woensdag 4 oktober 2017

Siemens breidt aanbod van hoogspanningsmotoren uit met nieuwe reeks tot 70 MW

Met zijn nieuwe reeks van Simotics HV HP- hoogspanningsmotoren kan Siemens nu oplossingen aanbieden voor een vermogensbereik tot 70 megawatt (MW). Door het flexibele en modulaire concept maakt deze reeks bijzonder precieze maatoplossingen mogelijk voor om het even welke industriële toepassing in het hoge vermogensbereik. Bovendien onderscheidt de nieuwe reeks zich door korte leveringstermijnen en minder werk bij planning en engineering, zodat projectrealisaties en algemene indienststellingen van installaties worden versneld. De hoogspanningsmotoren kunnen worden ingezet voor een brede waaier van toepassingen op tal van domeinen zoals scheepsbouw, elektriciteitscentrales, olie-, gas-, metaal-,  en vezelindustrie.

woensdag 18 oktober 2017

Siemens investeert in Wi-Tronix

Siemens en Wi-Tronix, dat gevestigd is in Bolingbrook nabij Chicago, V.S., lanceren een partnership om digitaal predictief onderhoud voor spoordiensten uit te breiden. Door de integratie van hun technologieën en de ontwikkeling van gezamenlijk nieuwe innovaties, willen de bedrijven een nieuwe stap zetten in de richting van de doelstelling van honderd procent beschikbaarheid van een veilige en efficiënte dienst in deze sector:. Siemens heeft een belangrijke kapitaalsinvestering gedaan in Wi-Tronix. Beide bedrijven zijn overeengekomen om de financiële details van de deal vertrouwelijk te houden.

vrijdag 20 oktober 2017

Siemens op Busworld 2017

Spelers van de bus- en touringcarsector komen van 20 tot 25 oktober 2017 samen in Busworld in Kortrijk (België), een van de oudste en bekendste vakbeurzen voor alles wat te maken heeft met bussen en touringcars. Onder de slogan “Welcome to the future” zal Siemens in stand 814a in hal 8 diverse innovatieve oplossingen voor vlootbeheer demonstreren, naast zijn ELFA3 elektrisch aandrijfsysteem voor bedrijfsvoertuigen en zijn volledige portfolio voor eBus-oplaadinfrastructuur.

dinsdag 24 oktober 2017

Siemens kondigt de operationele start aan van zijn filiaal in Ivoorkust en stelt het nieuwe team voor

Siemens heeft het grote genoegen de officiële opening aan te kondigen van zijn nieuwe juridische entiteit in Ivoorkust, Siemens S.A.R.L., volledig operationeel sinds 1 oktober. Dit filiaal zal Siemens vertegenwoordigen voor alle activiteiten in het land en in de subregio en zal in eerste instantie een tiental personen in dienst hebben. Het personeelsbestand zal waarschijnlijk snel uitbreiden. Zo breekt er een nieuwe fase aan in het engagement van Siemens om zijn activiteiten in het land op lange termijn verder te bestendigen.

maandag 30 oktober 2017

Siemens presenteert digitaliseringstoepassingen voor de technologische industrie

Siemens zal tijdens "SPS IPC Drives" 2017 in Nurenberg diverse toepassingen en voorbeelden demonstreren van manieren waarop de technologische industrie  - machinebouwers  en plantmanagers - dankzij digitalisering het concurrentievoordeel kan verscherpen. Onder het motto "Discover the Value of the Digital Enterprise" zal het bedrijf in hal 11 op een oppervlakte van niet minder dan 4.400 m² de nieuwste aanwinsten voorstellen uit zijn Digital Enterprise-portfolio. De innovaties gaan van nieuwe softwareversies voor meer efficiënte engineering over digitale aandrijfsystemen tot het open, cloud-gebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere, dat mogelijkheden opent voor nieuwe bedrijfsmodellen voor de technologische industrie. Hiermee kunnen bedrijven in de maak - en procesindustrie hun flexibiliteit, efficiëntie en snelheid verbeteren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een "digital twin" om producten, productieprocessen of installaties te simuleren en te optimaliseren over de volledige waardeketen.

