vrijdag 3 augustus 2018

Siemens zet de toekomstkoers uit met Vision 2020+

Siemens zet de koers uit voor duurzame meerwaardecreatie dankzij een snellere groei en een grotere rendabiliteit met een eenvoudigere en gestroomlijnde bedrijfsstructuur. Hoofddoel van de bedrijfsstrategie Vision 2020+ is het verlenen van aanzienlijk meer ondernemingsvrijheid voor de verschillende Siemens-bedrijfsactiviteiten onder de vlag van het sterke Siemens-merk, om zo de focus op de respectieve markten scherp te stellen. De plannen omvatten tevens een versterking van het bedrijfsaanbod met groeipotentieel dankzij gerichte investeringen in nieuwe groeidomeinen zoals IoT-integratiediensten, gedecentraliseerd energiebeheer en infrastructuuroplossingen voor elektrische mobiliteit. De geconcentreerde uitbreiding van industriële digitalisering, waarin Siemens reeds wereldleider is, zal een bijkomende bijdrage leveren. Bijgevolg zou zowel de jaarlijkse omzetgroei als de winstmarge voor de industriële activiteiten van het bedrijf op middellange termijn met twee procent moeten toenemen. Er wordt vanuit gegaan dat de gewone winst per aandeel (EPS) op middellange termijn sneller zal groeien dan de omzet.

vrijdag 3 augustus 2018

Raad van Toezicht van Siemens keurt nieuwe verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur goed

Op haar vergadering van gisteren keurde de Raad van Toezicht van Siemens AG de nieuwe bedrijfsstrategie Vision 2020+ evenals de nieuwe verantwoordelijkheden binnen de Raad van Bestuur van Siemens goed.

donderdag 2 augustus 2018

Hoog veiligheidsniveau in extreme omstandigheden: Simotics XP Chemstar

Simotics XP Chemstar is een specifiek systeem van Siemens voor de chemische en petrochemische industrie en voor de olie- en gasindustrie. De nieuwe laagspanningsmotoren worden aangeboden met vooraf geconfigureerde, op de industrie afgestemde optiepakketten die toegespitst zijn op de specifieke behoeften van de procesindustrie. Voordelen voor de klant zijn onder meer snelle, eenvoudige processen, gestandaardiseerde componenten en lage levenscycluskosten. Deze motoren zijn bijzonder betrouwbaar, zelfs in extreme omstandigheden en in een potentieel explosieve omgeving, en zijn exact ontworpen om aan de specifieke behoeften van de industrie te voldoen. Bijkomende voordelen zijn onder meer een snelle uitvoering van projecten, eenvoudige plaatsing van orders, gestandaardiseerde documentatie, korte leveringstijden, vereenvoudigd beheer van inventaris en reserveonderdelen, en geoptimaliseerde serviceconcepten. Explosiebestendige laagspanningsmotoren van Simotics XP Chemstar worden gebruikt in machines en toepassingen zoals pompen, compressoren, ventilatoren en extrusie-, meng- en scheidingsmachines.

donderdag 2 augustus 2018

Resultatenbericht en financiële cijfers van het derde kwartaal: Uitstekende ordergroei benadrukt succesvol derde kwartaal

“Ons globaal team leverde dit kwartaal een bijzonder sterke prestatie, benadrukt door een buitengewone orderontvangst die de markttrend overtreft. Ook in de toekomst zullen we toegewijd onze kansen grijpen en onze uitdagingen aangaan", aldus Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG.

maandag 30 juli 2018

Deutsche Bahn en Siemens ontwikkelen gedigitaliseerde exploitatie van het Hamburgse S-Bahn-net

Hamburg wordt als partnerstad baanbreker van digitale spoorwegexploitatie in Duitsland • Tegen de start van het ITS-wereldcongres in oktober 2021 moeten er vier treinen volledig automatisch op een pilootlijn rijden

maandag 16 juli 2018

Veertigste klant voor Siemens-locomotief

De Rath-groep en Siemens hebben een overeenkomst voor de levering van drie Vectron-meerspanningslocomotieven (MS) ondertekend. Deze zijn voorzien voor goederenverkeer en zullen op lijnen in Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Nederland, Polen en Slovakije worden ingezet. De levering van de locomotieven zal in december 2018 van start gaan. De locomotieven zullen in de Siemens-fabriek in München-Allach worden gebouwd. Met deze order zal RTB Cargo, de vrachtvervoertak van de Rath-groep, voor de allereerste keer over zijn eigen vloot meerspanningslocomotieven beschikken.

