Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Innovaties in het Simogear-assortiment motorreductoren van Siemens

For the trade/business and financial press
Brussel, 14.01.2013

De Siemens-divisie Drive Technologies heeft haar assortiment Simogear-motorreductoren uitgebreid met twee-traps wormwielmotoren en overbrengingen met speciale ingangseenheden voor de installatie van IEC-standaardmotoren. Motoren van de IE3-rendementsklasse zijn nu ook leverbaar.

De twee-traps wormwielmotoren verhogen het transmissiebereik van Simogear-motoren tot een verhouding van 1:6,20, wat hoge uitvoersnelheden toelaat. Dit maakt dan weer hogere bandsnelheden mogelijk, met name in transportsystemen. De nieuwe wormwielmotoren dekken het koppelbereik van 100 tot 1.400 Nm.

Met behulp van ingangseenheden die specifiek zijn ontworpen voor de installatie van IEC-standaardmotoren, kan nu nagenoeg elk type Siemens-motor worden geïnstalleerd, zowel synchrone als asynchrone modellen. Dit is mogelijk dankzij de speciaal ontwikkelde korte koppelingsadapters, waarmee de juiste motorreductor in elke toepassing kan worden gebruikt.

Het Simogear-assortiment omvat nu ook motoren met IE3-rendementsklasse. Ze zijn qua grootte identiek aan de motoren van de IE2-klasse, met uitzondering van de motoren van 9,2 kW. Dit betekent dat het volledige transmissiespectrum van het modulaire Simogear-systeem ook beschikbaar is op IE3-rendementsniveau. Dit laat uiterst efficiënte aandrijfoplossingen toe, met name in combinatie met twee-traps schuine overbrengingen. De Simogear-motorreductoren zijn perfect geschikt voor behandelingssystemen – met name in de automobiel-, logistiek-, voedsel- en drankennijverheid. Andere toepassingen zijn de chemische nijverheid, industriële kranen, milieuoplossingen, water en waterzuivering en staalproductie.

Siemens breidt zijn Simogear-assortiment motorreductoren uit

Legende
Siemens breidt zijn Simogear-assortiment motorreductoren uit met twee-traps wormoverbrengingen en ingangseenheden voor de installatie van IEC-standaardmotoren. Motoren van de IE3-rendementsklasse zijn nu ook leverbaar.

U kunt ook terecht op het internet www.siemens.be/simogear en www.siemens.com/simogear of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/dt-picture/4048