donderdag 9 november 2017

Financiële cijfers boekjaar 2017: Doelstellingen gerealiseerd – opnieuw een buitengewoon jaar voor Siemens

"Ons globaal team leverde uitstekende resultaten in boekjaar 2017, en doet het daarmee zelfs beter dan het historische succes van vorig jaar. De meeste bedrijfsentiteiten presteren sterker dan ooit en zijn goed uigerust voor het digitale tijdperk. Desalniettemin moeten we enkele structurele problemen in bepaalde afzonderlijke bedrijfsentiteiten aanpakken. We hebben heel wat werk voor de boeg in boekjaar 2018. We zullen onze marktopportuniteiten grijpen en uitdagingen zorgvuldig, verantwoordelijk en grondig aanpakken." Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG

dinsdag 14 november 2017

Siemens demonstreert eerste eHighway-systeem in de VS

Siemens en het "South Coast Air Quality Management District (SCAQMD)" organiseren een eHighway-demonstratie met nul-uitstoot over een afstand van één mijl in de stad Carson, Californië, nabij de havens van Los Angeles en Long Beach. Drie vrachtwagens vervoeren goederen op een traject van de autosnelweg waar specifieke rijvakken elektrisch worden gevoed via een bovenleiding,  gebruik makend van Siemens-technologie. Dit bovenleidingsysteem voorziet de vrachtwagens van elektrische stroom, net zoals bij moderne trolleys of trams in steden. Met dit systeem kan de vrachtwagen ook buiten de geëlektrificeerde secties van de infrastructuur rijden.

donderdag 16 november 2017

Bedrijfsleven en hoger onderwijs verkennen samen toekomst naar mogelijkheden van duaal leren

Op donderdag 16 november 2017 treffen hoger onderwijs en bedrijfsleven elkaar tijdens de studiedag ‘Duaal leren in hoger onderwijs’

donderdag 23 november 2017

Sinamics S120 Booksize Motor Modules: nieuwe formaten (45A/60A) en nieuwe apparaten (24A) die minder ruimte innemen

Het portfolio Booksize Motor Modules werd verder uitgebreid en omvat voortaan ook compatibele nieuwe C- en D-type Sinamics S120 Booksize Motor Modules. Siemens heeft een aantal nieuwe apparaten toegevoegd aan het bestaande 3A-30A assortiment. De 24A, 45A en 60A Motor Modules zijn nu leverbaar met dubbele overbelastingsfactor (Continu C-type); de 24A modules zijn bovendien leverbaar met drievoudige overbelastingsfactor (Discontinu D-type). De nieuwe 45A en 60A apparaten zijn 33 procent smaller dan de bestaande varianten en dus uiterst compact, wat een belangrijke plaatsbesparing toelaat in de schakelkast. De maximumstroom in de 45A apparaten werd ook verhoogd van 85A naar 90A, terwijl de 60A apparaten nu geschikt zijn voor 120A maximumstroom in plaats van 113A. Een nieuwkomer in de reeks zijn de 24A apparaten, die leverbaar zijn als C- of D-type. Hiermee wordt de leemte in het portfolio tussen 18A en 30A overbrugd.

donderdag 23 november 2017

Toestellen voor industriële beveiliging bieden bescherming tegen ongeoorloofde toegang

Siemens verrijkt zijn beveiligingsportfolio tegen aanvallen op software- en hardwarecomponenten op industrieel celniveau: De nieuwe Scalance SC-600 Industrial Security Appliances zijn uitgerust met een firewall (Stateful Inspection Firewall) met een gegevensdebiet tot 600 Megabit per seconde (Mbit/s). Afhankelijk van de variant kan de gebruiker ook VPN-tunnels tot 200 IPsec (Internet Protocol Security) beheren. Scalance SC-600 biedt ook handige opties aan voor netwerkstructurering via virtuele LAN's (VLAN) en Network Address Translation (NAT/NAPT). De Scalance SC-600 wordt geconfigureerd via de geïntegreerde webserver met behulp van het Simple Network Management Protocol (SNMP), Command Line Interface (CLI) of de Step 7 V15-engineeringsoftware (TIA Portal). Voor beveiligde toegang op afstand kunnen de nieuwe industriële beveiligingstoestellen via het Sinema Remote Connect-beheerplatform worden verbonden.