maandag 2 juli 2018

Siemens met geconnecteerde mobiliteit op InnoTrans 2018

Onder het motto “Shaping connected mobility” presenteert Siemens op InnoTrans digitale innovaties voor mobiliteit dat steeds geconnecteerder wordt. De oplossingen zullen de spoorwegen nog efficiënter, veiliger en betrouwbaarder maken.

donderdag 28 juni 2018

“Let’s imagine the future together”: Unleashing Rwanda’s potential to accelerate business growth and enhance competences and skills

Siemens organized a high-level event in Kigali today, thus showcasing its full commitment and expertise to end customers, prospects, students and experts in Rwanda. This event is a continuation of previous Siemens activities in Rwanda and a next step in setting the path for mutual cooperation and development of key infrastructures in the country. Siemens’ goal is to support Rwanda in the sustainable implementation of the country’s strategic plan “Vision 2050”.

vrijdag 1 juni 2018

Premium Office – gebouwentechnologie voor geavanceerde kantoorgebouwen

Onder de naam Premium Office introduceert Siemens een modulaire oplossing voor gebouwentechnologie en -services voor toekomstklare kantoorgebouwen. Met behulp van digitale gebouwentechnologie vormt Premium Office kantoorgebouwen om tot slimme en performante landschapskantoren. Premium Office biedt facilitymanagers, vastgoedeigenaars en investeerders een concurrentievoordeel op de kantorenmarkt en biedt wie er aan de slag is een aangename werkplek.

vrijdag 1 juni 2018

Siemens stimuleert digitale transformatie in gebouwen met overname van Enlighted

Siemens Building Technologies Division neemt Enlighted Inc. over. De organisatie is een toonaangevende leverancier van slimme IoT-systemen (Internet of Things) in gebouwen, met een hoofdkantoor in de Silicon Valley. Het bedrijf is een succesvolle speler in de slimme gebouwenindustrie en brengt een geavanceerd digitaal waarnemingssysteem op de markt. Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële gegevens bekend te maken. De overname wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2018. Enlighted zal bestuurd worden als een onafhankelijke juridische entiteit en als volledige dochteronderneming van Siemens Industry Inc.

vrijdag 1 juni 2018

MRCE bestelt 25 locomotieven bij Siemens

Mitsui Rail Capital Europe (MRCE), het leasing- en servicebedrijf voor locomotieven, heeft opnieuw 25 locomotieven van het type Vectron besteld bij Siemens. Tien voertuigen zijn van het multisysteem-type en zullen gebruikt worden van Nederland tot Zuidoost-Europa. Ze worden eind 2018 geleverd. Tien andere Vectron MS zijn bedoeld voor de Rijn-Alpen-corridor en worden geleverd in de tweede helft van 2019. Vijf locomotieven zijn bovendien uitgevoerd als gelijkstroomlocomotief (Vectron DC) en zullen in Italië rijden. De levering daarvan is gepland vanaf maart 2019.

dinsdag 15 mei 2018

Cebeo treedt toe tot het Approved Partnership Programma van Siemens

Siemens en Cebeo, de grootste Belgische distributeur van elektrotechnisch materiaal, zetten vandaag hun handtekening onder hun nieuw strategisch partnership, namelijk het Approved Partnership (APP), waardoor Cebeo  voortaan  “Value Added Reseller” van Siemens wordt. Siemens verwelkomt met Cebeo een professionele partner die met een perfecte product- en systeemkennis van zijn portfolio, de eindklant nog beter kan  ondersteunen.

woensdag 9 mei 2018

Resultatenbericht en financiële cijfers van het tweede kwartaal: Merkbare impact van investeringen in digitale industrie

