Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Eenvoudige Ethernet TCP/IP communicatie in RFID-toepassingen

For the business press
Brussel, 29.01.2010

De Siemens-divisie Industry Automation heeft een nieuwe communicatiemodule ontwikkeld voor de aansluiting van RFID (Radio Frequency Identification) lees-/schrijftoestellen op Ethernet. De belangrijkste toepassingsgebieden van de Simatic RF182C-module zijn machinebouw, transportsystemen, assemblagelijnen in de automobiel- en leveringssector en hulpassemblagelijnen. Het nieuwe product is bedoeld voor Ethernet-communicatie door middel van het TCP/IP-protocol en vormt een aanvulling op de modules die reeds voor Profibus en Profinet beschikbaar zijn.

De nieuwe Simatic RF182C-communicatiemodule is geschikt voor de lees-/schrijftoestellen van alle RFID-systemen behalve Moby R. De hoge beschermingsgraad IP67 laat een gespreide installatie buiten de schakelkast rechtstreeks in het bedrijfsproces toe. Een snelle indienststelling is verzekerd dankzij de plug-in aansluittechnologie. Tot twee RFID lees-/schrijftoestellen kunnen parallel worden aangesloten op de basiseenheid. De RF182C kan op het veldniveau worden geïntegreerd met een van drie mogelijke technologieën: de RJ45 duw-/trekstekker, M12 7/8" 5-polige of M12 7/8" 4-polige aansluitblokken.

Simatic RF182C wordt geprogrammeerd met standaard XML-commando’s. Dit betekent dat de communicatiemodule probleemloos kan worden geïntegreerd in een PC-omgeving of kan worden verbonden met in de handel verkrijgbare controllers. Omdat de Ethernet-parametrering opgeslagen is in het aansluitblok, kan de gebruiker de basiseenheid bij onderhoudswerken eenvoudig vervangen zonder het netwerk te onderbreken.

Meer informatie vindt u op het Internet op: www.siemens.com/simatic-sensors/rf

Simatic RF182C