vrijdag 16 november 2018

Optimaal systeemrendement - Compressorfabrikant vertrouwt op aandrijfoplossing van Siemens voor nieuw blowermodel

Kaeser Kompressoren SE (Kaeser) is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige persluchtsystemen. Bij de recente ontwikkeling van een nieuwe blowerreeks en de keuze van een geschikt aandrijfsysteem werd het bedrijf geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Een van deze uitdagingen bestond uit het verzekeren van een hoog rendementsniveau voor het volledige regelbereik. Kaeser koos ervoor dit probleem op te lossen door middel van een moderne, compacte Siemens-aandrijving met een buitengewone vermogensdichtheid. Met dit betrouwbare en energie-efficiënte systeem kan Kaeser niet alleen ruimtebesparingen realiseren; het onderhoudsarme ontwerp zorgt ook voor lagere onderhoudskosten.

donderdag 8 november 2018

Resultatenbericht Q4 boekjaar 2018 : Jaarprognose weer volledig gerealiseerd - opnieuw een sterk jaar

“We hebben opnieuw onze belofte waargemaakt en onze jaarprognose, die we halverwege het boekjaar hadden verhoogd, volledig gerealiseerd. Hieruit blijkt de kracht van ons globale team, dat zowel in groeimarkten als in moeilijke omstandigheden overtuigend de concurrentie is aangegaan en opnieuw een sterke prestatie heeft neergezet. In boekjaar 2019 zullen we onze bedrijfsentiteiten nog meer ondernemingsvrijheid geven en zo de basis leggen voor de uitvoering van Vision 2020", aldus Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG.

woensdag 31 oktober 2018

Op weg naar een schonere energieopwekking in Togo

De G20 Investment Summit van Berlijn vormde voor de partijen de ideale gelegenheid om op 30 oktober een memorandum te ondertekenen met betrekking tot de bouw van een nieuwe, gasgestookte elektriciteitscentrale in Lomé, Togo.

dinsdag 30 oktober 2018

Siemens in München-Perlach gaat autonoom rijden testen op haar campus

Siemens Mobility lanceert een terreintest voor autonoom rijden op de Siemens-campus in München-Perlach, Duitsland. In samenwerking met de partners IAV GmbH, het Instituut voor Klimaatbescherming, Energie en Mobiliteit (IKEM) e.V., emm Solutions GmbH, UTB Projektmanagement GmbH en de Technische Universiteit van München (TUM) lanceert Siemens Mobility een onderzoeksproject en terreintests. De testroute loopt door de campus en maakt een verkeerssimulatie in diverse situaties in het echte leven mogelijk.

maandag 29 oktober 2018

Kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s) creëren transparantie en verbeteren de prestaties van gebouwen

Vroeger stonden factoren als de installaties en energiebevoorrading centraal om de prestaties en vooral de energie-efficiëntie van professioneel beheerd commercieel vastgoed te verbeteren. Een aanpak gebaseerd op kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s), zoals in andere sectoren al lang gebruikelijk is, kan echter heel wat meer informatie opleveren. KPI’s bieden beheerders van commercieel vastgoed en patrimoniumportefeuilles waardevolle gegevens voor hun planning en beheer op het gebied van energieverbruik, kosten, benutting en uiteindelijk ook prestaties.

woensdag 24 oktober 2018

Siemens Mobility investeert in Padam om portefeuille met intermodaal vervoer te versterken

Siemens Mobility en Padam gaan een partnerschap aan om betere vraagafhankelijke vervoermogelijkheden aan te bieden en de ervaring van de passagiers naar een hoger niveau te tillen. Het in Parijs gevestigde Padam is een snelgroeiende aanbieder van kant-en-klare, AI-gebaseerde technologische oplossingen op het gebied van ondemand-vervoer (microtransit). De investering versterkt Siemens Mobility’s portefeuille met slimme infrastructuur voor intermodaal vervoer en reikt aanbieders van openbaar vervoer een oplossing aan voor aansluitingsvervoer (first & last mile) die het rijtuiggebruik optimaliseert en de kosten verlaagt. Siemens heeft substantieel geïnvesteerd in Padam. Beide ondernemingen zijn overeengekomen om de financiële details van de overeenkomst vertrouwelijk te houden. Padams whitelabelplatform, Padam Live, is een softwareplatform dat de merknaam krijgt van aanbieders van openbaar vervoer die microtransitdiensten willen aanbieden. Het biedt steden overal ter wereld een geavanceerd managementsysteem.

vrijdag 12 oktober 2018

Siemens Mobility en Thales leveren signalisatiesysteem voor toekomstige Grand Paris Express-metrolijnen

