Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

LOGO!-module van Siemens viert 20ste verjaardag

Best Application Contest zet beste LOGO! 8-realisaties in de bloemetjes

In 1996 lanceerde Siemens de allereerste versie van de LOGO!-sturing. De afgelopen twintig jaar groeide deze uit tot dé toonaangevende module voor kleinschalige automatiseringsprojecten. Op het jubileumevent begin deze maand werden tijdens de Best Application Contest de beste LOGO! 8-realisaties in de bloemetjes gezet.

Toen de LOGO!-module in 1996 op de markt kwam, werd dit het eerste hoofdstuk van een succesverhaal. “Waar voorheen een rits van conventionele apparaten de klus moest klaren, kwam met de LOGO!-sturing een betaalbare module op de markt die zich erg makkelijk liet installeren en programmeren”, vertelt Tom Van Renterghem van Siemens. “Dankzij de minimale bedradingswerken, de eenvoudige montage, de handige programmering en vooral het compacte formaat werden kleine automatiseringstaken aanzienlijk vereenvoudigd.”

Negen generaties

Inmiddels is de LOGO!-module aan haar negende generatie toe. De eerste generatie, versie 0, telde zes elementaire logische functies en acht speciale functies, de nieuwste generatie, LOGO! 8, biedt acht elementaire logische en maar liefst 35 speciale functies. Zo kan de module heel wat tijdsschakelaars, tellers en tijds- en koppelrelais uit de schakelkast vervangen. Dat maakt de automatisering heel wat eenvoudiger en bespaart veel plaats. “Vanop afstand besturen via uw smartphone, tablet of laptop, een ingebouwde webserver en communicatie via het ethernet moet tegenwoordig allemaal kunnen. Dit kan allemaal met LOGO! 8. Zo behoudt de gebruiker de volledige controle over zijn machines, om het even waar en wanneer”, aldus Tom Van Renterghem.

Best Application Contest

De twintigste verjaardag van de LOGO!-module werd begin oktober gevierd met een speciaal jubileumevent in Planckendael. Tijdens dit event vond ook de award show van de Best Application Contest plaats. Deze wedstrijd bekroonde de beste realisaties met de integratie van de LOGO! 8-module. Het werd een nek-aan-nekrace tot het laatste moment tussen heel wat interessante projecten De winnaars werden bepaald door een online voting campagne. De eerste plaats ging naar TN Technics met de automatisering van de verlichting, stopcontacten en garagepoort van een herenwoning. De tweede plaats ging naar de automatische monitoring die WAAKt over kwaliteit en productie in Maatwerkbedrijf WAAK. De derde plaats was voor de sturing van een trainingsstoel voor astronauten van integrator Heinen.

Voor meer informatie : www.siemens.be/bac-logo8

    18-10-2016