Het leven bij Siemens

351.000 van de knapste koppen

De medewerkers van Siemens zijn denkers, dromers en doeners. Dat is meteen de reden waarom we mensen rekruteren met meer dan een passie voor aparte ideeën… . Ze moeten ook nog het lef hebben ze waar te maken.Sinds 1847 bevestigt Siemens de geest van zijn oprichter, Werner Von Siemens. Als pionier op het vlak van elektrotechniek heeft hij in zijn tijd een belangrijke bijdrage geleverd tot het industrialisatieproces. Als visionaire onderneming hebben we vervolgens zijn innoverende oplossingen verder ontwikkeld.

We zijn ervan overtuigd dat er overal aparte ideeën te rapen vallen. Het is precies zo dat we aan die ruim 7.600 uiteenlopende uitvindingen komen die we elk jaar wereldwijd ontwikkelen en doorvoeren. Sommige daarvan zijn opgeborreld tijdens onze 36 uur durende hackathons, terwijl de kiem voor andere ontsproot tijdens een rustpauze in ons café. Werken achter gesloten deuren, daar geloven we bij Siemens niet in. Integendeel. We moedigen onze mensen aan samen initiatieven te nemen, alsof het om hun eigen bedrijf ging. Dat alles maakt deel uit van de eigenaarscultuur bij Siemens.

“Nieuwe dingen proberen, niet altijd wachten op instructies, er al eens het jouwe over denken en dingen anders durven en kunnen aanpakken. Dat alles bepaalt mee onze toekomst en brengt ons verder.” - Janina Kugel, Chief Human Resources Officer

Grote geesten denken anders

We zijn ervan overtuigd dat diversiteit meer succeskansen oplevert. Daarom rekruteren we grote geesten ongeacht hun achtergrond: geslacht, leeftijd, etnische origine, seksuele oriëntatie, handicap, … Daarom gaat het niet. Wat wij willen, is mensen vinden - van waar ter wereld ook - die willen werken aan technologieën om die wereld beter te maken.