Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens LMS-software gebruikt voor structurele analyse van Airbus A350 XWB-toestel

For the business and trade press
Huizingen, 12.02.2014

  • LMS Samtech Caesam is een enkelvoudig software-platform waarin meer dan 400 stress-tools van Airbus zijn geïntegreerd.

  • LMS Samtech Caesam wordt wereldwijd door meer dan 2000 'stress-experts' bij ruim 50 leveranciers gebruikt voor de structurele ontwikkeling en certificering van de A350-900

Omdat de software van de Siemens-business LMS een belangrijke rol heeft gespeeld bij de structurele analyse van de A350-900, zal de software ook bij andere Airbus-projecten worden ingezet. Airbus heeft een algemene omgeving voor stress-analyse ontwikkeld op basis van LMS Samtech Caesam, één van de CAE-oplossingen (Computer-Aided Engineering) van Siemens. Bij de structurele ontwikkeling en certificering van de A350-900 vormt LMS Caesam de basis voor het gebruik van geharmoniseerde methoden van Airbus, die wereldwijd door meer dan 2000 stress-experts bij ruim 50 leveranciers worden toegepast. LMS Caesam is een enkelvoudig platform waarin alle procedures, methoden, tools en data-bibliotheken van Airbus zijn geïntegreerd, en vervangt hiermee 400 afzonderlijke tools.

De A350-900 maakt deel uit van de A350 XWB-serie en is het eerste vliegtuig van Airbus dat binnen de nieuwe omgeving van de onderneming (ISAMI - Improved Structural Analysis through Multidisciplinary Integration) wordt ontwikkeld. De ISAMI-omgeving zorgt voor consistentie in de structurele analyse en het certificeringsproces van de A350. ISAMI  is gebaseerd op het LMS Caesam-platform, dat op zijn beurt deel uitmaakt van de LMS Samtech-suite voor simulatie-oplossingen.

Het LMS Caesam-platform ondersteunt Airbus bij de drie belangrijkste uitdagingen op het gebied van structurele analyse: harmonisatie, automatisering en implementatie. Het platform beheert en automatiseert engineeringsprocessen voor de bereke-ning van veiligheidsmarges, wat gedurende de gehele ontwikkelingscyclus substantiële tijd- en kostenvoordelen oplevert. Bovendien maakt het platform de integratie van geharmoniseerde processen en tools mogelijk voor het gedetailleerd dimensioneren van vliegtuigstructuren, waardoor de knowhow van de onderneming optimaal wordt benut. Daarnaast ondersteunt LMS Caesam vliegtuigconstructeurs bij het beheren van structurele analysewerkzaamheden die het gevolg zijn van de groeiende wereldwijde aanvoerketen.

Dankzij het succes van LMS Caesam binnen ISAMI zal het platform ook worden toegepast voor de gedetailleerde structurele dimensionering en certificering van de A350-1000 en de A320neo. Bovendien heeft Airbus – samen met het business-segment LMS van Siemens – een nieuwe tool ontwikkeld waarmee al vroeg in de ontwikkelingsfase het gewicht van het vliegtuig kan worden ingeschat. PRESTO (Pre-sizing of Structures for Trade-Offs) is ook gebaseerd op LMS Caesam en wordt door Airbus gebruikt voor de voorlopige berekening van de afmetingen van vliegtuigen. De toepassing van PRESTO bij de A350-1000 heeft in vergelijking met de vorige methode al tot aanzienlijke tijdsbesparingen geleid.

LMS is een business-segment binnen Siemens PLM Software en werd door Siemens in januari 2013 overgenomen.


De Sector Industry van Siemens (Erlangen, Duitsland) is 's werelds grootste aanbieder van innovatieve en milieuvriendelijke producten en toepassingen voor de industrie. Met zijn end-to-end automatiseringstechnologie en industriële software, gedegen expertise op verticale markten en technologische dienstverlening ondersteunt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van zijn klanten. De Industry Sector heeft wereldwijd meer dan 100.000 werknemers en bestaat uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies en Customer Services alsmede de business unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op onze website http://www.siemens.com/industry