De Société du Grand Paris (SGP), de eigenaar van het Grand Paris Express-project, schakelde het consortium van Siemens Mobility en Thales in om het geautomatiseerde treinbesturingsysteem te leveren dat draadloze Communications-Based Train Control-technologie (CBTC-technologie) en operationele controlecentra gebruikt voor de toekomstige lijnen 15, 16 en 17, die tegen 2030 voltooid zullen zijn. Siemens Mobility zal de meest geavanceerde generatie van zijn volledig geautomatiseerde CBTC-technologie ontwerpen en implementeren. Het zal de integratie van het volledige transportsysteem vervolledigen. Thales zal de operationele controlecentra (gecentraliseerd toezicht op treinverkeer, energiesystemen, hulpapparatuur en digitale informatiesystemen), alsook baanapparatuur en een veilig communicatienetwerk ontwerpen en implementeren.

vrijdag 12 oktober 2018

Siemens ontvangt meer dan 250 leerkrachten en directies tijdens GO! Innovatiecongres georganiseerd door Techno+

Huizingen, 12 oktober 2018 – Meer dan tweehonderdvijftig leerkrachten en directies waren vandaag te gast bij Siemens in Huizingen voor het grote GO! Innovatiecongres “De toekomst daagt je uit”, georganiseerd door Techno+ in samenwerking met het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Tijdens workshops en een keynote werd dieper ingegaan op de impact van technologische evoluties op het onderwijs en hoe scholen kunnen inspelen op deze veranderingen.

dinsdag 9 oktober 2018

Bestelling van extra ICE 4-treinen breidt de bestaande vloot van Deutsche Bahn uit

Nieuwe treinen voor toenemend aantal langeafstandsreizigers: Deutsche Bahn (DB) breidt zijn vloot uit en heeft 18 bijkomende ICE 4-treinstellen met 7 rijtuigen en 50 extra gemotoriseerde rijtuigen van Siemens Mobility besteld. Met deze nieuwe gemotoriseerde rijtuigen kunnen 50x ICE 4-treinstellen, die eerder al in een 12-rijtuigen-configuratie besteld werden, tot 13 - rijtuigen uitgebreid worden. Deze flexibele configuratie is mogelijk dankzij de innovatieve aandrijvingstechnologie van de trein en het volledig nieuwe treinbeveiligingssysteem. De levering van de bestelde 7-rijtuigen-treinstellen worden verwacht vanaf de zomer van 2023. De levering van de 13-rijtuigen-treinstellen zal beginnen eens alle 50x 12-rijtuigentreinen in 2021 geleverd zijn. De bestelling heeft een totale waarde van ongeveer € 610 miljoen. Bombardier Transportation zal ongeveer een derde van de bestelling leveren.

dinsdag 9 oktober 2018

Siemens Mobility en stad Düsseldorf openen samen digitaal testparcours voor auto’s

De stad Düsseldorf opende eind september officieel een ultramodern, geautomatiseerd en geconnecteerd autotestparcours van 20 km waar technologie voor geconnecteerde en autonome voertuigen zal worden ontwikkeld. Het digitale testterrein is uitgerust met oplossingen van Siemens Mobility en de allernieuwste intelligente verkeerstechnologieën en heeft als doel de regio voor te bereiden op het geautomatiseerde en autonome verkeer van de toekomst.

dinsdag 2 oktober 2018

ÖBB en Siemens ontwikkelen trein die wordt aangedreven met batterijen

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB en Siemens Mobility investeren samen in de toekomst van het personenvervoer en ontwikkelen een elektrohybride batterijaandrijving voor treinen. Vandaag presenteerden beide bedrijven in Wenen het eerste resultaat van dit innovatieve proefproject: het prototype van de Desiro ML Cityjet eco. De Cityjet eco is met zijn batterijaandrijving een alternatief voor niet-geëlektrificeerde spoorlijnen die momenteel voornamelijk worden bediend met dieseltreinen voor personenvervoer. Dankzij het gebruik van batterijen kan de CO2-uitstoot in vergelijking met dieseltreinen tot 50 procent afnemen. Er wordt verwacht dat de trein na uitvoerige tests in de tweede helft van 2019 voor het eerst kan worden ingezet voor personenvervoer. Het prototype werd voorgesteld op spoor 1/400 van de openluchttentoonstelling op InnoTrans 2018, de toonaangevende internationale vakbeurs voor transporttechnologie die van 18 tot 21 september plaatsvond in Berlijn.

maandag 24 september 2018

Deutsche Bahn en Siemens Mobility tekenen een samenwerkingsovereenkomst voor de Ideeëntrein