“De meeste van onze bedrijfsactiviteiten, hoofdzakelijk ons digitale aanbod, vertoonden indrukwekkende prestaties en wisten operationeel de structurele uitdagingen op het vlak van fossiele stroomopwekking meer dan te compenseren. Door onze jaarprognose naar boven te herzien, geven we blijk van ons vertrouwen in het vermogen van het bedrijf om structurele verandering in goede banen te leiden en vorm te geven aan de digitale industrie.", zei Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG

donderdag 3 mei 2018

Turkse Staatsspoorwegen ondertekenen contract voor tien hogesnelheidstreinen

De Turkse Staatsspoorwegen TCDD en Siemens hebben een contract afgesloten voor tien hogesnelheidstreinen van het type Velaro. De bestelwaarde bedraagt circa 340 miljoen euro. Het contract omvat de levering, het onderhoud, de reparatie en de reiniging van de treinen gedurende een periode van drie jaar. Met deze bestelling zal de Turkse Velaro-vloot uitgroeien tot 17 treinen.

donderdag 19 april 2018

Siemens levert laadstations voor elektrische bussen aan Denemarken

Siemens heeft met Movia, de grootste openbare transportdienst van Denemarken, op verzoek van de gemeenten een raamcontract ondertekend voor de levering van laadstations met een neerlaatbare stroomafnemer (pantograaf) voor elektrische bussen. Het contract illustreert perfect hoe overheid en privéondernemingen kunnen samenwerken om zo verbeteringen voor de klimaatommekeer te kunnen realiseren.

donderdag 19 april 2018

Spoorinfrastructuur van Noorwegen wordt digitaal met technologie van Siemens

Bane NOR, het spoorinfrastructuurbedrijf van de Noorse overheid, heeft Siemens aangesteld voor de installatie van het Europese treinbeveiligingssysteem ETCS (European Train Control System) op het volledige spoornet van Noorwegen. De ingebruikname van alle trajecten dient tegen 2034 afgesloten te zijn. De bestelling omvat bovendien een onderhoudscontract voor 25 jaar, dat start vanaf de ingebruikname van het eerste traject. De bestelwaarde bedraagt in totaal circa 800 miljoen euro.

vrijdag 13 april 2018

Siemens levert 26 locomotieven voor Deense spoorwegen

De nationale spoorwegmaatschappij van Denemarken, Danske Statsbaner (DSB) en Siemens hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van 26 Vectron-locomotieven in wisselstroomuitvoering. De locomotieven zullen ingezet worden voor verbindingen tussen Denemarken en Duitsland. De levering van de rijtuigen gaat vanaf eind 2020 van start. De overeenkomst omvat tevens het onderhoud gedurende tien jaar, met een optie voor de levering van 18 extra locomotieven en de mogelijke verlenging van het onderhoudscontract met 5 jaar. De locomotieven zullen in de Siemens-fabriek in München-Allach gebouwd worden.

donderdag 5 april 2018

Siemens levert volautomatische People Mover voor de luchthaven van Frankfurt

Fraport AG heeft als exploitant van de luchthaven van Frankfurt een order geplaatst bij Siemens voor de levering van een volautomatische People Mover van het Airval-type (hoofdonderneming in een consortium met Max Bögl Group en Keolis Deutschland GmbH & Co KG). Het Airval-systeem zal Terminal 2 met de nieuwe Terminal 3 en met het treinstation ter hoogte van Terminal 1 verbinden. Het traject is 5,6 kilometer lang en beschikt over een dubbel spoor en drie stopplaatsen. Siemens levert 12 dubbele rijtuigen met Radiogebaseerde treinbesturing (GoA4 Communication Based Train Control Trainguard MT CBTC) voor de volledig automatische werking. Siemens zal tevens instaan voor de spooruitrusting, de perrondeuren, het communicatiesysteem, de werkplaatsuitrusting en het voedingssysteem. De exploitatie en het onderhoud zullen gedurende vijf jaar door Siemens gebeuren, met een optie voor een verlenging van vijf jaar. Het Airval-systeem zal in de Siemens vestiging in Toulouse, Frankrijk worden ontworpen en ontwikkeld. De indienststelling van de volledig automatische People Mover op de luchthaven van Frankfurt is voorzien voor 2023.

maandag 19 maart 2018

Siemens bouwt tramsysteem voor de metropool Groot-Kopenhagen

Siemens sleepte, in een consortium met de algemene aannemer voor infrastructuurwerken Per Aarsleff A/S, een order in de wacht om een tramsysteem te bouwen voor de ontwikkelingsmaatschappij voor stedelijk vervoer Greater Copenhagen Light Rail I/S voor de Deense metropool Groot-Kopenhagen. Het contract omvat de levering van 27 vierdelige Avenio-lagevloertrams, spoorelektrificatie, sein- en communicatie-installaties, werkplaatsuitrusting, algemeen projectmanagement en systeemintegratie. Het contract zal als sleutelklaar project worden uitgevoerd. In de omvang van de diensten zitten tevens service en onderhoud gedurende 15 jaar vervat. De indienststelling van het tramsysteem is gepland voor 2024.