donderdag 23 november 2017

Nieuw IoT-aandrijfconcept voor hogere beschikbaarheid en meer productiviteit

Met Simotics IQ, het nieuwe IoT-compatibele aandrijfconcept van Siemens, zijn de nieuwe Simotics SD laagspanningsmotoren uitgerust met een compacte sensorbox, die belangrijke bedrijfs- en toestandsparameters registreert en ze via wifi doorstuurt naar de cloud. Deze bedrijfsgegevens kunnen vervolgens worden opgeslagen en geanalyseerd door de Simotics IQ MindApp op MindSphere. De Simotics IQ MindApp biedt aan de gebruiker technische motorgegevens en waardevolle analyseresultaten over de werking en de toestand van de motor en stelt bijvoorbeeld aanbevolen acties voor preventief onderhoud voor. Dankzij deze nieuwe transparantie van de bedrijfsgegevens kan de productiviteit verder worden verhoogd.

donderdag 23 november 2017

All-round IP65-beveiligd Panel en Panel-PC voor gebruiksvriendelijke controle en monitoring

Siemens heeft zijn systeemfamilie op basis van IP65-beveiligde HMI-apparaten (Human Machine Interface) voor machinespecifieke, schakelkastloze visualisering en automatisering uitgebreid. De Simatic HMI TP1200 Comfort Panel PRO (PROtected) met 12-inch display en de Simatic IPC477E PRO industriële Panel-PC met 15-, 19- en 22-inch displays worden gekenmerkt door hoge performantie en functionaliteit en een groot aantal geïntegreerde interfaces. De nieuwe bedienings- en bewakingsapparaten zijn hoofdzakelijk geschikt voor highend-toepassingen en krachtige visualiseringstaken. Dankzij flexibele montagemogelijkheden is eenvoudige bediening van de machine en een optimale weergave van visualisering en proces mogelijk.

maandag 27 november 2017

High-end leesapparaat met zeer krachtige beeldregistratie

Siemens breidt zijn portfolio van optische leesapparaten uit met de Simatic MV500-reeks met significant verbeterde functionaliteit en een modern ontwerp. Het eerste apparaat van de nieuwe reeks is de optische lezer Simatic MV540. Ondanks veelzijdige innovaties is hij compatibel met zijn voorganger, de Simatic MV440 – zowel mechanisch als op het vlak van de programmering en de interfaces.De sleutel tot de nieuwe, verbeterde prestaties van de Simatic MV540 is het grotere computervermogen, waardoor het leesproces significant word versneld tot 100 lezingen per seconde. Bovendien maakt een diepgaande evaluatie van de beeldinformatie een verbeterde leesbetrouwbaarheid mogelijk, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Hoogperformante accessoires zoals lenzen met elektronische scherpstelling, laten een verandering van de focus in slechts 200 milliseconden toe.

maandag 27 november 2017

Switch-productlijn voor flexibel gebruik in industrie en gebouwtechniek

Met zijn Scalance XB-100-productlijn lanceert Siemens een nieuwe generatie compacte, onbeheerde Industrial Ethernet-switches, die de configuratie toelaten van elektrische en optische lijn- en ster-topologieën in netwerken. Dit switch-assortiment is vooral geschikt voor gebruik in de industrie en in toepassingen voor gebouwautomatisering. De switches omvatten een groot aantal poorten en interfaces, een lichte behuizing van kunststof en een compact ontwerp dat ideaal is voor montage in de schakelkast. De switches zijn goedgekeurd voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen (ATEX Zone 2, IECEx). Als onbeheerde switches zonder voorconfiguratie zijn de Scalance XB-100-producten geschikt voor direct gebruik. Ze beschikken over Profinet CC-A-conformiteit om de betrouwbare transmissie van Profinet-gegevens te verzekeren.