Ideeëntrein: ontwikkelingsplatform voor innovatieve concepten voor regionaal vervoer en de mobiliteit van de toekomst • Siemens Mobility is de eerste voertuigenfabrikant die een partnerschap aangaat met de Ideeëntrein •  Samenwerking om de plaatselijke vervoersinstanties te overtuigen om nieuwe ideeën en digitale technologieën toe te passen

vrijdag 7 september 2018

Siemens Mobility stelt de eerste autonome tram ter wereld voor

Siemens Mobility en ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH stellen samen hun onderzoeksproject rond de eerste autonome tram ter wereld voor op de beurs InnoTrans 2018. Op een traject van zes kilometer van het tramnet in Potsdam, Duitsland, zal Siemens Mobility van 18 tot 21 september een demonstratie geven van een testtram die autonoom door het gewone verkeer rijdt.

donderdag 30 augustus 2018

Siemens Mobility stelt de nieuwe Vectron Dual Mode-locomotief voor

Op InnoTrans 2018, de grootste vakbeurs voor spoorwegtechnologie ter wereld, stelt Siemens Mobility de nieuwe locomotief Vectron Dual Mode  voor,. Deze locomotief kan zowel op diesel als op elektriciteit rijden. Op geëlektrificeerde delen van het spoor wordt de nieuwe locomotief aangedreven door elektriciteit om brandstof te besparen en de onderhoudskosten te verminderen. De locomotief kan op niet-geëlektrificeerde delen overschakelen op diesel. Dankzij het Vectron Dual Mode-concept kunnen operatoren hun duurzame waarde gedurende de levenscyclus van de locomotief te verhogen. De locomotief werd ontworpen voor goederentransport in Duitsland en kan vanaf eind september 2018 besteld worden.

vrijdag 24 augustus 2018

Van Meer en Siemens bundelen krachten voor industriële en maritieme aandrijfsystemen

Vooraanstaand drivespecialist Van Meer met vestigingen in Tholen (Nederland) en Antwerpen (België) en Siemens België gaan samen in zee. Van Meer is voortaan officieel Solution Partner van Siemens. Met dit partnerschap willen beide technologiebedrijven onder meer de maritieme sector ondersteunen bij de volledige levenscyclus van aandrijvingen: van nieuwbouw over retrofit tot onderhoud en herstellingen. Eindklanten zullen zo kunnen genieten van een flexibele, lokale service, geruggesteund door een globale aanpak en productontwikkeling op het scherpst van de snede.

vrijdag 3 augustus 2018

Siemens zet de toekomstkoers uit met Vision 2020+

Siemens zet de koers uit voor duurzame meerwaardecreatie dankzij een snellere groei en een grotere rendabiliteit met een eenvoudigere en gestroomlijnde bedrijfsstructuur. Hoofddoel van de bedrijfsstrategie Vision 2020+ is het verlenen van aanzienlijk meer ondernemingsvrijheid voor de verschillende Siemens-bedrijfsactiviteiten onder de vlag van het sterke Siemens-merk, om zo de focus op de respectieve markten scherp te stellen. De plannen omvatten tevens een versterking van het bedrijfsaanbod met groeipotentieel dankzij gerichte investeringen in nieuwe groeidomeinen zoals IoT-integratiediensten, gedecentraliseerd energiebeheer en infrastructuuroplossingen voor elektrische mobiliteit. De geconcentreerde uitbreiding van industriële digitalisering, waarin Siemens reeds wereldleider is, zal een bijkomende bijdrage leveren. Bijgevolg zou zowel de jaarlijkse omzetgroei als de winstmarge voor de industriële activiteiten van het bedrijf op middellange termijn met twee procent moeten toenemen. Er wordt vanuit gegaan dat de gewone winst per aandeel (EPS) op middellange termijn sneller zal groeien dan de omzet.

vrijdag 3 augustus 2018

Raad van Toezicht van Siemens keurt nieuwe verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur goed

Op haar vergadering van gisteren keurde de Raad van Toezicht van Siemens AG de nieuwe bedrijfsstrategie Vision 2020+ evenals de nieuwe verantwoordelijkheden binnen de Raad van Bestuur van Siemens goed.