maandag 19 maart 2018

Digitale revolutie in het Duitse spoornet: allereerste digitale interlocking in Europa

Vanaf heden worden bij Deutsche Bahn AG treinen digitaal aangestuurd. In Annaberg-Buchholz, op het Erzgebirgsbahn-spoornet in het zuidoosten van Duitsland, werd Europa’s eerste digitale interlocking in dienst gesteld, waarmee een revolutie voor spoorbeheer- en veiligheidssystemen wordt ingeleid. Kenmerkend voor de nieuwe interlockingarchitectuur is dat de schakelcommando’s via netwerktechnologie naar de wissels, seinen en spoorcontacten worden verzonden. Als gevolg hiervan zijn de eerder vereiste afzonderlijke verbindingen met de individuele interlockingelementen, gedeeltelijk via kilometerlange kabelbundels, niet meer vereist. Seinen en wissels kunnen nu van op veel grotere afstanden worden bestuurd via datalijnen met behulp van netwerkcontacten.

donderdag 8 maart 2018

Nieuwe Siemens "Smartron"-locomotief voor Duitsland

Siemens biedt een nieuwe locomotief aan voor de Duitse markt: de Smartron is specifiek afgestemd op  goederentransport en maakt gebruik van alle voordelen  van standaardisering. De Smartron werd ontwikkeld als voorgeconfigureerde locomotief voor het  transport van goederen in Duitsland, en  verzekert de klant van een kostenefficiënte werking volgens de allerhoogste  kwaliteitsnormen. De Smartron  is reeds  gehomologeerd voor gebruik in Duitsland . De locomotieven   zijn nu al  bestelbaar en kunnen vanaf eind 2018 geleverd worden . De eerste locomotief van de nieuwe reeks is onmiddellijk beschikbaar voor  testritten en demonstraties.

woensdag 14 februari 2018

Flender voor het eerst op Maintenance Fair in Antwerpen

Flender, wereldmarktleider in mechanische aandrijvingen en koppelingen, maakt voor het eerst zijn opwachting in België. Op 21 en 22 maart 2018 zal de voormalige Siemens-eenheid Mechanical Drives haar producten voorstellen aan het Belgische publiek op de Maintenance Fair in Antwerpen.

donderdag 1 februari 2018

Resultatenbericht en financiële cijfers eerste kwartaal boekjaar 2018: Sterke ordergroei benadrukt succesvol eerste kwartaal

"Het eerste kwartaal benadrukt de sterkte van ons bedrijf. We grijpen het groeimomentum van de globale economische heropleving en we realiseren nieuwe referenties voor industriële digitalisering. We zien duidelijk waar onze opportuniteiten liggen en we weten wat ons te doen staat."Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG

donderdag 25 januari 2018

Siemens erkent elf Belgische bedrijven als officiële OEM-partner

Siemens kende gisteren aan elf Belgische bedrijven, die veelvuldig gebruik maken van Siemens-producten, het officiële OEM-partnerschap toe. Het partnerschap vormt een volgende, belangrijke stap in de jarenlange samenwerking en staat symbool voor de sterke wederzijdse waardering, vertrouwen en excellente samenwerking.

donderdag 21 december 2017

Siemens Healthineers kondigt de overname van Fast Track Diagnostics aan

Siemens Healthineers heeft een overeenkomst getekend om het in Luxemburg gevestigde Fast Track Diagnostics (FTD) over te nemen. FTD biedt wereldwijd diagnostische testen aan die, in tegenstelling tot een klinisch onderzoek, via één en dezelfde test zowel virale, bacteriële als andere infecties kunnen onderscheiden. Met het toevoegen van FTD-producten aan zijn portfolio voor moleculaire diagnostiek investeert Siemens Healthineers verder in precisiegeneeskunde en een betere patiëntenzorg, met oplossingen die meerdere diagnostische testen overbodig maken en de resultaten voor patiënten versnellen en verbeteren.