Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

L’Oréal kiest voor PLM software van Siemens voor de verbetering van de product- en procesinnovatie

For the business and trade press
Huizingen, 11.03.2014

  • Teamcenter® software wordt het beheersysteem van de ondernemingsproductdata van L’Oréal

  • De onderneming verwacht een kortere doorlooptijd, en een verbeterde kwaliteit en accuraatheid van de verpakkingen

 L’Oréal S.A., de wereldleider op het vlak van cosmetica, selecteerde de Teamcenter® software van Siemens voor de optimalisering van de ontwikkelingsprocessen voor verpakkingen, de inkorting van de doorlooptijd en de verbetering van de productinnovatie en -kwaliteit. Teamcenter, het meest gebruikte PLM-systeem (PLM of management van de levenscyclus van de producten) zal wereldwijd door L’Oréal worden ingezet als managementsysteem van de productdata van het bedrijf, en zal door iedereen die bij de productontwikkelingsprocessen betrokken is, worden gebruikt. Teamcenter werd ontwikkeld door de PLM-softwarebusinessunit van Siemens.

“PLM-software van Siemens werd geselecteerd na een intensief evaluatieproces van de belangrijkste leveranciers in de PLM-markt,” zei Martin Rhein, voorzitter van L’Oréal Group Operations. “Teamcenter werd geselecteerd omwille van het uitgebreid PLM-portfolio, de aanpasbaarheid aan de vereisten van de processen en het datamodel van L’Oréal en de gebruiksvriendelijke interface, en omwille van de kennis die Siemens PLM Software aan de dag legde tijdens de selectiefase. Siemens zelf is een grote en stabiele onderneming met een goede reputatie op het vlak van innovatie. Dit sterkt ons vertrouwen in haar uitvoerend vermogen”.

"Het Teamcenter-systeem van Siemens PLM Software zal ons helpen ons technologie- en fabricageproces te optimaliseren,” zei Philippe Thuvien, directeur Ontwikkeling en Verpakking bij de L’Oréal-groep. "Het laat ons toe verpakkingsconfiguraties en innovatieve ideeën te delen met de verschillende technische afdelingen, de specificaties te standaardiseren en zo de tijd en productiekosten te beperken. Zo kan onze bedrijfskennis gebundeld en beheerd worden om te dienen als stevige basis voor een toekomst van innovatie en groei”.

“De beslissing van L’Oréal om op Teamcenter te standaardiseren wordt positief onthaald als een bevestiging van de behoefte aan een robuust, open PLM-platform voor de markt van de consumptiegoederen”, zei Chuck Grindstaff, voorzitter en CEO van Siemens PLM Software. “Siemens PLM Software is tevreden het partnerschap met L’Oréal aan te kunnen gaan en oplossingen te leveren die de innovatie stimuleren en de complexiteit beheren, beide vereisten van de hedendaagse markt”.

Voor meer informatie over de PLM-software, ga naar www.siemens.com/plm 

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

Opmerking: Siemens en het Siemens-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Siemens AG. Teamcenter is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. of zijn filialen in de Verenigde Staten en in andere landen. Alle andere handelsmerken, geregistreerde handelsmerken of dienstenmerken zijn eigendom van hun respectieve houders.