donderdag 2 augustus 2018

Hoog veiligheidsniveau in extreme omstandigheden: Simotics XP Chemstar

Simotics XP Chemstar is een specifiek systeem van Siemens voor de chemische en petrochemische industrie en voor de olie- en gasindustrie. De nieuwe laagspanningsmotoren worden aangeboden met vooraf geconfigureerde, op de industrie afgestemde optiepakketten die toegespitst zijn op de specifieke behoeften van de procesindustrie. Voordelen voor de klant zijn onder meer snelle, eenvoudige processen, gestandaardiseerde componenten en lage levenscycluskosten. Deze motoren zijn bijzonder betrouwbaar, zelfs in extreme omstandigheden en in een potentieel explosieve omgeving, en zijn exact ontworpen om aan de specifieke behoeften van de industrie te voldoen. Bijkomende voordelen zijn onder meer een snelle uitvoering van projecten, eenvoudige plaatsing van orders, gestandaardiseerde documentatie, korte leveringstijden, vereenvoudigd beheer van inventaris en reserveonderdelen, en geoptimaliseerde serviceconcepten. Explosiebestendige laagspanningsmotoren van Simotics XP Chemstar worden gebruikt in machines en toepassingen zoals pompen, compressoren, ventilatoren en extrusie-, meng- en scheidingsmachines.

donderdag 2 augustus 2018

Resultatenbericht en financiële cijfers van het derde kwartaal: Uitstekende ordergroei benadrukt succesvol derde kwartaal

“Ons globaal team leverde dit kwartaal een bijzonder sterke prestatie, benadrukt door een buitengewone orderontvangst die de markttrend overtreft. Ook in de toekomst zullen we toegewijd onze kansen grijpen en onze uitdagingen aangaan", aldus Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG.

maandag 30 juli 2018

Deutsche Bahn en Siemens ontwikkelen gedigitaliseerde exploitatie van het Hamburgse S-Bahn-net

Hamburg wordt als partnerstad baanbreker van digitale spoorwegexploitatie in Duitsland • Tegen de start van het ITS-wereldcongres in oktober 2021 moeten er vier treinen volledig automatisch op een pilootlijn rijden

maandag 16 juli 2018

Veertigste klant voor Siemens-locomotief

De Rath-groep en Siemens hebben een overeenkomst voor de levering van drie Vectron-meerspanningslocomotieven (MS) ondertekend. Deze zijn voorzien voor goederenverkeer en zullen op lijnen in Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Nederland, Polen en Slovakije worden ingezet. De levering van de locomotieven zal in december 2018 van start gaan. De locomotieven zullen in de Siemens-fabriek in München-Allach worden gebouwd. Met deze order zal RTB Cargo, de vrachtvervoertak van de Rath-groep, voor de allereerste keer over zijn eigen vloot meerspanningslocomotieven beschikken.

maandag 2 juli 2018

Siemens met geconnecteerde mobiliteit op InnoTrans 2018

Onder het motto “Shaping connected mobility” presenteert Siemens op InnoTrans digitale innovaties voor mobiliteit dat steeds geconnecteerder wordt. De oplossingen zullen de spoorwegen nog efficiënter, veiliger en betrouwbaarder maken.

donderdag 28 juni 2018

“Let’s imagine the future together”: Unleashing Rwanda’s potential to accelerate business growth and enhance competences and skills

Siemens organized a high-level event in Kigali today, thus showcasing its full commitment and expertise to end customers, prospects, students and experts in Rwanda. This event is a continuation of previous Siemens activities in Rwanda and a next step in setting the path for mutual cooperation and development of key infrastructures in the country. Siemens’ goal is to support Rwanda in the sustainable implementation of the country’s strategic plan “Vision 2050”.

vrijdag 1 juni 2018

Premium Office – gebouwentechnologie voor geavanceerde kantoorgebouwen

Onder de naam Premium Office introduceert Siemens een modulaire oplossing voor gebouwentechnologie en -services voor toekomstklare kantoorgebouwen. Met behulp van digitale gebouwentechnologie vormt Premium Office kantoorgebouwen om tot slimme en performante landschapskantoren. Premium Office biedt facilitymanagers, vastgoedeigenaars en investeerders een concurrentievoordeel op de kantorenmarkt en biedt wie er aan de slag is een aangename werkplek.

vrijdag 1 juni 2018

Siemens stimuleert digitale transformatie in gebouwen met overname van Enlighted

Siemens Building Technologies Division neemt Enlighted Inc. over. De organisatie is een toonaangevende leverancier van slimme IoT-systemen (Internet of Things) in gebouwen, met een hoofdkantoor in de Silicon Valley. Het bedrijf is een succesvolle speler in de slimme gebouwenindustrie en brengt een geavanceerd digitaal waarnemingssysteem op de markt. Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële gegevens bekend te maken. De overname wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2018. Enlighted zal bestuurd worden als een onafhankelijke juridische entiteit en als volledige dochteronderneming van Siemens Industry Inc.