donderdag 21 december 2017

Siemens Healthineers kondigt de overname van Fast Track Diagnostics aan

Siemens Healthineers heeft een overeenkomst getekend om het in Luxemburg gevestigde Fast Track Diagnostics (FTD) over te nemen. FTD biedt wereldwijd diagnostische testen aan die, in tegenstelling tot een klinisch onderzoek, via één en dezelfde test zowel virale, bacteriële als andere infecties kunnen onderscheiden. Met het toevoegen van FTD-producten aan zijn portfolio voor moleculaire diagnostiek investeert Siemens Healthineers verder in precisiegeneeskunde en een betere patiëntenzorg, met oplossingen die meerdere diagnostische testen overbodig maken en de resultaten voor patiënten versnellen en verbeteren.

donderdag 25 januari 2018

Siemens erkent elf Belgische bedrijven als officiële OEM-partner

Siemens kende gisteren aan elf Belgische bedrijven, die veelvuldig gebruik maken van Siemens-producten, het officiële OEM-partnerschap toe. Het partnerschap vormt een volgende, belangrijke stap in de jarenlange samenwerking en staat symbool voor de sterke wederzijdse waardering, vertrouwen en excellente samenwerking.

donderdag 1 februari 2018

Resultatenbericht en financiële cijfers eerste kwartaal boekjaar 2018: Sterke ordergroei benadrukt succesvol eerste kwartaal

"Het eerste kwartaal benadrukt de sterkte van ons bedrijf. We grijpen het groeimomentum van de globale economische heropleving en we realiseren nieuwe referenties voor industriële digitalisering. We zien duidelijk waar onze opportuniteiten liggen en we weten wat ons te doen staat."Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG

woensdag 14 februari 2018

Flender voor het eerst op Maintenance Fair in Antwerpen

Flender, wereldmarktleider in mechanische aandrijvingen en koppelingen, maakt voor het eerst zijn opwachting in België. Op 21 en 22 maart 2018 zal de voormalige Siemens-eenheid Mechanical Drives haar producten voorstellen aan het Belgische publiek op de Maintenance Fair in Antwerpen.

donderdag 8 maart 2018

Nieuwe Siemens "Smartron"-locomotief voor Duitsland

Siemens biedt een nieuwe locomotief aan voor de Duitse markt: de Smartron is specifiek afgestemd op  goederentransport en maakt gebruik van alle voordelen  van standaardisering. De Smartron werd ontwikkeld als voorgeconfigureerde locomotief voor het  transport van goederen in Duitsland, en  verzekert de klant van een kostenefficiënte werking volgens de allerhoogste  kwaliteitsnormen. De Smartron  is reeds  gehomologeerd voor gebruik in Duitsland . De locomotieven   zijn nu al  bestelbaar en kunnen vanaf eind 2018 geleverd worden . De eerste locomotief van de nieuwe reeks is onmiddellijk beschikbaar voor  testritten en demonstraties.

maandag 19 maart 2018

Digitale revolutie in het Duitse spoornet: allereerste digitale interlocking in Europa

Vanaf heden worden bij Deutsche Bahn AG treinen digitaal aangestuurd. In Annaberg-Buchholz, op het Erzgebirgsbahn-spoornet in het zuidoosten van Duitsland, werd Europa’s eerste digitale interlocking in dienst gesteld, waarmee een revolutie voor spoorbeheer- en veiligheidssystemen wordt ingeleid. Kenmerkend voor de nieuwe interlockingarchitectuur is dat de schakelcommando’s via netwerktechnologie naar de wissels, seinen en spoorcontacten worden verzonden. Als gevolg hiervan zijn de eerder vereiste afzonderlijke verbindingen met de individuele interlockingelementen, gedeeltelijk via kilometerlange kabelbundels, niet meer vereist. Seinen en wissels kunnen nu van op veel grotere afstanden worden bestuurd via datalijnen met behulp van netwerkcontacten.

