor al 4 jaar gewerkt bij een KMO, maar wat een verschil met zo’n groot en wijdverspreid bedrijf als Siemens! De bedoeling van zo’n traineeship is dat je op 2 jaar tijd bij 3 verschillende afdelingen ingezet wordt en op die manier een topspeed-opleiding ‘Project Management bij Siemens’ krijgt, met in eerste instantie als doel een verdere ontwikkeling naar een rol als “Siemens Certified Senior Project Manager”. Ik ben er nooit toe gekomen om de 3 verschillende afdelingen keurig af te werken. Ik heb eerst 9 maanden doorgebracht bij de exporttak van onze Industry-sector, daarna werd ik ingezet bij Energy als adjunct van de Project Director voor een groot project T-Power, zijnde de sleutel-op-de deur constructie van een STEG-centrale en… Ik ben gebleven! Ik voelde me zodanig op mijn plaats bij Energy, dat ik er tot op de dag van vandaag werk. Het zegt ook iets over de flexibiliteit binnen Siemens en de investering in medewerkers, dat een traineeship kan aangepast worden aan de ontwikkelingen van een trainee tijdens de opleiding.

Die flexibiliteit gaat vrij ver, het gaat vaak samen met autonomie van en vertrouwen in medewerkers. Als je om 10u ’s morgens bij een klant ter plaatse moet zijn, heeft het niet veel zin dat je eerst naar je bureau gaat, om dan weer te moeten vertrekken. Bij Siemens heb je dan de vrijheid om van thuis uit met je werklaptop te werken en dan naar je afspraak te gaan.


Balans en bekroning

Het leuke aan mijn job is dat je elk nieuw project als een bedrijfje kan zien dat je van de grond opbouwt. Het ontwikkelt zich, je moet het juiste team om je heen verzamelen om te kunnen starten, er is een budget om rekening mee te houden, de stakeholders van het project hebben invloed,  …Het sleutelwoord is ‘balans’. Dat is meteen ook de grootste uitdaging, zorgen dat je een groot evenwicht bewaard tussen budget, deadlines, kwaliteit, en je klant en stakeholders. Als Project Manager moet je dan ook stressbestendig zijn, goed kunnen communiceren en de belangen van alle betrokken partijen kunnen verdedigen in het grote plaatje.

Aan het einde van de rit, wanneer zo’n project dan tot bloei is gekomen en je ziet hoe erg je klant jouw inzet apprecieert, ben je zelf natuurlijk enorm tevreden. Een recent voorbeeld is het afvalverwerkingsbedrijf Svex, waar we een stoomturbine hebben geïnstalleerd. Dat was één van de recente grote  projecten voor Energy die ik geleid heb  en was voor mij speciaal, omdat ik in dit specifieke project op een opmerkelijke manier alles zag samenkomen dat ik tijdens mijn traineeship had geleerd. Het leek wel een bekroning van mijn eigen evolutie van trainee tot “Certified Project Manager” binnen Siemens.