maandag 19 maart 2018

Siemens bouwt tramsysteem voor de metropool Groot-Kopenhagen

Siemens sleepte, in een consortium met de algemene aannemer voor infrastructuurwerken Per Aarsleff A/S, een order in de wacht om een tramsysteem te bouwen voor de ontwikkelingsmaatschappij voor stedelijk vervoer Greater Copenhagen Light Rail I/S voor de Deense metropool Groot-Kopenhagen. Het contract omvat de levering van 27 vierdelige Avenio-lagevloertrams, spoorelektrificatie, sein- en communicatie-installaties, werkplaatsuitrusting, algemeen projectmanagement en systeemintegratie. Het contract zal als sleutelklaar project worden uitgevoerd. In de omvang van de diensten zitten tevens service en onderhoud gedurende 15 jaar vervat. De indienststelling van het tramsysteem is gepland voor 2024.

donderdag 5 april 2018

Siemens levert volautomatische People Mover voor de luchthaven van Frankfurt

Fraport AG heeft als exploitant van de luchthaven van Frankfurt een order geplaatst bij Siemens voor de levering van een volautomatische People Mover van het Airval-type (hoofdonderneming in een consortium met Max Bögl Group en Keolis Deutschland GmbH & Co KG). Het Airval-systeem zal Terminal 2 met de nieuwe Terminal 3 en met het treinstation ter hoogte van Terminal 1 verbinden. Het traject is 5,6 kilometer lang en beschikt over een dubbel spoor en drie stopplaatsen. Siemens levert 12 dubbele rijtuigen met Radiogebaseerde treinbesturing (GoA4 Communication Based Train Control Trainguard MT CBTC) voor de volledig automatische werking. Siemens zal tevens instaan voor de spooruitrusting, de perrondeuren, het communicatiesysteem, de werkplaatsuitrusting en het voedingssysteem. De exploitatie en het onderhoud zullen gedurende vijf jaar door Siemens gebeuren, met een optie voor een verlenging van vijf jaar. Het Airval-systeem zal in de Siemens vestiging in Toulouse, Frankrijk worden ontworpen en ontwikkeld. De indienststelling van de volledig automatische People Mover op de luchthaven van Frankfurt is voorzien voor 2023.

vrijdag 13 april 2018

Siemens levert 26 locomotieven voor Deense spoorwegen

De nationale spoorwegmaatschappij van Denemarken, Danske Statsbaner (DSB) en Siemens hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van 26 Vectron-locomotieven in wisselstroomuitvoering. De locomotieven zullen ingezet worden voor verbindingen tussen Denemarken en Duitsland. De levering van de rijtuigen gaat vanaf eind 2020 van start. De overeenkomst omvat tevens het onderhoud gedurende tien jaar, met een optie voor de levering van 18 extra locomotieven en de mogelijke verlenging van het onderhoudscontract met 5 jaar. De locomotieven zullen in de Siemens-fabriek in München-Allach gebouwd worden.

donderdag 19 april 2018

Spoorinfrastructuur van Noorwegen wordt digitaal met technologie van Siemens

Bane NOR, het spoorinfrastructuurbedrijf van de Noorse overheid, heeft Siemens aangesteld voor de installatie van het Europese treinbeveiligingssysteem ETCS (European Train Control System) op het volledige spoornet van Noorwegen. De ingebruikname van alle trajecten dient tegen 2034 afgesloten te zijn. De bestelling omvat bovendien een onderhoudscontract voor 25 jaar, dat start vanaf de ingebruikname van het eerste traject. De bestelwaarde bedraagt in totaal circa 800 miljoen euro.

donderdag 19 april 2018

Siemens levert laadstations voor elektrische bussen aan Denemarken

Siemens heeft met Movia, de grootste openbare transportdienst van Denemarken, op verzoek van de gemeenten een raamcontract ondertekend voor de levering van laadstations met een neerlaatbare stroomafnemer (pantograaf) voor elektrische bussen. Het contract illustreert perfect hoe overheid en privéondernemingen kunnen samenwerken om zo verbeteringen voor de klimaatommekeer te kunnen realiseren.